מה שמים על פיצה

פיצה היא אחד המאכלים הפופולריים בעולם. הפשטות של הבסיס מאפשרת להתחיל מאפה מרווח עם אפשרויות אינסופיות למרכיבים. אחד הדברים הכי מרתקים בפיצה הוא מה שאפשר לשים עליה. מגוון התוספות הוא כמעט אין סופי. החל מהטעם המסורתי של רוטב עגבניות ומוצרלה ועד למשהו יותר ייחודי כמו עוף בגריל או אפילו אננס. פיצה יכולה לכלול מרכיבים מתוקים או חמוצים חריפים או מלוחים והאפשרויות הן בהתאם לדמיון של הטבח. לכל מדינה תרבויותיה והטעמים הייחודיים לה המשפיעים על סוגי הפיצה המועדפים בה.

המרכיבים הבסיסיים של הפיצה

כדי להכין פיצה טעימה עלינו להבין את המרכיבים הבסיסיים שמהווים חלק בלתי נפרד ממנה. הבסיס לפיצה הוא הבצק שמכיל קמח שמרים מים ומלח. הבצק יכול להיות דק ופריך או עבה ורך והכל תלוי בסגנון הפיצה. על הבצק ניתן למרוח רוטב עגבניות מסורתי שמכיל עגבניות שמן זית שום ועשבי תיבול. רוטב זה מעניק לפיצה את הטעם החמצמץ והקלאסי שלה.

מעבר לרוטב העגבניות גבינות הן תוספות שהן ללא ספק אחת מהתוספות החשובות ביותר. גבינת מוצרלה היא הנפוצה ביותר בגלל יכולה להימס בקלות וליצור שכבת גבינה נמתחת. כמובן ניתן להוסיף לפיצה גבינות נוספות כמו פרמזן גאודה או פטה כל אחת מהן מוסיפה גוון טעם שונה וייחודי.

תוספות קלאסיות על הפיצה

כשחושבים על פיצה התוספות הקלאסיות שעולות לנו לראש הן זיתים פטריות ופפרוני. זיתים מוסיפים לפיצה טעם עדין ומלוח בעוד שפטריות מעניקות ססגוניות וטעמים עמוקים יותר. פפרוני מהווה תוספת בשרית נפוצה שמוסיפה ניחוח וחריפות לפיצה.

תוספות אלו מעניקות לפיצה מראה צבעוני ונעים לעין וכל אחת מהן תורמת לגיוון הטעמים שעל הביס. מה שמדהים בכל הנוגע לתוספות הקלאסיות הוא שהן מכילות טעמים שמרנינים את הפה עם שמירה על מאזן עדין של טעמים מלוחים חמוצים וחריפים.

תוספות מיוחדות וחדשניות

שטף החידושים וההשראות במטבחים המודרניים הביאו להתפתחות של תוספות מיוחדות שעלול להיראות לא שגרתיות. דוגמאות הן אננס פירות ים ואגוזים שמוסיפים עבור אוהבים טעמים ייחודיים וחדשים לפיצה.

בפיצות ייחודיות אפשר לשלב גם ירקות מיוחדים כמו ברוקולי ארטישוק ואפילו קייל שנותנים לפיצה מראה מסקרן וטעמים מתוחכמים ועמוקים יותר. ניתן לשדרג את הפיצה עם רטבים מיוחדים כמו פסטו או מגוון רטבים עשבי תיבול שלא יתוארו.

מבחר הבשרים בפיצה

תוספות בשריות לפיצה כוללות מגוון רחב של אפשרויות. פפרוני וסלאמי הם מן הפופולריים ביותר בעולם הפיצה. אך גם עופות בגריל או בשרים מעושנים יכולים להעניק גוון טעם מרתק לפיצה.

לעומת זאת ניתן להוסיף בשרים משובחים כמו בייקון טלא וכל סוג אחר של בשר לתת טעם עשיר ויוקרתי לכל פיצה. תוספות אלו מעניקות לפיצה את הקריספיות והעשירות בביס ומניבות ריחות שמושכים את החושים.

גבינות כהשלמות לפיצה

מעבר לגבינת מוצרלה אשר מהווה את הגבינה הבסיסית והכי נפוצה אין כמו לשלב גבינות נוספות לפיצה כדי להעשיר אותה בטעמים נוספים. פרמזן ידועה ביכולת להוסיף מליחות וחריפות עדינה לפיצה כשנפול את הגדולה על גבי הפיצה המוגמרת.

פודה או גבינת עיזים מוסיפה גוון מורכב וחיץ לטעם הפיצה המוכר והקלאסי. גבינות אלו מעניקות לפיצה ייחודיות כאילו היא נאפית במסעדה בוטיקית יוקרתית שבה ההוספה המתוחכמת של גבינות מדגישה את העדינות והגיוון בטעמים.

ירקות והוספות לפיצה

תוספות הירקות הן הוספות חיוניות כשהן מוסיפות צבעוניות ורעננות לפיצה. עגבניות שרי מזינים את הפיצה בטעם מתוק וחמצמץ ואילו פלפלים עלולים לגרום לפיצה להיות חריפה וטעימה יותר.

תוספות נוספות כוללות בצל שום זוקיני או עולש שמעניקים לפיצה מרכיבים ויטמינים ובריאות. השימוש בירקות לא רק דואג לשיפור הטעם אלא גם לתחושת האיזון של מרכיבי הפיצה.

בתום כל המלל הזה שמוקדש לפיצה ולתוספות המאפשרות לנו ליצור אותה כרצוננו עלינו לזכור שאין חוקים להגדרת פיצה מושלמת. לכל אחד הטעמים שלו ולכל תרבות או מדינה שילוב המרכיבים שמתחברים לה. במידה ותזדקקו להמלצות וייעוץ בבחירת התוספות המושלמות לפיצה שלכם תוכלו לפנות אלינו פוד טו יו ונשמח לתת שירות.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!

פסטטט..
רק רצינו לעדכן
אם אתם צריכים בעלי מקצוע מומלצים

תוכלו למצוא באתר
קליבר בעלי מקצוע