מתכון לעוגת פסיפלורה וקוקוס

עוגת פסיפלורה וקוקוס היא עוגה קלילה ורעננה עם שילוב מושלם של פסיפלורה חמצמצה וקוקוס מתקתק. היא מתאימה לכל עונה ומשמחת כל ארוחה עם הטעמים המיוחדים שלה. העוגה קלה להכנה ומתאימה לכל אירוע.

מצרכים

לעוגה:

– 2 כוסות קמח
– 1 כוס סוכר
– 1/2 כוס שמן קוקוס
– 3 ביצים
– 1/2 כוס מיץ פסיפלורה
– גרידת לימון אחד
– 1 כפית אבקת אפייה
– 1/2 כפית סודה לשתייה
– 1 כוס קוקוס טחון

לציפוי:

– 1 כוס אבקת סוכר
– 2-3 כפות מיץ פסיפלורה

הוראות הכנה

1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אפייה בגודל 24 ס"מ.
2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקוקוס הטחון.
3. בקערה נפרדת מערבבים את שמן הקוקוס, הביצים, מיץ הפסיפלורה וגרידת הלימון עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים כ-40 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.
6. מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הפסיפלורה עד לקבלת זיגוג חלק. יוצקים את הזיגוג על העוגה המצוננת ומפזרים באופן אחיד.

עוגת פסיפלורה וקוקוס היא עוגה קלילה ורעננה עם שילוב מושלם של פסיפלורה חמצמצה וקוקוס מתקתק. היא מתאימה לכל עונה ומשמחת כל ארוחה עם הטעמים המיוחדים שלה. העוגה קלה להכנה ומתאימה לכל אירוע, והיא בטוח תגרום לכל מי שטועם אותה לבקש עוד פרוסה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!