מתכון להכנת חומוס ביתי

הכנת חומוס ביתי היא דרך מצוינת ליהנות ממנה טעימה ומזינה, עם שליטה מלאה על המרכיבים והטעם. המתכון הזה יסביר איך להכין חומוס קרמי ומלא בטעמים, שתוכלו להגיש עם פיתה, ירקות או כל תוספת אהובה. החומוס הביתי מתאים לכל ארוחה, בין אם מדובר בארוחת בוקר, צהריים או ערב. זהו מתכון פשוט וקל שדורש מעט מרכיבים ומאמץ, אבל התוצאה היא מנה עשירה ומפנקת שתשמח את כל המשפחה והאורחים.

מרכיבים:

  • 2 כוסות חומוס מבושל או משומר
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 1-2 שיני שום
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • קמצוץ כמון (אופציונלי)

הוראות הכנה:

הכנת החומוס: מעבירים את החומוס המבושל למסננת ושוטפים היטב במים קרים. אם משתמשים בחומוס משומר, חשוב לשטוף אותו מהנוזלים המשומרים.

טוחנים את המרכיבים: מכניסים את החומוס, הטחינה, מיץ הלימון, והשום למעבד מזון או בלנדר. מתחילים לטחון את המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.

הוספת המים והשמן: מוסיפים את המים הקרים בהדרגה תוך כדי הטחינה, עד לקבלת המרקם הרצוי. מוסיפים גם את שמן הזית וממשיכים לטחון עד שהחומוס קרמי וחלק.

תיבול החומוס: מוסיפים מלח לפי הטעם וקמצוץ כמון אם רוצים. מערבבים היטב את התבלינים בתוך התערובת.

הגשה: מעבירים את החומוס לקערת הגשה, יוצרים שקע קטן במרכז ושופכים מעט שמן זית מעל. ניתן לקשט בפפריקה, פטרוזיליה קצוצה או גרגרי חומוס שלמים.

בתיאבון!

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!