מתכון ללחם מחמצת

לחם מחמצת הוא אחד מהמוצרים האהובים והפופולריים בעולם הקולינריה. לכל אחד מאיתנו יש זיכרון של ריחו של לחם טרי הנאפה בתנור, ולא סתם לחם, אלא לחם מחמצת עם קליפה פריכה וטעם עשיר. פוד טו יו, בלוג האוכל והמתכונים, מביא לכם מתכון פשוט וקל לעשיית לחם מחמצת בבית, כולל טיפים ומתכונים כל אחד יוכל להכין.

מצרכים

400 גרם קמח לבן
100 גרם קמח מלא
350 מ"ל מים פושרים
150 גרם מחמצת פעילה
10 גרם מלח

הכנת המחמצת

המחמצת היא החלק החשוב ביותר בלחם המחמצת, והיא נותנת לו את הטעם הייחודי שלו. כדי להכין מחמצת פעילה, עליכם לערבב קמח ומים ביחס שווה לתת להם לתסוס במשך כמה ימים בטמפרטורת החדר. בכל יום, יש לחדש את המחמצת על ידי הוספת קמח ומים ביחס שווה. המחמצת מוכנה כאשר יש לה ריח חמצמץ וטעם מעט חמוץ. ודאי שהמחמצת בועות ומלאת חיים לפני השימוש בלחם.

אם אין לכם מחמצת, ניתן להתחיל מאפס בקלות. תהליך זה אורך מספר ימים, אך התוצאה שווה את המאמץ. יש לשים מעט מקמח מלא ומים בכלי ולכסותו קלות לשמירה על לחות לחות. כל יום, יש לזרוק חלק מהתערובת ולהחליף בכמות זהה של קמח ומים. המחמצת מוכנה לשימוש כאשר היא בועות ומלאה בחיים.

הכנת הבצק

מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המים והמחמצת ומניחים להם להתערבב לכדי מסה אחידה. כאשר אתם לשים את הבצק, וודאו שהוא אחיד ונוח לעבודה. חשוב לתת לבצק לנוח חצי שעה בתהליך זה יש לתת לפעול המצות שבתוך הבצק ולהבטיח את המרקם האידיאלי.

לאחר המנוחה, לשים את הבצק שוב והוסיפו את המלח מחזור נוסף של לישה. התהליך הזה מעניק ללחם את המרקם הרצוי ויש ללות אותו במספר קיפולים כדי לחזק את המבנה שלו ולאפשר לפעול מושלם של המציות.

התפחת הבצק

כאשר הבצק הופך להיות חלק ומאוחד יש להניח לו לנוח במקום חמים לפחות 3 שעות או עד שהוא מכפיל את נפחו. תהליכי התפיחה הם השלב בו לחם מחמצת מקבל את דפוס התנאים שבאיכותו תלוי ריכוז המצות והגזים בבצק.

בשלב הזה לוחצים קלות על הבצק כדי להוציא את האוויר והגזים שנצטברו בו. יש להניח לבצק לנוח להתפח באופן נוסף כשעה. במשך הזמן הזה הבצק יתפתח יבנה את טעמו ויקבל את המרה הבלתי נשכחת.

עיצוב ואפייה

לאחר שהבצק תפתח, מגיע הזמן לעצב את הלחם. מעצבים בעדינות את הבצק לכדור או לצורת כיכר, ולתת לו לנוח במשטח מקומח כ-30 דקות. עובדים עם הבצק בעדינות כדי לשמור על אוויר המחמצת ולשמור על הגזים שבתוכה.

מחממים מראש תנור ל-220 מעלות צלזיוס, ומניחים להתפחה אחרונה תוך כדי חימום אבן אפייה. לאחר שהתנור מגיע לטמפרורה המינימלית, יש להניח את הלחם באמצע התנור ולאפות במשך 30-40 דקות, עד שהקרום מקבל גוון זהוב-כהה.

הכנת לחם מחמצת ביתי היא תהליך מרתק ומלא סיפוק. מהכנת המחמצת ועד לאפייה, כל שלב נותן לתהליך את הייחודיות שלו. לחם מחמצת הוא פשוט להכנה ומעניק תחושת חום ורוגע במטבח הביתי. אז כשאתם מחפשים דרך לחוויה קולינרית חדשה וההרפתקאה מבטיחה פינטוזים קולינריים ומחמאות נפלאות, דע שאם תצטרכו עזרה תמיד תוכלו לפנות אלינו ונשמח לתת שירות.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!