מה אפשר לעשות עם בצק פיצה

בצק פיצה הוא מרכיב גמיש ושימושי במטבח הבית, ובזכות מגוון האפשרויות שהוא מציע, הוא מתאים למגוון רחב של מנות. מדובר בבצק פשוט עשוי מקמח, מים, שמרים ומעט מלח, המאפשר יצירתיות רבה במטבח. כשאתם מתחילים להכין את בצק הפיצה, אתם לא רק מגבילים את עצמכם להכנת פיצה קלאסית עם רוטב עגבניות וגבינה. ישנם הרבה שימושים נוספים שאפשר להפיק מהבצק הזה. מעבר לפיצה, ניתן להשתמש בבצק להכנת מנות מלוחות רבות כמו קלצונה, פוקצ'ה, ומצפים אחרים. בצק פיצה מתאים גם להכנת מאפים מתוקים, בליווי של מגוון מרכיבים כמו שוקולד או קינמון וסוכר, ליצירת מאפים מתוקים ומפתיעים.

פיצה – הקלאסיקה בבצק פיצה

פיצה היא הדרך הפשוטה והמוכרת ביותר לשימוש בבצק פיצה. יתרונה הגדול הוא השילובים הרבים שאפשר להכין עם רוטב וגבינות שונות, המתחילים מהקלאסיקה של מרגריטה עם רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ובזיליקום טרי ועד לפיצות מתוחכמות יותר עם תוספות כמו מוצרלה באפלו והתוספות האישיות שתרצו.

מעבר לכך, יש אפשרות לערוך ניסויים עם הבסיס לבצק הפיצה, להוסיף תוכן תוספות כמו בצלים מקורמלים, פטריות צרובות, או רכיבי ים כמו אנשובי ושום כתוש. החשיבות כאן היא במציאת האיזון הטוב בין הטעמים כדי להשיג תוצאה משביעה טעים.

קלצונה – כיסים מלאים בטעם

הקלצונה הוא מאפה איטלקי שבו משתמשים בבצק פיצה להכנת כיסים מלאים בטעם. כאן משתמשים בבצק פיצה כדי להכיל בתוכו רוטב עגבניות, גבינות מלטפות כמו מוצרלה, וירקות כמו תרד או פטריות.

הכנתו פשוטה אך התוצאה מרשימה. הבצק מנוקב ומקופל כך שמכילים בתוכו את המילוי, והתוצאה היא חטיף מסעיר שמחמם את הגוף ואת הלב. חשוב להשקיע גם בסגירת הכיסים כראוי על מנת למנוע דליפות בזמן האפייה.

פוקצ'ה – לחם שטוח ומנוקד בטעמים

פוקצ'ה היא לחם שטוח וחם שעשוי מבצק פיצה ומשמש כלחם בצד או כבסיס לסנדוויצ'ים. אפשר לעטר אותה בעשבי תיבול כמו רוזמרין, מלח גס או אפילו זיתים.

היתרון בפוקצ'ה הוא שביכולתה להחזיק את התוספות מבלי להיות כבדה מדי, כך שהטעמים של התוספות בולטים. רוב הפוקצ'ות יוצאות מעט פרי מעל פני השטח ולוכדות את טעמים התוספות באופן מושלם.

מאפים מלוחים – עיגולים גליליים

שימוש נוסף שמשמח אוהבי מאפים מלוחים הוא אלו של עיגולים גליליים העשויים מבצק פיצה. מבצק הפיצה יוצרים שכבות דקות שטומנים בהן מגוון רחב של מליות כמו גבינות או ירקות, ומגלגלים את הבצק סביבן.

הגלילים הללו הם בגדר חטיף נעים ליד כוס תה חמה או ארוחת בוקר קלילה. בזכות הבצק הגמיש והעמידות שלו באפייה, ניתן להגיע לרמת פריכות וצבע זהוב מספקות.

מאפים מתוקים – מפתיעים וטעימים

הבצק הלא ממותק מאפשר ליצור גם מאפים מתוקים. ממלאים את שכבות הבצק בבחירת ממתיקים כמו קינמון וסוכר או שוקולד וחלבה, לאפייה של מתוקים קטנים וממכרים.

שמירה על טעם בסיס לא מתוק מדי, מאפשרת להיות מפתיעים עם תוספות מתוקות, זאת כפי שמאפה קינמון ושוקולד יוכיחו. המתקת הבצק עם השכבה העליונה חיונית לשדרוג הטעמים וליצירת חוויה מענגת.

קרוסטים – קישוט מרענן מלפנים

קרוסטים הם מעין לחם מחוץ למטבח האיטלקי, בהם משתמשים לחיתוך קרוסטים עבים כדי ליצור מגשים בהם מוצבים סלטים או תוספות מגוונות.

השימוש היצירתי בחתיכות בצק פיצה מאפשר יצירה של קרום דקיק שמאפשר לטיבות למיניהם להתעלות על החיך, זאת עם מליות כמו אבוקדו ולימון או גבינת ריקוטה ועגבניות שרי.

לסיום, כשאתם מחפשים דרכים חדשות להשתמש בבצק שיש לכם, תזכרו שהוא מהווה בסיס לרבים מהמטעמים המוכרים והאהובים כה, אך גם לזיקות יצירתיות. השתמשו בו כדי להכניס למטבח שלכם רעיונות חדשים משולבי טעמים מגוונים. אם אתם זקוקים להדרכה או למתכונים נוספים אתם מוזמנים לפנות אלינו בפוד טו יו וישמחו לעזור לכם בכל דרך אפשרית.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!