צלי כתף בתנור הוא אחד המנות המפנקות והמנחמות ביותר שאפשר להגיש בארוחה מושקעת. טעמו העשיר של הבשר יחד עם הרביכה המרירה והמתוקה של בצל, יין ודבש יוצר מנת בשר שנמסה בפה ומשאירה רושם בלתי נשכח. זו מנה שמתבשלת לאט בתנור ומאפשרת לריחות למלא את הבית ולהעניק חוויה קולינרית ייחודית ומתמשכת. המנה מתאימה לאירועים מיוחדים או לארוחות משפחתיות ביום שישי, כשהמשפחה מתכנסת סביב שולחן האוכל.
מצרכים לצלי כתף בתנור
כתף בקר במשקל 1.5 קילוגרם
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול פרוס דק
3 שיני שום כתושות
2 כוסות יין אדום יבש
3 כפות דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
3 גבעולי תימין טרי
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות צלזיוס. מחממים שמן זית בסיר עבה המתאים לתנור ומטגנים בו את הכתף מכל הצדדים עד הזהבה.
2. מוציאים את הבשר ומוסיפים את הבצל והשום לסיר. מחשלים מספר דקות עד שהבצל מתרכך.
3. מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים יין אדום דבש, מלח פלפל ותימין.
4. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור למשך 3 שעות לסיום הבישול הבשר אמור להיות רך מאוד.
הצעת הגשה לצלי כתף
כשהמנות מתבשלות לאורך זמן, הטעמים מתאחדים והופכים לנפלאים. הגישו את הכתף עם פירה, אורז או פולנטה סמודה. בחרו ליווי שיספוג את הרוטב עשיר ויתן במה לטעמים להתפתח בלב אוהבכם. צלי הכתף יתאים גם עם סלט ירקות טריים, הוא מאזן את העושר של המנה ומוסיף קריספיות קלה.
כמו כן, תוכלו לבחור להגיש לחמניות טריות עם המנה, המהלכות משלים מושלם כדי ללקט את הרוטב וטעם הבשר. המראה השלם של המנה הופך את הארוחה לייחודית, מושקעת ונפלאה.
טיפים לבישול נכון
השגת התוצאה הטובה ביותר מצריכה תשומת לב רבה לפרטים הקטנים. כשאתם עובדים עם בשר כתף חשוב לוודא שהבשר מקבל את הטיפול הראוי. פרוס אותו בצורה נכונה וקחו דקה נוספת לוודא שכל תיבול מגיע לכל פיסת בשר.
בחירת היין היא גם חשובה- העדיפו יין שאתם אוהבים לשתות, כך הטעמים יהיו מושלמים בעיניכם. תנו לזמן לכתף ותפסו את היכולת להתרכך בסבלנות, כך תגיעו למרקם הרצוי.
תחזוקה ואחסון נכון
לאחר ההכנה, אם נשאר בשר מומלץ לאחסנו בכלי אטום במקרר. צלי הכתף נשמר במקרר היטב למשך 3-4 ימים, וניתן לחמם אותו מחדש בעזרת תנור (160 מעלות) כדי לשמור על העסיסיות ורכות הבשר.
אם מפנקים את עצמכם במנה גדולה במיוחד רשמו לכם לשמור חלק ממנה להקפאה. ארזו את הבשר והרוטב בכלים מוגנים להקפאה ותייגו עם התאריך. להפשרה עקבו אחרי ההוראות להפשרת בשר בצורה מבוקרת על מנת לקבל את העסיסיות ותוצאה כפי שרציתם.
התבלינים הנכונים לכתף
השימוש בתבלינים נבון ונכון ישפר מאוד את טעמי המנה. אפשר לבחור בתבלינים כמו כורכום ופלפל שחור להוספת חמדה ותחושת חום.
אורגנו או בזיליקום, יוסיפו למנה ניחוח רענן.
התבלינים בהחלט עוזרים להוציא את המיטב מהכתף.
העובדה שכל אחד יכול להוסיף את הטאצ' האישי שלו הופכת את המנה לבריאה ייחודית יותר כשהוספת טעמים אהובים שלכם יכולה ליצור חיבורים חדשים וייחודיים בהם אתם תרצו להתנסה.
כשרוצים להכין צלי כתף בתנור חשוב לשים לב לפרטים ולהקפיד על כל שלב בהכנה. התוצאה שווה לכם את ההשקעה- ארוחה רכה עסיסית ומלאת טעמים. בחרו את המצרכים הטריים ביותר והשאירו לעצמכם זמן לחגיגה המושקעת שאתם מרגישים שהיא הדבר הנכון לביתכם.
בפוד טו יו תוכלו למצוא עוד מתכונים מפנקים והשראות קולינריות שיהפכו את חוויית הבישול למיוחדת וטעימה אפילו יותר. אם תזדקקו לשירותים נוספים תשמחו לדעת שאנחנו כאן בשבילכם בכל עת.