מתכון לספינג

שפינג הוא אחד מהמאכלים המסורתיים המפורסמים ביותר של המטבח המרוקאי והוא מתאפיין במרקם קליל ובטעם מתקתק ומעט חמצמץ. מנה זו נהדרת להכנה בהתכנסויות משפחתיות, בהילות וגם בזמן חופשה כשאתם רוצים לפנק את עצמכם במשהו מיוחד. המרקם הפנימי האוורירי של הספינג הופך אותו למעדן מהנה שמשתלב בצורה מושלמת עם קפה או תה. ישנם דרכים שונות להכין את הספינג, כמו כל מתכון משפחתי שרץ לאורך השנים, וגם נגיעות מודרניות שמשדרגות את הטעם.

היתרונות הבריאותיים של ספינג

על אף שספינג אינו נחשב למאכל בריאותי במיוחד, ניתן להפיק ממנו כמה יתרונות חשובים כאשר הוא נצרך במתינות. ראשית, הוא מבוסס על בצק שמרים, שעוזר בפרוביוטיות וטוב למערכת העיכול. השמרים מספקים גוף ולחות לבצק ומאפשרים לו לתפוח ולהיות אוורירי. יש לציין כי צריכה מתונה שלו עשויה להישמר בגדר הקלוריות ולא להשפיע משמעותית על התזונה הכללית שלכם, אם אתם מבקרים בזהירות בכמות המתוקה שאתם מכניסים למתכון. מומלץ לשלב את הספינג בתור קינוח שאפשר לחלוק עם אחרים ולא בטור החטיף היום יומי

מבחינת ערכים תזונתיים, סופגניות הספינג מכילות בעיקר פחמימות מהקמח ומהסוכר, ולכן כדאי לשלב אותן בתפריט היומי כארוחה מאוזנת ולא להפריז בכמויות. יחד עם זאת, ניתן לשדרג את המתכון על ידי שימוש בקמח מלא או תוספות בריאות כמו גרעינים קלויים, ולקבל מנה שפויה יותר מבחינה תזונתית.

איך להכין ספינג מושלם – המצרכים

1 ק"ג קמח

2 כוסות מים חמימים

1 חבילת שמרים יבשים

1 כף סוכר

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

דבש או סוכריה להגשה

תחילה מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את המים החמימים בהדרגה וכך לשים את הבצק עד שהוא הופך לעיסה אחידה ושותית. חשוב לעבוד עם לחות נכונה בבצק, שהוא לא יהיה נוקשה ולא רך מדי. לאחר מכן מוסיפים את המלח ולשים עוד קצת את הבצק עד שהמלח נספג בתוכו. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח במקום חמים למשך שעה לפחות. במהלך ההכנה ניתן להניח את אותו חלק להכנה ראשונית של שאר המצרכים או לערוך שולחן.

איך להכין ספינג מושלם – אופן ההכנה

לאחר שהבצק תפח אפשר לחלק אותו לחתיכות קטנות ולהתחיל ליצור צורת עיגולים יפים ואווריריים עם חור קטן באמצע. אפשר לתת לבצק לנוח לכמה דקות נוספות כדי לאפשר לו לתפוח שוב מעט. בינתיים מחממים שמן בסיר עמוק עד שמרגישים שהשמן חם מספיק כדי לטגן את הבצק אך לא חם מדי שיגרום לשריפת הספינג מבחוץ ושלא יהיה עשוי מבפנים. חשוב לשמור על טמפרטורה עקבית בעת הטיגון. מכניסים את סופגניות לבצק אחד אחרי השני ומטגנים עד שהן הופכות לצבע זהוב ויפה. כל סופגנייה לוקחת כחמש דקות. אחרי הטיגון, מניחים ספינג על נייר סופג כדי למנוע עודף שמן.

תגישו עם מעט דבש או סוכריה מעל, זה אול יכול להיות קינוח נפלא שיסיים את הארוחה בצורה מתוקה ומשמעותית.

שדרוגים וטיפים לשיפור המנה

למעוניינים לשדרג את הספינג, ניתן להוסיף מעט קינמון לבצק בכדי לתת נגיעה נוספת של טעם עומק או לשלב קליפת לימון מגוררת בכדי להוסיף לרעננות. מאחר והמתכון המסורתי הוא בסיסי ומוכר, ההתנסויות יכולות לקבל כיוון שונה לגמרי כך שתתאים לטעמים האישיים של כל אדם. אחד הדברים הנפלאים במתכון כזה הוא שהוא משאיר מקום להרבה דמיון ויצירתיות.

עוד רעיון לשדרוג יכל להיעשות על ידי שימוש בתחליפים בריאים למרכיבים המקובלים. אפשר לשקול שימוש בקמח מלא או קמח כוסמין, להוריד את כמות הסוכר או להחליפו בדבש טבעי ובכך להפוך את המנה לנוחה יותר בעולם התזונתי. שינויים עדינים אלה לא יורידו מהטעם אלא רק יעשירו אותו.

תרבות ומורשת ספינג

ספינג מהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות והמסורת המרוקאית, והוא מלווה את העם המרוקאי באירועים שונים, בעיקר משפחתיים וחגיגיים. למעשה, סופגניית הספינג נחשבת לאחד הקינוחים המזוהים ביותר עם יהודי מרוקו, ומככבת בליל חנוכה יחד עם סופגניות אחרות או כחלופה ייחודית בימים של הזדהות מסורתית חגיגית. משהתבססה המסורת בבתי מרוקו, עברה הספינג גם למדינות נוספות, והפכה לסמל לאומי מתוק שמלווה אותנו עד היום.

המורשת המרתקת הזו הופכת לכל מי שמבקש להתחבר לשורשים ולתרבות המרוקאית. האירוע סביב ההכנה והטיגון הופכים לחלק מהמעמד המשפחתי והחברתי. מדובר בחלק מסורתי שמשדר חום ורכות משפחתית ובכן מפגיש אותנו עם ניחוחות ונוסטלגיה של בית.

פוד טו יו מוקדש להביא לכם את המטעמים המסורתיים, ההיסטוריים, וגם המודרניים, שמציע המטבח העשיר בעולם.

כשאתם מבקשים להכין ספינג, כולם יודעים שהמאמר הזה יהיה מקום טוב להתחיל, ועדיין, יש המון מקום ללמידה והבנת הטעם הייחודי שקשור במטבח המרוקאי. כל שלב בדרך יכול להיות הזדמנות להתחבר לריחות, לטעמים ולמסורת שמגשרת בין דורות של משפחות על גבי המטבח.

בהצלחה בבישול ובהנאה עם ספינג שמתוקף מקומו המסורתי מעניק לכולם רגעים של עונג ותענוג רב. אם אתם צריכים עוד רעיונות למתכונים או לגיוון במטבח, אתם מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לעזור לכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!

פסטטט..
רק רצינו לעדכן
אם אתם צריכים בעלי מקצוע מומלצים

תוכלו למצוא באתר
קליבר בעלי מקצוע