מתכון לארוחת צהריים

מתכון לארוחת צהריים מהירה יכול להיות הפתרון המושלם עבור אלו מאיתנו שחיים בקצב מהיר אך עדיין מבקשים להנות מארוחה משביעה ומזינה. ההכנה לא חובה להיות מסובכת או דורשת הרבה זמן. לפעמים, בשילוב נכון של מרכיבים טריים וקצת יצירתיות, אפשר ליצור מנה מדהימה שתשאיר את כל המשפחה מרוצה.

מתכון לסלט פסטה עם ירקות

פסטה – 300 גרם

מלפפון גדול – 1

עגבניות שרי – 200 גרם

פלפלים – 2 צבעים

שמן זית – 2 כפות

מלח – 1 כפית

מיץ לימון – מ-1 לימון

בזיליקום טרי קצוץ – 10 עלים

אופן ההכנה של סלט פסטה עם ירקות פשוט וברור. תחילה, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. לאחר שבישלתם את הפסטה, מסננים אותה היטב ומניחים בצד שתתקרר. חותכים את הירקות: פרוסות דקות של מלפפון, חצאי עגבניות שרי ורצועות דקות של פלפלים. בקערה גדולה מערבבים את הפסטה עם הירקות החתוכים. מוסיפים שמן זית, מלח, מיץ לימון ובזיליקום. מערבבים היטב ומשאירים 10 דקות כדי שהטעמים יתאחדו.

מתכון לשקשוקה קלאסית

ביצים – 4
עגבניות מקולפות – 400 גרם (שימורים)
פלפל חריף – 1 (אופציונלי)
שום – 3 שיניים
בצל – 1 בינוני
פטרוזיליה לקישוט – לפי הצורך
פפריקה מתוקה – 1 כפית
מלח ופלפל שחור – לפי הטעם

מתכון לשקשוקה קלה ומהירה. תחילה, מחממים קצת שמן במחבת גדולה. מוסיפים בצל קצוץ דק ומטגנים עד שלב שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים לתערובת את השום הכתוש והפלפל החריף אם רוצים חריפות. לאחר התסיסה למשך דקה מוסיפים את העגבניות המקולפות. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים. מחכים שהרוטב יבעבע ואז עושים גומות ברוטב בעזרת כף. יוצקים פנימה את הביצים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהביצים מוכנות לפי הטעם. מפזרים פטרוזיליה ומגישים חם.

מתכון לטורטיה עוף ועגבניות

טורטיות – 4
חזה עוף – 400 גרם
עגבניות מיובשות – 8
בצל ירוק – 1 גבעול
כפית כמון
פלפל שחור גרוס – חצי כפית
מלח – לפי הטעם
שמן זית – 2 כפות

מתכון לטורטיה עוף ועגבניות היא דרך מהירה ומעניינת לשדרג את ארוחת הצהריים. קודם כל, חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל אחיד. מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את העוף. מתבלים בכמון, פלפל שחור ומלח. מטרפתם את העוף בעדינות עד שהוא נהפך לבן מבחוץ ומבושל טוב. קוצצים את הבצל הירוק ואת העגבניות המיובשות רצועות דקות. מוסיפים לתערובת ומבשלים עוד כ-2 דקות יחד. מורידים מהאש ומחכים קצת שיתקרר. ממלאים כל טורטייה בתערובת, מגלגלים היטב ומגישים חם או פושר.

מתכון לקוסקוס עם ירקות מבושלים

קוסקוס מוכן – 300 גרם
תפוח אדמה – 1 גדול
גזר – 2
קישוא – 1
חומוסים מבושלים – 200 גרם
מרק עוף – חצי כוס
כורכום – חצי כפית
מלח ופלפל – לפי הטעם

מתכון פשוט למנה של קוסקוס עם ירקות מבושלים שכל המשפחה תאהב. ראשית קלפו וחותכים את הירקות לקוביות בגודל דומה. מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את כל הירקות חוץ מהחומוסים. מערבבים היטב לתבל עם כורכום, מלח ופלפל. שופכים את המרק ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הירקות רכים. לקראת סוף התהליך מוסיפים את החומוסים ומשאירים עוד 5 דקות על האש. במקביל משתמשים בקוסקוס מוכן לפי ההוראות אשר רשומות על גב האריזה. מניחים את הירקות על הקוסקוס ומגישים חם.

מתכון לכתף דג סול עם לימון

דג סול – 4 חתיכות
לימון – 1
שום כתוש – 2 שיניים
פטרוזיליה קצוצה – כרבע כוס
שמן זית – 3 כפות
מלח ופלפל – לפי הטעם
פפריקה מתוקה – חצי כפית

ארוחת דג סול נותנת תחושה של חופש ושחרור. מחממים את השמן זית במחבת גדולה ומוסיפים את השום הכתוש. מניחים את חתיכות הדג במחבת בעדינות ומפזרים מלח, פלפל ופפריקה מעל. מקרמלים את הדג מהצד הראשון ואז הופכים בעדינות ונותנים צבע גם בצד השני. מוסיפים פטרוזיליה ולימון ומבשלים עוד כ-3 דקות עד שהדג מוכן ומלא בטעם. מורידים מהאש ומגישים עם תוספת של ירקות או סלט ירוק.

המאמר נכתב בהשראת האהבה שלנו לבישול מהיר ופשוט שלא מצריך להיות שף מדופלם כדי להכין ארוחה טובה. כאשר אתם מחפשים רעיונות לארוחה באמצע שבוע היכן שאתם עובדים או מתנהלים בלחץ זמן, שימו לב למתכונים שהצענו במאמר זה. נשמח אם תבקרו באתר פוד טו יו למתכונים נוספים וטיפים, ואל תהססו לפנות אלינו כדי לקבל עזרה בשיפור כישורי הבישול שלכם. הטיפים והמתכונים שלנו יכולים להפוך כל ארוחת צהריים לנעימה ומזינה במיוחד. צוות המומחים של פוד טו יו כאן בשבילכם בכל עניין ובקשה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!