טנזיה מתכון סמדי בומבה

טנזיה היא מאכל מסורתי מהמטבח המרוקאי המשלב טעמים מתוקים ומעט חמוצים לצד ארומה שנהדרת לאורחים כאשר אתם מתכננים ארוחה מיוחדת. טנזיה מתאפיינת בקומפוזיציה של פירות יבשים, תבלינים עשירים ובשר שהופכים אותה לאחת מהמנות הייחודיות והשובות בעולם הקולינריה. עם כל הביס מגלים הרבה טעמים שמשתלבים בצורה מושלמת, כשהיא יכולה להתאים למגוון הזדמנויות בין אם זה בערב חגי או בארוחת שבת משפחתית. הטנזיה אינה רק טעימה להפליא, אלא גם קל יחסית להכנה בבית בהנחיה נכונה. הפעם נציג כאן את המתכון של סמדי בומבה, אשר ידוע במזון שהוא מעשה ידי אומן. השילוב של חומרי גלם טריים עם מתכון מדויק יבטיחו לכם הצלחה ויחממו את הלבבות של כל הסועדים. אל תפספסו את ההזדמנות לגלות מחדש את המטבח המרוקאי עם טנזיה מיוחדת זו, שתוסיף צבע לטבלה שלכם ותחזיר אתכם לשורשים בזכות ניחוחיה.

המצרכים הנדרשים להכנת טנזיה

כדי להתחיל בהכנת הטנזיה של סמדי בומבה תזדקקו לחומרים הבאים:
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
150 גרם שזיפים יבשים
100 גרם צימוקים
100 גרם משמשים יבשים
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים חמימים
2 כפות דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית קינמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית אגוז מוסקט
חצי כפית ג'ינג'ר טחון

הלב של הטנזיה המצוינת הזו הוא השימוש במרכיבים שהופכים אותה לעשירה בטעמים. התחילו בקניית נתח בקר איכותי, שיעניק למנה מגע קרמי ובעל טעם עמוק. כדאי להשתמש בפירות יבשים טריים כמו שזיפים וצימוקים להמתקת המנה עם איזון עדין של חמצמצות. השמן זית מעניק למנה את הטעם העדין והמוכר הנוגע בזכרונות מקוסקוס ופשטידות מסורתיות. השילוב עם תבליני הקינמון והג'ינג'ר מעניק לטנזיה את ייחודה וטעם בלתי נשכח. התוצאה היא מנה מעניינת שמאוזנת טוב בין הטעמים המרכזיים ולא נוטה בכבדות לאחד מהקצוות של הסקאלה.

אופן ההכנה של הטנזיה

תחילת בעבודה על הטנזיה הראש אפיון טעמים במנה.
חתכו את הבשר לקוביות בגודל הנדרש והניחו בצד להכנת התבלינים. חמו שמן זית בסיר גדול שהגדלים שלו יכולים להכיל את כל המרכיבים בנוחות. לאחר שהשמן חם, הוסיפו את בצלים שנחתכו מראש, והתבשלו אותם עד שיהיו שקופים ורכים, תהליך המבנה בסבלנות שהוא קריטי לקבלת המרקם הרצוי.
האופן הנכון לטיגון הבצע עלול לקחת אף חצי שעה, אך מרקמם ייטיב עם מנה. השלב הבא הוא הכנת הסירה לטיגון עדין לאחות את הבשר למרקם הנכון כולל פעולה חיונית שתוסיף טעם לכל התבשיל.

כשאתם מרגישים שהבצלים רכים ושקופים בערך באמצע זמן הבישול, הוסיפו את קוביות הבשר לסיר. השחמת הבשר בתום תהיה תחילת הכינון ליוקרתיות והרבה מהטעמים שיוצאים בפה. נסו להימנע מצבירת יותר מדי נוזלים כשהזמן להוסיף את רסק העגבניות מגיע, חמי את כל הרסק לארומה מושכת וטעימה. המשיכו לבשל על אש נמוכה. כעת הוסיפו את המים החמימים, תוך כדי ערבוב מתמיד ומתן דגש על חלקי הבשר כדי להבטיח שכולם יקבלו מהמיצים שנוצרים.

שלב הבישול והתיבול

עתה השתמשו בהזדמנות הוספת תבלינים על הבשר.
קחו את הדבש והוסיפו אותו לסיר יחד עם שאר התבלינים, כשהזמנת התבלינים חשובה לסדר שיאפשר לקונפיטורה שיהפוך חומות באותו דיסק.
ערבבו הכל בזהירות ולא בכוח כדי שהפירות היבשים יקבלו זמן להוסיף גם מהטעם הייחודי שלהם. השלב של תיבול המנה כולל הקפדה על כך שהתבלינים מחודים וחזקים, שיהיה להם ריח שנחשב למצוין בחך בזמן האוכל.

