מתכון למאפינס

אני שמח לדבר איתכם על מתכון נפלא למאפינס שהולך לכבוש את הלב שלכם בקלות. מאפינס הם אחד מהמאפים הכי פופולריים בעולם, בזכות הפשטות והגמישות שלהם מבחינת טעמים ורכיבים. בין אם אתם חדשים בעולם האפייה או מנוסים, מתכון המאפינס הזה יאפשר לכם להנות ממאפינס רכים וטעימים בקלות יחסית. השילוב בין הרכיבים הפשוטים לגיוון שאתם יכולים להכניס לתוך המתכון הופכים אותו ללהיט בכל בית. אז אם אתם מרגישים יצירתיים או פשוט מחפשים משהו מתוק להתחיל איתו את היום, המתכון הזה יענה על הצרכים שלכם ויעלה חיוך על הפנים של כל מי שיטעם אותו.

מצרכים למאפינס הבסיסיים

כדי להכין את המאפינס הבסיסיים שתוכלו להוסיף להם טעמים ומרקמים לפי רצונכם, תצטרכו את המצרכים הבאים:

סוכר – כוס אחת
קמח – כוס וחצי
אבקת אפייה – כפית אחת
מלח – רבע כפית
ביצים – שתיים
שמן – חצי כוס
יוגורט או חלב – חצי כוס
תמצית וניל – כפית אחת

אופן ההכנה:

תחילו בחימום התנור ל-180 מעלות צלזיוס. בקערה גדולה, ערבבו את הסוכר, הקמח, אבקת האפייה והמלח. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים יחד עם השמן, היוגורט או החלב ותמצית הווניל. שופכים את התערובת הנוזלית לתוך החומרים היבשים ומערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד. לא לערבב יתר על המידה, כי המאפינס יוצאים פחות אווריריים. מכינים את תבנית המאפינס על ידי שימון או שימוש בעטרות נייר, שופכים את הבליל לכוסות וממלאים כל כוס עד כ-3/4 גובה. אופים בתנור שחומם מראש כ-20-25 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא נקי.

מאפינס שוקולד

המאפינס הבסיסיים הם מצוין בפני עצמם, אך תוכלו בקלות להפוך אותם לשוקולדיים ומשובחים עם תוספת של קקאו ושוקולד צ'יפס.

מצרכים:

סוכר – כוס אחת
קמח – כוס ושליש
קקאו – שליש כוס
אבקת אפייה – כפית אחת
מלח – רבע כפית
ביצים – שתיים
שמן – חצי כוס
יוגורט או חלב – חצי כוס
תמצית וניל – כפית אחת
שוקולד צ'יפס – חצי כוס

אופן ההכנה:

קודם כל, חימום התנור ל-180 מעלות צלזיוס. בקערה נפרדת, מערבבים את הסוכר, הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. בקערה נוספת, טורפים את הביצים עם השמן, היוגורט או החלב ותמצית הווניל. שופכים את התערובת הנוזלית על היבשים ומערבבים בזהירות. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד שהמרכיבים מתאחדים. מוזגים את התערובת לתבנית המאפינס המוכנה מראש, ממלאים כל כוס עד 3/4 גובה, ואופים כ-20-25 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש. תנו להם להתקרר מעט לפני ההגשה.

מאפינס פירות יבשים

מאפינס פירות יבשים מייצגים את השילוב המושלם בין ימתיק טבעי למרקם עשיר שמוסיף עניין ותזונה.

מצרכים:

סוכר – כוס אחת
קמח – כוס וחצי
אבקת אפייה – כפית אחת
מלח – רבע כפית
ביצים – שתיים

שמנת חמוצה – חצי כוס
בוטנים כתושים – חצי כוס
שמן זית – חצי כוס
פירות יבשים בלנדים – שליש כוס

אופן ההכנה:

כשהתנור כבר מחומם ל-180 מעלות צלזיוס, מערבבים בקערה גדולה את הסוכר עם הקמח, אבקת האפייה והמלח. טורפים את הביצים עם השמנת החמוצה, בוטנים כתושים, ושמן זית. מוסיפים את תערובת הנוזלים לתוך הקערה עם היבשים ומערבבים לאיחוד. הוסיפו את פירות היבשים ומערבבים בעדינות. מחלקים את התערובת בכוסות המאפינס למילוי של 3/4 גובה, ואופים כ-20-25 דקות.

מאפינס בננות ושוקולד

מאפינס בננות ושוקולד הם השילוב האולטימטיבי בין רכות הבננה למתיקת השוקולד הפשוט המופלא הזה.

מצרכים:

סוכר – חצי כוס
קמח – כוס ושליש
אבקת אפייה – כפית אחת
מלח – רבע כפית
ביצים – שתיים
בננות בשלות מרוסקות – שתיים
שמן – חצי כוס
יוגורט – חצי כוס
שוקולד מריר קצוץ – חצי כוס

אופן ההכנה:

התחילו בחימום התנור ל-180 מעלות צלזיוס ולאחר מכן מערבבים את הסוכר, הקמח, אבקת האפייה והמלח בקערה גדולה. בקערה נפרדת טורפים את הביצים ביחד עם הבננות, השמן והיוגורט. הוסיפו את התערובת לקמת הנוזלים, ערבבו בעדינות עד לאיחוד. הוסיפו את השוקולד המריר הקצוץ וערבבו קלות. מחלקים את הבלילה בכוסות המאפינס ואופים למשך 20-25 דקות.

מאפינס גזר

מאפינס גזר הם דרך עצומה להכניס ירק לתפריט בצורה טעימה ומפתיעה, שיתאימו גם כמנה אחרונה קלה.

מצרכים:

סוכר – חצי כוס
קמח – כוס ושליש
אבקת אפייה – כפית אחת
מלח – רבע כפית
ביצים – שתיים
שמן – חצי כוס
גזר מגורד – כוס אחת
אגוז מלך קצוץ – חצי כוס
קינמון – כפית

אופן ההכנה:

תחממו את התנור ל-180 מעלות. בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר, הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם השמן. מוסיפים את הגזר המגורד והאגוז המגרד לתערובת הנוזלים ומערבבים היטב. שופכים את התערובת לתורים המכילים ויוצקים בכוסות המאפינס עד 3/4 ממלאום. אופים כ-20-25 דקות, עד שהמאפינס יציבים וזהביים.

מאפינס הם לא רק מאפה טעים וקל להכנה, אלא גם מציעים פלטפורמה נהדרת ליצירתיות קולינרית. בעזרת מתכון בסיסי זה תוכלו להתנסות ולשחק עם שלל מרכיבים ותוספות מגוונות יהפכו כל מאפינס לייחודי. מה שמתאר את היתרון העצום של מאפנסים הוא היכולת שלהם להיות מותאמים לפי העדפה האישית של כל אחד, בין אם זה פירות, שוקולדים, אגוזים או תבלינים. אנו מזמינים אתכם לנסות את המתכונים האלו בבית וליהנות מהתוצאה שתספק בכל פעם. אם יש לכם שאלות, או אם זקוקים לעזרה, אל תהססו ליצור קשר אתנו ואנו נשמח לסייע לכם בכל עת. הכנות מוצלחות. סופו של דבר זה לא רק להגיש משהו טעים אלא גם ליהנות כל תהליך ההכנה. ניתן למצוא אותנו באתר פוד טו יו לכל המתכונים הטובים ביותר.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!