מתכון לספינג אוורירי

ספינג הוא מאפה מתוק וסופגני שמגיע מהמטבח המרוקאי ומשמש במיוחד בעונת החגים והחגים. המראה הזהוב והמרקם האוורירי שלו הופכים אותו לאחד מהמאפים הנחשבים בכל אירוע. נשמע מסובך אולי, אבל למעשה כל אחד יכול להכין ספינג ביתי וטעים, אפילו בקלות רבה יותר מהמצופה. בעזרת מרכיבים פשוטים וחומרים זמינים, ניתן להפוך את ספינג לחגיגה אמיתית בבית כתוספת למתכונים אחרים בבלוג פוד טו יו.

מרכיבים למתכון ספינג

כדי להכין ספינג אוורירי ומפנק, תזדקקו למספר מרכיבים בסיסיים ושני שלבים עיקריים. המרכיבים הבאים יספיקו להכנת כמות גדולה של ספינגים, המתאימים לאירועים ולמשפחות גדולות:

3 כוסות קמח

2 כפות סוכר

2 כפות שמרים יבשים

2 כוסות מים פושרים

1 כף מלח

שמן לטיגון עמוק

הכנת הספינג מתבצעת בשני שלבים עיקריים: הכנת הבצק וטיגון. תחילה, שופכים את הקמח לקערה גדולה ולתוכו מוסיפים שמרים יבשים וסוכר. מערבבים את המרכיבים היבשים. מוסיפים מים פושרים בהדרגה, ומערבבים את הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים גם את המלח וממשיכים ללוש את הבצק כ-10 דקות עד שהוא חלק ואוורירי. לאחר מכן, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה של כשעה.

הכנת בצק ספינג

שלב זה מתמקד בהכנת הבצק האיכותי לספינג. בצק טוב מתחיל עם יחס נכון בין המרכיבים והבנה של תהליך ההתפחה. הכנת בצק דורשת זמן ותשומת לב אך מעניקה למאפה את המרקם האוורירי המיוחד לו. מומלץ לעבוד עם תערובת אחידה, להימנע מהוספת קמח תוך כדי הלישה ולוודא שהמים באמת פושרים ולא קרים מדי או חמים מדי.

לישה נכונה היא קריטית לעידון הבצק ולהשגת התפחה נכונה. לושו בתמימות אך ביסודיות, והשתדלו לגעת כמה שפחות עם הידיים אחרי שהבצק מגיע למרקם מושלם. כדי לשמור על לחות הבצק ולקבל תפיחה מדויקת, חשוב לכסות את הקערה במגבת לחה ולמקם אותה במקום חמים ולא מאובק. השאירו את הבצק לתפוח לפחות שעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.

תהליך התפיחה והכנה לטיגון

הצלחת הספינג תלויה לא מעט בתהליך ההתפחה. אם תפח בצורה נכונה, הספינג יהיה אוורירי ומפנק. לאחר שהתפח, יש לקרוץ חתיכות בצק בעבודת יד קפידה. לכל חתיכת בצק, צרו עיגול ויצרו חור במרכז באמצעות האצבעות לקבלת צורה של טבעת.

השמן לטיגון חייב להיות חם דיו כדי ליצור בועות קטנות סביב הספינג. כדי להבטיח טיגון אחיד ושימור המרקם האוורירי, יש לוודא שהספינגים אינם דבוקים זה לזה בזמן הטיגון. הזמן המושלם לטיגון הוא עד שהספינגים הופכים זהובים ונראה שהם מוכנים מבפנים. הספינגים יכולים להישמר במקרר במיכל אטום ואפשר לחמם אותם בתנור לשלמות מחודשת.

התהליך העינוגי של הטיגון

הכנת הספינג מסתיימת בטיגון העינוגי שהופך את הבצק הזהוב למתוק ופלאפי. השמת בצק בצורת עיגולים או טבעות בשמן יביא לתפיחה אחרונה שתבטיח את מרקם הספינג. שמרו על חום אחיד של השמן כדי להימנע מחריכה או חוסר טיגון בפנים. אין להתפשר על איכות השמן, והחליפו אותו עם ירידת האיכות.

לטיגון חלק, מומלץ לטגן את הספינגים בכמה סבבים ולא את כולם בבת אחת. זה יבטיח שהשמן לא יתקרר ויתגבר איכות הטיגון. כשהספינג במידת העומק הנכונה מתרומם קלות ונראה שהפך זהוב מכל צדדיו, השקלו להעבירם לנייר סופג או ספוג. נצלו את הזמן שהספינגים מתקררים לעטר אותם בסוכר או דבש לחגיגה מתוקה אמיתית.

ציפוי והגשה

לאחר שהספינג מוכן ומצונן קלות, הגיע הזמן לציפוי והגשה. רוב האנשים אוהבים לצפות את הספינג בסוכר או לטפטף מעל דבש כדי להעניק לו מתיקות נוספת. אפשר גם לשלב קינמון או מעט אגוזים קצוצים ליצירת טעמים חדשים. כל ציפוי שתבחרו יתקבל בשמחה והערכה ויהפוך את הספינג למאפה מרשים בפני עצמו.

ישראל, עם השורה הרחבה של טעמים שהיא מציעה, מביאה את הספינג כחלק אינטגרלי מאירועי תרבות. עיסוי ספינג במעט סירופ או דבש מעלה את החגיגה למסעדה ביתית מפנקת. הגישו את הספינג כקינוח בסיום הארוחה וראו איך השולחן מקבל תמימות שקטה עם כל נגיסה. בחירת התוספות היא המפתח לדרך ההגשה ולכן נסו think outside the box ותהיו יצירתיים!

ספינג הוא לא רק מתכון טעים אלא גם חוויה עשירה מהכנתו ועד הקינוח. הפשטות של המרכיבים, המהירות היחסית של התהליך והאפשרויות האינסופיות לציפוי והגשה הופכים אותו לאחד האהובים ביותר. בין אם לחגיגה משפחתית או סתם לפינוק בעונת החורף, ספינג תמיד יעורר חיוך על פניכם. כשתרעמו עליו כחלק מארוחת שבת או ביום חול ללא סיבה מיוחדת, האווריריות והטעם ימשכו חזרה אל הפוד טו יו כל פעם מחדש. אם צרכתם עזרה בתהליך או בכל שאלה – נשמח לשמוע מכם ולהעניק סיוע.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!