מתכון להכנת פלאפל ביתי

הכנת פלאפל ביתי היא חוויה מהנה ומספקת שמביאה את הטעמים האהובים של המטבח המזרח תיכוני הישר לביתכם. המתכון הבא ידריך אתכם שלב אחר שלב איך להכין פלאפל פריך מבחוץ ורך מבפנים, בעזרת מרכיבים פשוטים וזמינים. הפלאפל הביתי מתאים להכנה בפיתה עם סלטים ורטבים או כהגשה לצד מנות עיקריות אחרות. המנה הזו לא רק טעימה, אלא גם מזינה ומלאה בחלבונים מהצומח, מה שהופך אותה לבחירה נהדרת לכל ארוחה.

מרכיבים:

  • 2 כוסות חומוס יבש שהושרה במים לפחות 12 שעות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2-3 שיני שום
  • 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • 1/4 כוס קמח (חומוס או רגיל)
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כף פפריקה
  • 1/2 כף כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

השריית החומוס: משרים את החומוס היבש במים לפחות 12 שעות או לילה שלם. מסננים היטב לפני השימוש.

טחינת המרכיבים: מעבירים את החומוס המושרה, הבצל, השום, הפטרוזיליה והכוסברה למעבד מזון. טוחנים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

הוספת תבלינים: מוסיפים את הקמח, הכמון, הפפריקה, הכורכום, המלח והפלפל לתערובת החומוס. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתערבבים באופן אחיד.

הכנת הכדורים: יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם על מגש.

טיגון הפלאפל: מחממים שמן עמוק במחבת גדולה. מטגנים את כדורי הפלאפל בשמן החם עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.

הגשה: מעבירים את הפלאפל לנייר סופג לספיגת עודפי השמן. מגישים חם עם פיתה, טחינה, סלט ירקות ורוטב חומוס.

בתיאבון!

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!