מתכון להכנת סביח

הסביח הוא מאכל רחוב ישראלי אהוב המשלב חצילים מטוגנים, ביצים קשות, טחינה, חומוס, ירקות טריים ורוטב עמבה בתוך פיתה. המנה הזו פופולרית בעיקר בקרב המקומיים והמבקרים כאחד בשל הטעמים העשירים והמרקמים המגוונים שלה. הסביח מהווה ארוחה שלמה ומזינה, והוא קל להכנה בבית. המתכון הבא ידריך אתכם שלב אחר שלב איך להכין סביח טעים ומסורתי שירשים את כל הסועדים.

מרכיבים:

  • 2 חצילים פרוסים לפרוסות עבות
  • 4 ביצים קשות פרוסות
  • 1 כוס חומוס מבושל או משומר
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 1 עגבנייה קצוצה
  • 1 מלפפון קצוץ
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • פיתה טרייה לכל מנה
  • שמן לטיגון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • רוטב עמבה לפי הטעם

הוראות הכנה:

טיגון החצילים: מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את פרוסות החצילים עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג לספיגת עודפי השמן.

הכנת הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון, מלח ופלפל בקערה קטנה. מוסיפים מים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

הרכבת המנה: פותחים פיתה ומורחים שכבה של חומוס. מוסיפים פרוסות חצילים מטוגנים, פרוסות ביצים קשות, עגבנייה, מלפפון ובצל. שופכים מעל את הטחינה ורוטב העמבה לפי הטעם.

הגשה: מגישים את הסביח מיד כשהוא טרי וחם.

סביח הוא מנה מסורתית שמקורה בעיראק, שם הוגש במקור כמנה לארוחת הבוקר. כיום, הוא מהווה חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי ומוגש בכל רחבי הארץ, בעיקר בדוכני רחוב ובמסעדות קטנות. סביח נחשב לאחת ממנות הרחוב המצליחות והפופולריות ביותר בזכות השילוב המיוחד של טעמים ומרקמים שונים.

הכנת סביח בבית מאפשרת לשלוט בכמות השמן ובמרכיבים, מה שהופך את המנה לבריאה יותר. ניתן לגוון ולהוסיף מרכיבים נוספים לפי הטעם האישי, כמו רצועות פלפל קלוי או פטרוזיליה קצוצה. המנה מתאימה לכל ארוחה ויכולה לשמש כארוחת בוקר מפנקת או ארוחת ערב קלילה ומשביעה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!