מה ההבדל בין קמח פיצה לקמח רגיל

במטבח הביתי, כשאתם מתכוננים לאפות פיצה טעימה ומפנקת, חשוב לשים לב לבחירת הקמח המתאים. לא כל קמח מתאים ליצירת פיצה עם סמיכות וטעם מושלמים. קמח פיצה וקמח רגיל הם שני סוגי קמח שנבדלים זה מזה במידה רבה, בעיקר בהרכבם הכימי, תהליך הטחינה והמרקם שהם מספקים לבצק. כמובן, לבחירה בין שני הקמחים יש השפעה על התוצאה הסופית. בעוד שחלק מהאנשים יעדיפו את הפשטות שבשימוש בקמח רגיל, אחרים לא יוותרו על האיכות והאפקט של קמח המיועד דווקא לפיצות. במאמר זה נעמיק בהבדלים בין שני סוגי הקמח האלו וננסה להבין מדוע קמח פיצה הוא הבחירה המועדפת לרבים בזמן ניסיונותיהם ליצור את הפיצה המושלמת. כמובן, אם תצטרכו עזרה או ייעוץ בבחירה, אתם מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לסייע.

מה זה קמח פיצה

קמח פיצה הוא שם שניתן לסוג קמח ייחודי שמיועד בעיקר להכנת בצקים לפיצות. זהו קמח שעובר תהליך טחינה דק יחסית, כך שמתקבלים גרגרים קטנים ואחידים. תהליך זה מאפשר לחלבונים שבקמח להתפתח טוב יותר, מה שמשפר את היכולת של הבצק להתגמש ולהתאים עצמה לחום גבוה. הבצק המתקבל מקמח הפיצה מוסיף קריספיות ומרקם מתאים לפיצה, בזכות תהליך טחינה זה ועוד גורמים קריטיים כגון אחוזי גלוטן גבוהים יותר.

כשאתם משתמשים בקמח פיצה, אתם למעשה יכולים להשיג את המרקם המושלם עבור בצקים דקים וקריספים שמאפיינים פיצות איטלקיות מסורתיות. יש כאלה שיאמרו שההשקעה בקמח פיצה מומלצת לאלו שרוצים ליהנות מפיצה איכותית יותר, כזו שזהה לפיצות שנהוגות במסעדות מקצועיות. השימוש בקמח פיצה מבטיח שהבצק יתפתח כראוי ושתוצר הפיצה יצא בטעם איכותי ומקצועי.

אחוזי החלבון בקמחים

ההבדל המשמעותי בין קמח פיצה לבין קמח רגיל נוגע לאחוזי החלבון שבהם. קמח פיצה מיוחד בכך שבדרך כלל מכיל יותר אחוזי חלבון, מה שמוביל לתוכן גלוטן גבוה יותר. הגלוטן משחק תפקיד חשוב בתהליך ההתפחה והאלסטיות של הבצק. כשאתם עובדים עם קמח פיצה, הודות לרמות חלבון גבוהות, הגלוטן מתפתח באופן שמאפשר לצייד את הבצק במרקם יציב וגמיש.

מצדו האחר של המטבע, קמח רגיל מכיל אחוזי חלבון נמוכים יותר. זה אומר שמעט פחות גלוטן נוצר במהלך הלישה, מה שמוביל לבצק פחות גמיש. קמח רגיל מתאים יותר להכנת לחמים בסיסיים או עוגות, אך כאשר מדובר בפיצות, השימוש בו עשוי לגרום לתוצאה פחות מרשימה מבחינת המרקם והגמישות של הבצק. מי שמחפש לשפר את המרקם בבצק הפיצה עשוי להעדיף קמח פיצה על פני קמח רגיל.

התפחה וקריספיות בבצק

כאשר מכינים בצק פיצה, אחת התכונות החשובות היא הקריספיות. קמח פיצה מעניק יתרון בזכות יכולתו לפתח גלוטן רב יותר. זה מוביל ליצירת רשת גלוטן חזקה שמסוגלת לשמור על צורתה ועומדת בפני החום הגבוה הנדרש באפיית פיצות. כתוצאה מכך, הבצק יוצא קריספי מבחוץ ורך מבפנים – תכונה אידיאלית לפיצה.

