מתכון לבורגול

בורגול הוא מרכיב מסורתי ומזון בסיסי במטבחים רבים ברחבי העולם. מדובר בחיטה מרוסקת שקלה להכנה וטעימה. בורגול טוב למי שמחפש תוספת בריאה ומגוונת לארוחה היומית. במאמר הזה נחקור דרכים שונות להכין וליהנות מבורגול במתכונים קלילים ומזינים שמתאימים לכל מיני ארוחות. הבורגול ידוע ביכולת שלו לספוג טעמים בצורה נפלאה מה שמקנה לכל מנה שעושים איתו ערך מוסף בטעם. הוא יכול להיות בסיס לסלטים שונים תוספת לבשרים או דגנים מרכזיים בתבשילים. עכשיו נתחיל מהמתכונים עצמם ואני בטוח שלא תתאכזבו מהתוצאות. כאשר-המטבח הוא המקום שלך להתרכז ולהביא יצירתיות.

סלט בורגול עם ירקות טריים

מצרכים:

1 כוס בורגול

2 כוסות מים

1 מלפפון קצוץ

2 עגבניות קצוצות

1 בצל סגול קצוץ דק

1 פלפל אדום קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן נענע קצוצה

מיץ מלימון אחד

2 כפות שמן זית

מעט מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה: במנה הזו אנחנו נותנים לבורגול להיות הכוכב האמיתי של המנה. מתחילים בהרתחה של הבורגול על כיריים עם 2 כוסות מים מכסים וממשיכים לבשל בחום נמוך כ-10 דקות. לאחר שהבורגול נעשה רך שוטפים אותו במעט מים קרים ומניחים בצד להתקרר. מערבבים בקערה גדולה את הבורגול עם המלפפון עגבניות בצל ופלפל. מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע הקצוצה לתערובת. לסיום מוסיפים מיץ לימון שמן זית מלח ופלפל ומערבבים הכל יחד. הסלט מתאים כמנה ראשונה או כתוספת מרעננת.

בורגול עם עוף בתנור

מצרכים:

2 כוסות בורגול

4 כוסות מים

4 חתיכות עוף לבחירתכם

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 כפות תבלין פפריקה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה: מערבבים את החומרים באהבה לתבנית מלאה בטעמים עשירים ישר לתנור. מכינים את הבורגול באותה דרך כמו בסלט. במקביל מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מטגנים בצל עד שהופך לשקוף ולאחר מכן מוסיפים את השום הקצוץ. מוסיפים את הבורגול המוכן לתערובת ובוחשים היטב. מניחים את העוף על שכבת הבורגול המצופה ומטבלים עם פפריקה מלח ופילפל. מכניסים לתנור לאפייה של 30-40 דקות או עד שהעוף משחים ומוכן.

מרק בורגול ועגבניות

מצרכים:

1 כוס בורגול

5 כוסות ציר ירקות

6 עגבניות קלופות וחתוכות

1 בצל קצוץ

1 גזר קצוץ

2 שיני שום כתושות

כף רסק עגבניות

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן בזיליקום קצוץ (למנה הסופית)

אופן הכנה: המרק הזה הוא חוויה חורפית מושלמת לגוף ולנפש. ראשית מחממים את שמן הזית בסיר מרק ומוסיפים את הבצל הגזר והשום ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות החתוכות וממשיכים לערבב. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מוסיפים את הבורגול ומצמצמים את החום מבשלים למשך 15 דקות או עד שהבורגול סופג את הטעמים. לתיבול מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ובזיליקום קצוץ להגשה.

פודינג בורגול עם תבליני קינמון ודבש

מצרכים:

1 כוס בורגול

4 כוסות חלב (או חלב צמחי)

3 כפות סוכר

1 כף קינמון

2 כפות דבש

1 כף חמאה (או גהי)

אגוזים קצוצים לקישוט

אופן הכנה: מביאים את הבורגול לשימוש שונה ומפתיע עם מנה מתוקה וייחודית זו. שמים את החלב והסוכר בסיר ומחממים עד לרתיחה. מוסיפים את הבורגול ומבשלים על אש קטנה עד שהוא סופג את הנוזלים. מערבבים תוך כדי ומוסיפים קינמון דבש וחמאה עד שהבורגול לחלוטין מבושל והמרקם נהיה קרמי. מגישים עם אגוזים מעל להגברת חוויית הטעם הקרמית.

בורגול עם גרגרי חומוס ורימונים

מצרכים:

1 כוס בורגול

2 כוסות ציר ירקות

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

1 רימון

1 בצל ירוק קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה: מחממים את ציר הירקות בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבורגול ומבשלים אותו על אש קטנה כ-10 דקות עד שהמים נספגים. מעבירים לקערה גדולה מערבבים עם גרגרי החומוס והרימון. מוסיפים את הבצל הירוק והפטרוזיליה ומערבבים. משלימים את המנה עם מעט שמן זית מיץ לימון מלצר פילפל ומלח לפי הטעם. מחמם זה משתלב פנטסטי כתוספת לשולחן הכולל מגוון מטעמים.

בעזרת מתכונים אלה אתם יודעים איך להשתמש בבורגול במטבח שלכם ולהכין מנות טעימות ומזינות שיכולות להתאים לכל ארוחה. בין אם אתם רוצים לנסות בורגול במרק לשלב אותו עם ירקות טריים בסלט או אפילו כקינוח מתוק עם דבש אתם יכולים ליהנות מהיכולת הרבגוניות של המרכיב הנפלא הזה. רבים שואלים איפה אפשר למצוא מתכונים מדהימים כאלה ובדיוק לשם כך בקרו בפוד טו יו ותמצאו עוד רעיונות מתכונים ומידע מעניין בתחום האוכל. נשמח לעזור ולתת לכם שירות בנושא אינסוף רעיונות טובים לארוחות טעימות.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!