מתכון ללחמניות לפסח

בחג הפסח, כששמנו בצד את החמץ ומתמקדים במאפים מבוססי מצות, עולה על השולחן פינוק מיוחד שמתאים בול לחג הלחמניות הכשרות לפסח. עם מרקם רך, טעם משגע ומראה מגרה הן מהוות פתרון מושלם לכל ארוחה. לחמניות לפסח עשויות מרכיבים בסיסיים כמו קמח מצה שקדים חלב ונותנות תוצאה טעימה ביותר שמזכירה את הריח של מאפיות בימי חול המועד. הפופולריות של הלחמניות הללו הולכת וגדלה עם השנים כשהן מתאימות גם לארוחות משפחתיות וגם ככיבוד קל לאורחים. אין ספק שמי שמעדיף לגרום לאורחיו להתפעל יבחר בלחמניות הללו לשולחן הפסח.

מצרכים

כדי להכין לחמניות לפסח תזדקקו לרשימה קצרה של מצרכים בסיסיים אבל איכותיים
2 כוסות קמח מצה
1 כוס קמח שקדים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 כוס שמן צמחי
1/4 כוס מים חמים
1 חלבון ביצה להברשה

אופן ההכנה:
חממו מראש את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. ערבבו בקערה את קמח המצה קמח השקדים הסוכר והמלח. הוסיפו את הביצים והשמן וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת יציבה מדי הוסיפו מים חמים בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה. חלקו את הבצק לכדורים והניחו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. הברישו את הכדורים בחלבון ביצה והכניסו לתנור למשך 20-25 דקות עד שהן מזהיבות. הוציאו את הלחמניות מהתנור והניחו להן להתקרר על רשת צינון.

האפשרויות לשדרוג

אפשר להוסיף ללחמניות לפסח מגוון תוספות ושדרוגים שמוסיפים להן טעמים.
על ידי שילוב בעשבי תיבול כמו שמיר פטרוזיליה ואפילו זעתר הלחמניות מקבלות טעם מיוחד.
אפשר גם לשלב מעט גבינות כמו פרמזן או גאודה שמעניקות למאפה ציפוי פריך ומעניין.
אם אתם מחפשים חוויית טעם ממכרת הוסיפו כף של יין אדום לתערובת הבצק לא רק שהלחמניות יספיקו
לתת טעם נהדר אלא גם להפתיע את האורחים שלכם לפתע בטעם מרתק.

שילובי קורט קפה שחור מתווספים ללחמניות יכולים להפיח נשמה יצירתית במנה.
הטעם המריר והעשיר מתחבר באופן מושלם למתיקות של הבצקים. אם אתם מעדיפים מתוק
ניתן להוסיף לשדרוג מעט סירופ אגבה או דבש עם אגוזים כדי להעניק תחושת מתקתקות
ברוכה. השדרוגים הללו לא רק הופכים את הלחמניות לטעימות יותר אלא גם מעניקים
להן מראה מסוגנן מושך שמצוין לכל שולחן חגיגי.

טיפים לשמירה על הטריות

כדי לשמור על לחמניות לפסח טריות ורכות לאורך כל החג חשוב לשמור אותן בצורה נכונה.
אחרי אפייתן יש להניח ללחמניות להתקרר לחלוטין לפני האחסון.
כשהן מתקררות מומלץ לעטוף כל לחמניה בנייר אפייה כדי לשמור על הלחות.
אחסנו את הלחמניות בתוך קופסת אחסון אטומה במקום קריר ויבש.
ניתן גם לשמור אותן במקרר אך אז מומלץ לחמם מעט בתנור על מנת להחזירן למרקם המקורי.

לחמניות לפסח אפשר גם להקפיא לארוך זמן ללא פגיעה בטעמיהן.
עקרון חשוב הוא לעטוף כל לחמנייה בצורה פרטית ולהכניס לשקיות אטומות
לפני הכנסה למקפיא. ההקפאה יכולה לשמר את הטריות למשך מספר שבועות.
כשהקפאתן ושאתם מגיעים להשתמש בלחמניות המוקפאות יש לתת להן להפשיר
בטמפרטורת החדר ולהכניס לתנור לחימום קל שיחזיר להן את הטריות וניחוח האפייה הטרי.

יתרונות התזונתיים של הלחמניות

הכנת לחמניות לפסח מעניקה מספר יתרונות תזונתיים שכדאי להדגיש. קמח המצה
מביא איתו תכולת חלבונים גבוהה וערך פחמימתי יחסית נמוך מה שמקנה לאכילה
ממודעת ומלאת תזונה. קמח השקדים שבשימוש מוסיף ללחמניות ערכים תזונתיים
כמו סיבים תזונתיים חומצות שומן בריאות והמון אנרגיה לגוף.
דבר זה הופך את הלחמניות לאלטרנטיבה נהדרת לאוהבי הלחמניות המסורתיות אשר
מחפשים תחליף בריא לפסח.

בזכות השימוש בקמחי מצה ושקדים הלחמניות אינן מכילות גלוטן
מה שהופך אותן למתאימות עבור אנשים הסובלים מרגישות לגלוטן או צליאק.
בנוסף הלחמניות מכילות מעט מאוד סוכר יחסית למתוקים אחרים מה שהופך
אותן לבחירה מושכלת לאורחים השומרים על תזונה מאוזנת מנטרלת סוכרים.
לחמניות אלה מומלצות לכולם ומתאימות כארוחה מלאה ואף כמנה קטנה קלילה לצד
מרק או סלט טריים.

שילוב הלחמניות בארוחות חג

לחמניות לפסח משתלבות בצורה נהדרת בארוחות חג הפסח.
בזכות טעמן הנייטרלי והמרקם הפריך-רך שלהן הן מתאימות לצד כל מנה
עיקרית מה שמגביר את יעילותן בהגשה לשולחן החג. בחג הפסח שבו השפע
מתרכז אל שולחן ערוך מרשים ניתן להגיש את הלחמניות כחלק ממנת הפתיחה
או לצד המנות העיקריות כאמצעי לטבול ברטבים ולשדרג את החוויה.

עם האפשרות לשלב שדרוגים ותוספות כמו עשבי תיבול
וטעמים נוספים הלחמניות יכולות לשדרג כל ארוחה ולהעניק לה מגע צבעוני וטעים.
פוד טו יו ממליצים להגיש אותן בלוויה לקערות
מרקים חמימים או לצד מנות בשריות עסיסיות. כך שהלחמניות הללו מפנקות וטעימות
יכולות להוביל את שולחן האוכל לסימפוניה של טעמים וניחוחות המופצים בכל החלל.

בסופו של דבר לחמניות לפסח הן דרך פשוטה להכין מאפה כשר לפסח. הזמן המועט
הדרוש להכנתן בשילוב עם המרקם הנעים והטעם הנפלא הופכים אותם לתחליף מצוין ללחם רגיל במהלך החג. אם אתם מחפשים פתרונות לחגיגת פסח מוצלחת אין דבר טוב יותר מאשר לחמניות לפסח שיהפכו את הארוחה למיוחדת יותר עם אווירה משפחתית. כשתבחרו להכין לחמניות לפסח האורחים ישמחו ליהנות מהמאפה הריחני הזה יהיו בטוחים שתזכו לתשואות מהעומדים לצידכם כשיצאו מהתנור הממלא את הבית בריח נהדר שנשאר בזיכרונות מהחג. אם תזדקקו לשירות או לייעוץ נוסף נשמח לעמוד לרשותכם ולהציע את הפתרון המתאים ביותר.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!