לעומתו, קמח רגיל לא מספק את אותה רשת הגלוטן החזקה, ולכן הבצק הנוצר ממנו בדרך כלל יוצא פחות קריספי ויותר אוורירי. זה לא בהכרח דבר רע במקרים שללחמים או למאפים רכים יותר מתבקשים, אך לפיצות שעליהן לקבל קורסט קריספי, קמח רגיל עלול להיות פחות מתאים. הפיכת הבצק לקריספי מצריכה, אם כן, את השימוש בקמח פיצה המתאים לסוג אפייה זה במיוחד.

ההשפעה על הטעם והארומה

למרות שמשפיעים בעיקר על המרקם, ההבדלים בין קמח פיצה לקמח רגיל מורגשים גם בטעם ובארומה של הפיצה הסופית. קמח פיצה מספק בדרך כלל טעם חזק יותר שנובע מהחלבון הגבוה שבו והגלוטן המתפתח במהלך ההתפחה. הטעם החזק משתלב נהדר עם הרוטב והתוספות, ויוצר חוויה קולינרית משופרת ומזמינה.

במקרה של קמח רגיל, הטעם עשוי להיות פחות מורגש והבצק ייטה לספוג את הטעמים של התספות והרוטב שעליו. עבור אלו שמעדיפים שהבצק ישחק תפקיד מרכזי בחוויית האכילה ולא רק תפקיד נייטרלי, השימוש בקמח פיצה הוא קריטי. זה מבטיח שהבצק יהיה חלק בלתי נפרד וטעים מהפיצה המוכנה.

זמינות וקניית קמח פיצה

קמח פיצה אולי אינו נפוץ כמו קמח רגיל בחנויות, אך כיום יש לו זמינות רבה יותר בחנויות מתמחות. אפשר גם להזמין אותו באינטרנט באמצעות אתרים כמו פוד טו יו שמתמחים במוצרים כאלה. חשוב לוודא שאתם רוכשים קמח פיצה איכותי מכיוון שהפקתו דורשת תהליך מוגדר וברמת פירוט מסוימת.

בכך שהוא מוצע במיוחד לשימוש בפיצות, קמח פיצה מתויג ונמכר תחת מגוון מותגים, ויש לו תו תקן ייחודי שמבטיח את איכותו. אם אתם רציניים לגבי הכנת פיצה ברמה גבוהה, ההשקעה ברכישת קמח פיצה מצטיינת היא דבר שלא רצוי לדלג עליו. כיום הרבה חובבי בישול ואניני טעם מוכנים להשקיע את המאמץ בקמח מיוחד זה על מנת לשפר את התוצאה הסופית.

מחיר והבדלים כלכליים

חלק מאנשים עשויים לחשוש מהעלות הנוספת של קמח פיצה לעומת קמח רגיל, אך צריך לקחת בחשבון את ההשפעה הכלכלית על התוצאה הסופית. מחיר גבוה מעט יותר לקמח פיצה מתאזן מול האיכות והטעם שמתקבלים בסופו של דבר עם בצק פיצה קריספי ומקצועי. לטובים שיותר מרוצים מהפיצה הביתית שלהם, העלות נחשבת להשקעה כדאית.

כשהשיקול הוא ברכה, תמיד נוכל להישאר עם הקמח הרגיל, במיוחד במצבים בהם אין שום בעיה לפיצה להיות לא מושלמת. במילים אחרות, עבור אלו שאין ברצונם להשקיע בתוצאה המושלמת והטעמים המיוחדים, קמח רגיל די יספיק. עבור אחרים שמבקשים לשדרג ולעלות עוד רמה ביכולות האפייה שלהם, השימוש בקמח פיצה יכול להוות את ההבדל המבוקש.

איך תכינו את הפיצה שלכם מומלצת ומדויקת זה תלוי בבחירת הקמח, מהרכיבים הבסיסיים ביותר אנחנו למדים איך נראית הצלחת האפייה ובאיזה מרקם נרגיש. הבחירה בקמח פיצה נותנת את האפשרות להנאה מפיצה איכותית יותר ומפריכה כמו שאנחנו אוהבים למצוא על השולחן שלנו גם בבית. אם תזדקקו לעזרה נוספת או המלצה על מוצרים מתאימים, תמיד נשמח לשירותכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!