שרימפס הוא אחד הרכיבים האהובים במטבחים ברחבי העולם יש לו טעם עדין ומיוחד שהופך אותו לבחירה מצוינת לכל מנה בין אם היא אלגנטית או פשוטה אהרוני מפורסם במתכונים היצירתיים והטעימים שלו לשרימפס שמשלבים מרכיבים טריים ואיכותיים כדי ליצור חוויית טעם בלתי נשכחת בסיסה של כל מנה טובה הוא חמאת שום ולימון מרענן עם עיטור של עשבי תיבול ובזיליקום שמוסיפים לשדרוג נוסף האפשרויות המגוונות לשילובים יכולות לכלול תוספות כמו פסטה טרייה או סלט ירוק ולעתים קרובות גם שילובי תבלון שמוסיפים עושר למנה מתכון השרימפס של אהרוני יכול להתאים גם לארוחה חגיגית וגם ליום-יום ולכן מומלץ תמיד להתנסות ולגלות איך לשפר ולהעשיר אותו בהתאמות אישיות שמתאימות לטעמכם הפרטי
מתכון שרימפס עם חמאת שום ולימון
המתכון הזה מצריך את המרכיבים הבאים:
500 גרם שרימפס קלופים ונקיים
3 כפות חמאה
4 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כדי להכין את המנה חממו מחבת גדולה על חום בינוני והמסו את החמאה הוסיפו את השום הכתוש ובשלו למשך דקה נוספת עד שהשום משחרר את הארומה שלו הקפידו לא לשרוף את השום הוסיפו למחבת את השרימפס ובשלו כל צד למשך 3-4 דקות או עד שהשרימפס הופך ורוד מבפנים הוסיפו מיץ לימון מלח ופלפל וערבבו היטב להצטללות טעמים מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים מייד ניתן להגיש לצד פסטה או לחם כדי לספוג את הרוטב המיוחד
מתכון שרימפס בסגנון אסייתי
מצרכים הכרחיים הם:
500 גרם שרימפס קלופים ונקיים
3 כפות סויה
2 כפות שמן שומשום
1 כף ג'ינג'ר מגורד
2 בצל ירוק קצוץ
1 כף סוכר חום
הכנה התחילו בחימום שמן השומשום במחבת גדולה על חום בינוני הוסיפו את הג'ינג'ר והבצל הירוק וטגנו עד שהם מתרככים הקפידו שהאש לא תהיה גבוהה מדי כדי לא לשרוף את המרכיבים הוסיפו את השרימפס במחבת וטגנו עד שהשרימפס משנים צבע ומבשלים היטב הוסיפו את הסויה והסוכר חום וערבבו עד שהסוכר מתמוסס ניתן להוסיף עוד כף שמן אם הרוטב מתייבש מדי מקשטים בעוד בצל ירוק קצוץ ומגישים חם ניתן להגיש מעל אורז או אטריות נודלס
שרימפס עם רוטב עגבניות ועשבי תיבול
כדי להכין את המנה יש להצטייד ב:
500 גרם שרימפס קלופים ונקיים
3 כפות שמן זית
4 עגבניות חתוכות לקוביות
3 שיני שום
1/2 כוס בזיליקום קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
לצורך הבישול חממו שמן זית במחבת רחבה והוסיפו את השום הכניסו את קוביות העגבניות במחבת וטגנו עד שהן מתחילות להתרכך הוסיפו את השרימפס ובשלו תוך ערבוב קבוע עד שהשרימפס משנה את צבעו לורוד הוסיפו בזיליקום מלח ופלפל וערבבו בעדינות כדי לרכז את טעמי העשבים ניתן להגיש עם לחם טרי להשלמת טעמים נהדרים
מנה איטלקית עם שרימפס ופסטה פפרדלה
כדי להכין מנה זו יש להצטייד ב:
500 גרם שרימפס קלופים
250 גרם פסטה פפרדלה
4 כפות חמאה
לימון אחד מגורד
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי טעם
שיני שום כתושות
ההכנה מתחילים בבישול הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה ובמקביל במחבת גדולה המיסו את החמאה על חום בינוני הוסיפו את השום הכתוש והמשיכו לבשל עד שהשום מזהיב הוסיפו את השרימפס ובשלו עד שהוא משנה את צבעו לאחר מכן הוסיפו לפסטה את מיץ הלימון קליפת הלימון הפטרוזיליה מלח ופלפל וערבבו הכל עד לחיבור טעמים אחיד הגישו חם עם פרמזן מגורד מעל אם רצונכם בתוספת גבינה
השרימפס הקלוי עם תיבול שום וצ'ילי
למנה הזאת תדרשו ל:
500 גרם שרימפס קלופים ונקיים
לימון אחד חתוך לפרוסות
כף שמן זית
2 כפות צ'ילי גרוס
4 שיני שום כתושות
מלח
מנה זו נחשבת פיקנטית מעט אך מאוד טעימה ממליצים להגיש כפתיח לארוחה חממו תנור ל200 מעלות צלזיוס והניחו את השרימפס בתבנית מרופדת בנייר אפייה מזגו מעל שמן זית פזרו את השום והצ'ילי הגרוס אפשר לפרוס פלח לימון על כל שרימפס הכניסו לתנור ל10-12 דקות או עד שהשרימפס מתחילים להזהיב מעט הגישו חם עם סלט ירוק או לחם טרי
המאמר הזה מציע מגוון רחב של מתכוני שרימפס קלים וטעימים שכל אחד יכול להכין בבית מתכוני השרימפס של אהרוני מדגישים את השילוב בין טעמים רעננים ועשירים לבין פשטות הכנה כאשר שואפים להגיע לשילוב טעמים מושלם כדאי להתנסות ולהוסיף את המרכיבים האהובים עליכם אתם מוזמנים להציץ לפוד טו יו ולהתעדכן במתכונים נוספים וטיפים לבישול האלגנטי במיוחד אוהבים את מה שאתם רואים אפשר להתקשר אלינו ולקבל שירות ואנו נדאג שתהנו מהמתכונים המיוחדים המשלבים יצירתיות ואיכות קולינרית