מתכון עם פרגיות

פרגיות הן אחד החלקים הגמישים והטעימים ביותר בעוף, והן מציעות שלל אפשרויות להכנה. מדובר בנתח עוף רך ועסיסי שיכול להתאים למגוון מנות, מגריל ועד תבשילים. מעבר לטעם הנהדר, הן גם מהוות מקור מעולה לחלבון ומכילות מעט שומן יחסית. בשל מרקמן הרך, הפרגיות סופגות טעמים בקלות רבה, מה שהופך אותן לאידיאליות למרינדות שונות. במאמר זה נסקור מספר מתכונים מוכרים ושימושיים להכנת פרגיות בדרכים שונות.

פרגיות במרינדת לימון ודבש

מצרכים:

1 קילוגרם פרגיות

2 כפות דבש

מיץ מלימון אחד

2 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
ערבבו בקערה את מיץ הלימון, הדבש, שמן הזית והשום עד לקבלת מרינדה חלקה. תבלו במלח ופלפל. הוסיפו את הפרגיות למרינדה והטביעו אותן כך שכל הנתח יכוסה היטב. כסו את הקערה בניילון נצמד ותנו לפרגיות לנוח במקרר במשך זמן של לפחות שעתיים לספיגת טעמים. כאשר אתם מוכנים לבשל, חממו מחבת על חום בינוני-גבוה וטגנו את הפרגיות מכל צד למשך 5-7 דקות, עד שהן עשויות ועשירות בטעמים.

פרגיות בטריאקי וסמבוק

מצרכים:

1 קילוגרם פרגיות

3 כפות רוטב טריאקי

2 כפות רוטב סויה

כף שמן שומשום

2 כפות דבש סמבוק

ג'ינג'ר טרי כתוש לפי הטעם

אופן ההכנה:
בקערה, הכינו מרינדה מהטריאקי, הסויה, שמן השומשום, הסמבוק והג'ינג'ר. השרו את הפרגיות במרינדה למשך לפחות שעה במקרר כדי לתת לנתח לספוג את הטעמים המתקתקים והארומטיים. כאשר אתם מוכנים, חממו מחבת וצלו את הפרגיות על חום בינוני-גבוה עד שהן עשויות היטב. המנה הזו נמנית עם הצלחות היותר פופולריות באירועים משפחתיים בזכות הטעמים המיוחדים והשילוב בין מתקתקות ועדינות הבשר.

פרגיות בתנור עם ירקות שורש

מצרכים:

1 קילוגרם פרגיות

2 גזר חתוך לטבעות

3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

1 בצל חצוי

כף פפריקה מתוקה

שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות. תבלו את הפרגיות בפפריקה, מלח ופלפל, והוסיפו אליהם את הירקות. בסיר גדול לטיפוס לתנור, חילקו את הפרגיות והירקות לתבנית משומנת בשמן זית, כיסויו בנייר כסף והכניסו לתנור לחצי שעה. לאחר מכן, חשפו והמשיכו את האפייה לעוד עשרים דקות או עד שהפרגיות זהובות ורכות. השילוב בין הטעמים של הירקות והפרגיות נותן מענה קומפלט למנה בריאה ומלאה.

סטייק פרגיות על המנגל

מצרכים:

1 קילוגרם פרגיות שטוחות

כף שמן זית

2 כפות פפריקה

תבלינים יבשים לפי הטעם

אופן ההכנה:
השרו את הפרגיות בשמן זית ותבלו בפפריקה ותבלינים. חממו את המנגל וצלו עד שהפרגיות מוכנות ושחומות היטב. הגישו לצד סלט וגושי תפוחי אדמה והבטיחו ארוחה ברזלית ומזינה. המנגל מעניק לפרגיות טעם מעודן בזכות החמימות שממקצרת את תהליך הבישול ושומרת על המיצים.

פרגיות מוקפצות עם נודלס

מצרכים:

1 קילוגרם פרגיות קוביות

חבילת איטריות נודלס

פלפל אדום חתוך לרצועות

כף שמן שומשום

3 גזרים חתוכים לרצועות

רוטב סויה לפי הצורך

אופן ההכנה:
בשלו את האיטריות לפי הוראות ההכנה. בווק, חממו שמן וטגנו את הפרגיות עד שהן מתבשלות למחצה. הוסיפו את הירקות והקפיצו למשך 5 דקות נוספות. שלבו את האיטריות, הוסיפו רוטב סויה וערבבו עד שהכל מתמזג יחד עם ריח וטעם עסיסיים.

סיום:
פרגיות הן מנה שהתאמתה לכל סוגי המנות והמזנונים. בין אם מדובר באירוע חגיגי או ארוחה משפחתית שגרתית, הן מהוות פתרון מהיר וטעם לתפריט. פוד טו יו מביאים לכם את מיטב המתכונים לעורר בכם השראה בבישול וטעמים מדהימים שעולים בלבבות המשפחה וחברים. בכל שאלה או בקשה, נשמח לעמוד לרשותכם עם ידע וניסיון כך שהארוחה הבאה שלכם תהפוך להצלחה מובטחת.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!