מתכון לקרואסון שוקולד

קוראסון שוקולד הוא אחד המטעמים הפופולריים ביותר בעולם. מקורה של המאפה הצרפתי הזה בצרפת, והוא מסמל את האפייה הבלעדית שרק הצרפתים מצליחים להוציא לפועל בצורה מושלמת. שילוב המתיקות העדינה של העוגיה עם הטעם האיכותי של שוקולד מטבלה הופכים את הקוראסון למעדן המושלם ללוות את הקפה של הבוקר או תה של אחר הצהריים. הכנת קוראסון שוקולד ביתי עשויה להישמע מורכבת, אך עם המתכון הנכון וההקפדה על פרטים נכונים, גם אתם תוכלו ליהנות ממאפה ראשוני וטעים שיצא מהמטבח הביתי שלכם.

מצרכים לקוראסון שוקולד

– 500 גרם קמח

– 250 גרם חמאה קרה

– 50 גרם סוכר

– 10 גרם מלח

– 300 מ"ל מים קרים

– 25 גרם שמרים יבשים

– 150 גרם שוקולד חלב

הכנת הבצק

התחילו בהכנת הבצק כשתערבבו את הקמח, השמרים והסוכר בקערה גדולה. לאחר מכן, הוסיפו את המלח והחמאה. חשוב לשים לב, החמאה צריכה להיות חתוכה לקוביות קטנות כדי שתוכל להשתלב היטב עם שאר המצרכים. לבסוף, הוסיפו את המים בהדרגה תוך כדי לישה, עד שתקבלו בצק אחיד ולא דביק. מומלץ לתת לבצק לנוח כחצי שעה כדי שהמרכיבים יתחברו יחד וייצרו מרקם חלק שנוח לעבודה.

לאחר חצי שעה רדדו את הבצק לעלה בעובי של כ-1 ס"מ. בכדי לקבל קוראסון מושלם יש לרדד את הבצק בצורה שווה ולדקק כל חלק ממש עד שיעור בטחינה. אם תרגישו שהבצק נדבק לשולחן, פזרו מעט קמח מתחת. חדררו את הבצק עם מערוך קל וחתכו לפי הגודל והרוחב שאתם רוצים.

מילוי הבצק בשוקולד

לאחר שהכנתם את בצק הקוראסון, הגיע הזמן למלא אותו בשוקולד. חיתכו את השוקולד לרצועות דקות או קריריים קטנים, והניחו במרחק שווה על הבצק המרודד. קפלו בעדינות את הבצק כך שיכסה את נתחי השוקולד וייצור 'כיס' לתוכו השוקולד יתמוסס תוך האפייה.

בזמן הקיפול שימו לב לא לסגור את הקצוות חזק מדי, כדי לא לאפשר התרחבות נכונה של הבצק בתנור. חשוב להקפיד שרצועות השוקולד נשארות במרכז כל 'כיס' ושיהן מכוסות היטב בכדי לא לקרוע את הבצק בזמן האפיה.

התפחה ואפייה

לאחר מילוי הבצק, יש לתת לקוראסונים לנוח ולהתפח לתקופה של 30 עד 45 דקות. תהליך ההתפחה חשוב להבטחת מבנה רך ואוורירי למאפה הקוראסון.

לאחר שהקוראסונים תפחו, הכניסו אותם לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואיפו במשך 12 עד 15 דקות או עד שהצבע שלהם נעשה זהוב ויפה. היו זהירים שלא לאפות יתר על המידה, מכיוון שזה עלול לייבש את הקוראסון ולהפוך אותו לקשה.

כיצד להגיש

קוראסון שוקולד יוצא נהדר כשהוא טרי ומעט חמם. ההגשה הפשוטה ביותר היא בליווי קפה או תה, כמעדן מושלם לפתיחת הבוקר. תוכלו גם להוסיף רוטב שוקולד או מעט אבקת סוכר מעליו להוסיף טעמים נוספים.

ניתן להגיש את הקוראסון כחלק מהיופי של ארוחת בוקר עשירה יחד עם מרכיבים נוספים כמו ביצי עין, גבינות וסלט פשוט לידו. ב'פוד טו יו' תוכלו למצוא רעיונות נוספים למתכונים שילוו את הקוראסון שלכם.

אחסון ושמירה

בזמן שאמנם מומלץ לאכול את הקוראסונים באותו היום, עדיין ניתן לשמור לפרקי זמן קצרים. ניתן לאחסן במיכלים אטומים במטבח ולחמם בצורה עדינה על מנת לשמר את הפריכות.

אם נותרו לכם קוראסונים, ניתן להקפיא אותם. חימום עדין באותו יום יאשר לשמור על המאפה פריך וטעים כאילו יצא מהתנור רק כעת. בהקפאה, חשוב לשמור אותם במיכלים שניתן לסגור היטב למניעת חדירת לחות.

הכנת קוראסון שוקולד בבית היא סימן להקדשה ותשומת לב לפרטים שמרכיבים את הקסם שבמאפה הצרפתי הייחודי הזה. הקפדה על בחירת המרכיבים הנכונים, שמירה על זמנים מדויקים במהלך ההכנה, והגשה מושלמת, יכולים להפוך את החוויה לקולינרית מדהימה. כל מי שייהנה מן הקוראסון השוקולד שלך יוכל להרגיש את התשוקה והאהבה האמיתית המונחים בכל חלק ממנו. אם ברצונכם לנסות עוד מתכונים או לקבל רעיונות, אתם מוזמנים לפנות אלינו. נשמח לעמוד לשירותכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!