עראייס הוא כישרון קולינרי אורפאי שמתקיים במטבח המזרח תיכוני ומציע חוויית טעם מיוחדת ושונה. המאכל הפופולרי הזה ידוע בפריכותו מבחוץ ובמרקם העסיסי והעשיר מבפנים. עראייס מכינים מבשר טחון מתובל הנדחס בתוך לחם פיתה ואז נצלה או נצלה על המנגל. מדובר במאכל שמשלב אפייה וטיגון במנה אחת וכתוצאה מקבלים תבשיל עטור בטעם שנמס בפה. כשאתם מחפשים לשדרג את ארוחות הסופ"ש או לארוחה קלה ומהירה שתמיד מכה בול במטרה תחשבו על עראייס כתשובה המושלמת. בעזרת אימוץ הטכניקה הכנה הנכונה והשילוב המוצלח בין הבשר לתיבול תוכלו להכין מנה שתשאיר חותם. לפחות בפוד טו יו תמצאו רעיונות נוספים שמוסיפים נופך אישי לעראייס ויצירות חדשות שירשימו את קרוביכם במפגשים ובארוחות.
מרכיבי העראייס המושלם
לפני שתתחילו בהכנת העראייס ראשית טוב לדעת אילו מרכיבים נחוצים. ראשית תקבלו פיתות טריות שיפתחו את הדרך למרקם הנכון. כשאתם בוחרים את הפיתות דאגו לבחור כאלה העשויות מקמח חיטה מלא כדי להעניק למנה אקסטרה פריכות ובריאותיות. לבחירת הבשר המרכזי המומלץ הוא בשר טחון עגל או כבש שמספק את השומניות והעסיסיות הנדרשת. המצרכים הנוספים שנדרשים הם:
– חצי קילו בשר טחון עגל או כבש
– 1 בצל מגורר
– חופן פטרוזיליה קצוצה
– מלח ופלפל
– פפריקה מתוקה
– כמון
– שמן לזילוף
אופן ההכנה של העראייס
הכנת עראייס היא פעולה פשוטה כאשר אתם יודעים איך לעבוד עם הבשר ולשלב אותו בפיתה. תחילה יש לקחת קערה גדולה ולעבד בתוכה את הבשר עם הבצל והתבלינים היבשים. תוך כדי ערבוב יש להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה כך שתפזר את הטעמים במידה נכונה בבשר. כשהתערובת מוכנה וחלקה הניחו לה בצד כדי לנוח למשך 10 דקות. בשלב זה פתחו כל פיתה לאורכה כך שנוצר מקום בתוכה. מלאו כף בשר בכל חלק מפיתה עד שאין חללים ריקים. כשאתם ממלאים את הפיתה יש להימנע מלדחוס את התערובת יותר מדי כדי למנוע גלישה.
התהליך בעת הפייה וההכנה האחרונה
לאחר שהבשר מוכן וממולא בפיתות הגיע הזמן לפנות לשלב הצריבה. להתקדם זאת פתו מחבת כבדה או גריל חשמלי. כשאתם מעדיפים את המחבת וודאו שהיא טובה בגובה מתאים לצריבה נכונה ולא תאפשר בעירה מהירה מדי. אסו להניח למחבת להתחמם על להבה בינונית ולהוסיף מעט שמן. הניחו את הפיתות הממולאות על המחבת כל אחת בנפרד ולדחוף מעט כל אחת כדי שתיצרב היטב. כדאי לשמור קצת לחץ בעזרת כלי שטוח בזמן הצלייה על מנת ללכוד חום כמובן יש להפוך את הפיתות מדי פעם עד שהן משחימות ונהפכות לפריכות מבחוץ.
סוגי הבשרים השונים לעראייס
אם תרצו לגוון ולהבין אילו סוגי בשרים יכולים לשדרג את טעמי העראייס תגלו מגוון אפשרויות. ראשית הבשרים המסורתיים כוללים את בשר הטחון של עגל או כבש בהם השומניות מעניקה לעראייס את הטעם העסיסי והמובחן שלו. אך ייתכן ותרצו לנסות גם בשר הודו דק תוך שמירה על המרקם עם תוספת של תבלינים עשויים בשימוש תיבול חריף לעוקץ מעניין. עבור הלבנוניים נחשב גם להשתמש בבשר בקר כשמצריפים אליו שקדים ופרוסות תפוחים כדי להעשיר נעימות.
תיבול ותוספות למנה ייחודית
ליצירת מנה ייחודית תוכלו להוסיף רכיבים לתיבול נוסף שינקו את המנה מחודשת. מעבר לפטרוזיליה והבצל שהם תבלינים בסיסיים אפשר להוסיף גם טעמים עשויים מצהיר פרוש טרי ועשוי חריף לקליפה וגוף פפיעות. אפשר לכלול גם תוספות כגון עגבניות קצוצות בצלחות דק",
קטניות מטוגנות או זיתים שחורים שיתארגנו בתור אמצעי קל למצוץ נפשות העראייס שולחת.
טיפים וטלטולים שיובילו לדרגת מקצועיות
מכיוון שהכנת העראייס דורשת כושר מיומיות לא כדאי לוותר על טיפים ומינוחים שיוכלו להפוך את המפסק המיוחד למשלום המקצוע. ראשית חשוב לשמור על תיבול מדויק ומאוזן כבר בשיח הראשונית יכולת נשמרת בתפריט התיבול.
כמו כן חשוב לא להשאיר את המזכורה בצלצב עור יותר ממחצ השל מעבר מלא השומניות די לחיזוק חשוב גם לדלג עיקר בהמשך.
עראייס מספק חוויה קולינרית ייחודית ומספקת המשלבת סגוליות בשמן ספייס ותיבולים עם סגנון ים תיכוני על כלי זכוכית מסורתי. אל תתביישו להתנסות בתיבולים מיוחדים או להוסיף טכירויות אישות למנה. אם תרצו לקבל עוד רעיונות למנות מעניינות וקולינריה חדישה תמצאו כאלו באתר פוד טו יו לאחר שתתמחו בדרך כל כך תיהנו מחוויות קולינריה ייחודיות איתנו ותחוו הנאה בכל פעם שתשפצו מחדש בזמן זה על הפיתה שתזהר צריבות עראייס רבה ומקצועית.