מתכון למגולגלות קינדר

מגולגלות קינדר הן ממתק מגרה ומפנק שמתאים לכל אירוע. מדובר ברולדות העשויות מבצק חמאתי ומלאות במלית של שוקולד קינדר, המשולבות בטעמים עשירים ובמיוחדים. אם אתם מחפשים מתכון פשוט וקל להכנה אבל גם מרשים וחגיגי, מגולגלות קינדר הן הבחירה האידיאלית. במאמר זה, נפרט על המתכון, ונעניק לכם את כל המידע הדרוש כדי להכין את הקינוח המושלם. נשפוך אור על ההכנה, רכיבים מיוחדים וטיפים ובנוסף תגלו כיצד מרכיבים שונים פועלים יחד כדי ליצור את הטעם הייחודי של מגולגלות קינדר. בעזרת המדריך הזה תוכלו לספק את האורחים שלכם, ואם אתם מכינים את המנה לראשונה אין ספק שאתם תופתעו מהפשטות ומהרושם שהיא משאירה. כאן ב-פוד טו יו אנו נספק לכם את כל מה שצריך להכנת הקינוח הברמת הראשון.

מצרכים

הכנת מגולגלות קינדר מתחילה בבחירת רכיבים איכותיים:
קמח – 250 גרם
חמאה מרוככת – 125 גרם
אבקת סוכר – 50 גרם
ביצים – 1 שלמה בטמפרטורת החדר
מלית קינדר – 250 גרם שוקולד קינדר מומס
אבקת סוכר לקישוט

הרכיב הכי קריטי במתכון הוא השוקולד קינדר שנותן את הטעם המיוחד למלית. לשם כך נשתמש 250 גרם של שוקולד קינדר שמומס עד לקבלת תערובת חלקה ורכה. ניתן להימס את השוקולד במיקרוגל במרווחי חימום קצרים או בטכניקת הבן מרי מעל סיר עם מים חמים כדי לשלוט בתהליך.

אופן ההכנה

בשלב הראשון מערבבים את הקמח עם אבקת הסוכר בקערה גדולה, מוסיפים את החמאה המרוככת ומערבבים בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה וטורפים בעזרת כף עץ עד שמתקבל בצק רך וחלק. יוצקים את הבצק על משטח עבודה מקומח ולשים אותו בעדינות דקה שתיים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכחצי שעה כדי שהבצק יתקשה מעט ויהיה נוח יותר לרידוד.

לאחר קירור, מרגישים את הבצק בידיים. רודדים את הבצק על משטח עבודה עם מעט קמח למניעת הידבקות. אפיינו להשיג בעובי חצי סנטימטר. מרגע שמוכן לוקחים את תערובת השוקולד קינדר המומס, מורחים שכבה על הבצק המרודד ומשאירים כמה סנטימטרים בשוליים הרחק ממנה. מחליטים כאן כיצד להכין את הרולדה משום שניתן לעשות זאת על ידי גלגול לאורך אחד או קיפול בצורת ספר.

אפייה וקישוט

כשהרולדה מוכנה, מעבירים אותה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס. אופים במשך כ-15 עד 20 דקות כשעל פני השטח מתקבל צבע זהוב ובהיר. איך להוציא את המנה בהדרגה כדי להימנע מהתייבשותו. עדיף לבדוק לאחר 12 דקות ולשים לב לשינוי בצבע ובמרקם.

כשהמגולגלות יוצאות מהתנור מניחים להן להצטנן מעט בטמפרטורת החדר. מפזרים מעליהן אבקת סוכר לקישוט נוסף, שמוסיפה מתיקות ומראה מזמין. לאחר שהתקררו לחלוטין אפשר לחתוך לפרוסות ולסדר על מגש הגשה או קופסה קרירה.

שימור הסיום ושימושים נוספים

כשמורידים את השאריות אם נשארו לאירוע מאוחר יותר, כדאי לשמור אותן במקרר בקופסה אטומה כדי להבטיח את הפריכות והמרקם הדרוש. ניתן לשמור את המנה גם בהקפאה כשהכוונה היא להפשיר אותה לקראת השרת האורחים.

מגולגלות קינדר לא צריכות להיות המתק בשימוש בודד. ניתן לשלב אותן בקונספטים נוספים: בתור תוספת לשולחן מלא קינוחים, בחתונות או אירועים מיוחדים, או בשימוש בקינוחים נוספים כקישוט עופי שמוגשים עם גלידות, מוסים או פודינגים אישיים.

טיפים לשיפור המתכון

כדאי לשקול להוסיף תבלינים או תוספות כמו אגוזי לוז קלויים לשבירת מתיקות השוקולד ולהוספת מרקם קראנצ'י מעניין לכל ביס. אפשר לשדרג את המנה ע"י טיבול קל בצדדים בתערובת קינמון ואגוז מוסקט שמוסיפים ניחוח וטעם עוטף.

הכי חשוב זה לא לפחד לנסות רעיונות אישיים ולהבין איזה סוג של שוקולד או תבלין נותן את המתיקות המושלמת עבורכם. תמיד אפשר לדייק את המתכון לפי העדפות או לשאול חברים על טיפים מניסיונם האישי.

הגשה ורושם אחרון

לאחר הכנה וקישוט המגולגלות ניתן להציג אותן בצורה מרשימה ויפה שתעלה חיוך על פני האורחים. הגשה על מגש יפה עם עלי נענע או פירות חתוכים עשויה להוסיף צבע ורעננות. אם מכינים את המנה לאירוע מתוכנן או ארוחה חגיגית, כדאי להכין מראש מתגעים תואמים שישתלבו בצורה הרמונית עם יתר הקינוחים.

המנה מיועדת לכל מי שתאוות המתיקות והנאה מפתיעה האישית הן בעדיפות. והתוצאה תהיה מרשימה בעיני כל חובבי השוקולד והמגולגלות.

כשתסיימו להכין ולהגיש מגולגלות קינדר, תהיו בטוחים שהשארתם רושם בלתי נשכח על האורחים שלכם. המראה המשובח, הטעם המתוק והמפנק, והשילוב של שוקולד קינדר יגרום לכולם לשאוף לעוד. הכנת מגולגלות קינדר במו ידיכם מראה על תשומת לב לפרטים הקטנים ואהבה לבישול ולאוכל. כאשר תחפשו להוסיף עונג לארוחותיכם בבית או באירועים מיוחדים, מגולגלות קינדר יהיו הבחירה המושלמת. אם יש לכם שאלות או שאתם זקוקים למידע נוסף, נשמח לעזור ולהעניק לכם שירות כאן ב-פוד טו יו.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!