תרד מתכון

תרד הוא ירק ירוק ועשיר בערכים תזונתיים. הוא ידוע ביכולתו להעניק טעם ייחודי למאכלים שונים וגם בתכונותיו הבריאותיות. כאשר משתמשים בו בבישול, התרד מתאים לשילוב במנות מגוונות כמו פסטות, מרקים, פשטידות וסלטים. התרד מכיל ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים התורמים לבריאות הלב, למערכת העיכול וגם לחיזוק מערכת החיסון. השימוש בתרד מאפשר לנו להוסיף צבע, טעם ובריאות למנות ללא מאמץ מיותר.

מתכון לפשטידת תרד

מצרכים:
500 גרם תרד טרי
4 ביצים
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
200 גרם גבינה לבנה
100 גרם גבינה מגוררת
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
פירורי לחם לפי הצורך

אופן ההכנה: חממו תנור ל-180 מעלות. שטפו את התרד וקצצו אותו גס. חממו שמן זית במחבת וטגנו את הבצל והשום עד להזהבה. הוסיפו את התרד וטגנו עד שהתרד מתרכך. בקערה נפרדת, טבלו את הביצים והוסיפו את הגבינות, מלח ופלפל. ערבבו את התרד עם תערובת הביצים והגבינות, ושפכו לתבנית אפייה משומנת ומפוזרת בפירורי לחם. אפו כ-40 דקות עד שהפשטידה מתמצקת ומזהיבה.

מרק תרד ושום

מצרכים:
500 גרם תרד טרי
4 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
1 ליטר מים או ציר ירקות
מלח ופלפל לפי הטעם
250 מ"ל שמנת לבישול

אופן ההכנה: חממו שמן זית בסיר גדול והוסיפו בצל ושום. טגנו עד להזהבה קלה. הוסיפו את התרד והמשיכו לבשל עד שהתרד מתרכך. הוסיפו את המים או הציר ותנו לרתוח. הורידו את הלהבה והוסיפו שמנת, מלח ופלפל. בלנדרו את התערובת עד לקבלת מרקם חלק. תנו למרק לרתוח שוב ולכוונו את התיבול לפני ההגשה.

פסטה עם תרד וגבינה

מצרכים:
250 גרם פסטה לפי בחירה
300 גרם תרד טרי
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
50 גרם אגוזי צנובר קלויים

אופן ההכנה: בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן. חממו שמן זית במחבת והוסיפו את השום ואת התרד. טגנו עד שהתרד מתרכך. הוסיפו את הפסטה למחבת יחד עם גבינת הפרמזן, ערבבו היטב ותבלו במלח ופלפל. הגישו עם אגוזי צנובר קלויים מעל.

אורז מוקפץ עם תרד

מצרכים:
1 כוס אורז מבושל
200 גרם תרד טרי
1 גזר מגורד
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: חממו שמן זית במחבת והוסיפו את הבצל עד להזהבה קלה. הוסיפו את הגזר והתרד והמשיכו לטגן עד שהתרד מתרכך. הוסיפו את האורז המבושל ותבלו במלח ופלפל. ערבבו היטב והגישו חם.

סלט תרד ורימונים

מצרכים:
300 גרם תרד טרי
1/2 כוס גרעיני רימון
1 בצל סגול קצוץ
1/4 כוס שקדים קלויים
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: שטפו את התרד והעבירו לקערת סלט. הוסיפו את גרעיני הרימון, הבצל והשקדים. ערבבו שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל, ושפכו על הסלט. ערבבו שוב וטבלו את הסלט לפני ההגשה.

חביתה עם תרד ועגבניות

מצרכים:
3 ביצים
200 גרם תרד טרי
1 עגבנייה קצוצה
1 בצל קטן קצוץ
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: חממו שמן זית במחבת והוסיפו את הבצל עד להזהבה. הוסיפו את התרד והעגבנייה והמשיכו לטגן עד שהתרד מתרכך. תבלו במלח ופלפל על פי הטעם. שבשו את הביצים בקערה, הוסיפו למחבת וטגנו עד שהחביתה מקבלת צבע זהוב. הפכו והמשיכו לטגן עד שהחביתה מוכנה.

השימוש בתרד במתכונים מגוונים הוא פשוט וגם בריא מאוד. תרד הוא ירק איכותי המספק מרקם וטעם ייחודי למאכלים יומיים. בין אם אתם מכינים פשטידה, מרק, או פסטה, תרד יכול להוסיף ערך תזונתי וטעם יוצא דופן לכל מנה. כאשר רוצים לשלב ירק בריאותי בתפריט היומי, תרד הוא בחירה מצוינת. בעת הצורך, ניתן להיעזר במתכונים אלו ובמידע נוסף על ירקות אחרים, באתר פוד טו יו. אם יש לכם שאלות או אתם זקוקים להדרכה נוספת, אנחנו כאן להעניק שירות באהבה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!