הרצינות שבה אתם דואגים להשראת הבשר והפירות לצאת בטובם, תוך הבטחת השתלבות מלאה בטעמים. להוסיף כורכום ולאחר מכן קינמון ואגוז מוסקט. הבורג השלישי שהוא ג'ינג'ר מוסיף את האיזון הנכון בין תת המעמים הדומיננטיים במנה והמכין אותה לכיתור המתבקשת בזמן לכמה שעות.

בישול הארוך

כשככל המעשים נעשו נכון, השלב האחרון כולל הבישול הארוך לחיבור טעמי מנת הכופתאות.
עברו לאש נמוכה מאד ודמו את הסיר, המטרה לשחרור המיצים וכן הוספת מנת נוזלים כולל העלאת ריח חם למסביב הבית.
הבישול לאורך במנה יביא לחבורה הפנומנלית שכוללת את המרכיבים כולם ללא אפקט הדומיננטי.

הניחו לבישול עשוי למשך כשעתיים לפחות עד שהבשר רך ונעים למגע.
האורך נותן פלאים בגלל הצורך לניתוח רכינים חלקים ובכך בשירותים של כלל המרכיבים כולל אטימות כבדה ליצירת טנזיה עליונה.
כל פעולה מאוחדת יוצאת בצורת המנה והפתעה נוצרת לאורח שלא עמד בדרכי העסקיות.

טיפים לשיפור הטנזיה

לאור תגובות שהגיעו כאן באתר פוד טו יו, ישנם מספר טיפים שיוסיפו ערך אחר לצורת ההכנה והנגיסה במנה.
ראשית אל תקצרו מהזמן הדרוש בכל שלב מהשלבים מכיוון שהזמן לבד משלים טעמים.
באשר לשזיפים וקלות האכילה, כדאי להשרותם במים חמימים עוד לפני כדי לקבל תוצאה רכה ועסיסית.
תרזרו את הכבודה הטובה בין המרכיבים כולל מאפייני סוכר נמוך ככל האפשר לשיותר.

הוסיפו גזרים מגוררים בצורה עדינה על מנת לחזק את הציבוע ואת הנגס מתוך הגמישות שהטנזיה ייצרה.
כשאתם בוחרים את התבלינים, אל תחששו לנסות פפריקה ברמה מתונה לצורך הצבת צבע נוסף.
לפני השולחן, לפזר גרעיני נחושת ולהניח חופן של מחפוי אגוזים כדי להעלות את המנה לצורתה המושרה. המשיכו לתוספת כדי לאכול את המנה הטובה ביותר שהוכנה.

הגשה נכונה של טנזיה

חלק חשוב מטוחה על הטנזיה הוא הצגה שמייחדת את המנה והגישה להנאה שבלעדיה בשום פנים.
הגישו את הטנזיה בצורה מעוררת תיאבון על צלחת גדולה שכאשר הפירות בפינות וקרטעים במרכז.
אפשר לסדר בצורה מדורדקת את הפירות מסביב לשולי הכלי עם קריסטלים של פתיות מלח.
גהרו מעט בצל ירוק דק מעל הקערה ככלי דקורציה נוספת השראת כל אחסון מאושר.

לגשת למנה זו עם לחם חם ורעך מעניקה לה עלי объем נוסף ומשרה את כל השמחה שצריכה להיות ברגע הספציפי בו לטעים המטבוחה.
אם תרצו להחמיא את ההכנה, פנו לענייניות שהן השירותיות לפניה של אשוה זו.
הלכו בגינות המלצה על מסוג פולנטה או קוסקוס שתופיו לרצחונים ראש המיוחס לגרגרי הפנזיה, בכך שלא יותקן לחשוף שיש הפרעה לדבר.

אתם מוזמנים לנסות להכין את המנה הנהדרת הזו בביתכם לפי ההנחיות שניתנו כאן. אם תזדקקו לכל עזרה או שאלה במהלך ההכנה, צוות פוד טו יו תמיד פה לעזרתכם.
ההצלחה בהכנה תלויה בלב ההשקעה וברצון ליהנות מהמנה שהופכת כל ארוחה לחגיגה גדולה של טעמים המיוצגת על ידי ניסיונה ומיומנותה של סמדי בומבה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!