מתכון אלפחורס

עוגיות אלפחורס הן תענוג מתוק שמגיע מאמריקה הלטינית, במיוחד מארגנטינה, והן פופולאריות בכל העולם בשל הטעמים העדינים והמרקם החמאתי שלהן. הפלא הבא הוא למעשה שתי עוגיות שמורות במקלח של ריבת חלב מפנקת, עטופות בחתיכות קוקוס ומכוסות אבקת סוכר, וכך הן יוצרות חוויה קולינרית מדהימה. קשה לומר לא לעוגיות אלו, שמי שלא טועם אותן לפחות פעם אחת חייב לתקן את דרכו.

היופי באלפחורס הוא השילוב בין המרקם הפריך של העוגייה לבין הקרמיות של ריבת החלב שמחזיקה את שתי העוגיות יחדיו. הם מהווים מתנה מושלמת לאירועים מיוחדים, או אפילו לפינוק עצמי בשבת חורפית עם כוס תה חם. בזכות רכיבים פשוטים יחסית והכנה לא קשה במיוחד, הן הפכו ללהיט בכל המטבחים בעולם.

אם אתם רוצים לגלות את סוד הקסם של האלפחורס ולהכין בעצמכם את העוגיות הנהדרות האלו, כל מה שצריך הוא לדעת כמה טריקים קטנים והמתכון המפורט שאביא בהמשך. תדאגו שיהיה לכם את כל המצרכים, והשאר הוא משחק ילדים של הכנת עוגיות מושלם.

מצרכים

חמאה בטמפרטורת החדר – 200 גרם
סוכר – 100 גרם
חלמון ביצה – 3 יחידות
וניל – כפית
קמח – 200 גרם
קורנפלור – 100 גרם
אבקת אפייה – כפית
ריבת חלב – 400 גרם
קוקוס טחון – 50 גרם

אופן ההכנה:
מדליקים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את החמאה והסוכר בקערה ומעבדים עד שהתערובת קלילה ותפוחה. מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני, תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים היטב עד שהתערובת הומוגנית. בקערה נפרדת מנפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת החמאה, מעט בכל פעם, עד שהכל מתחבר לבצק רך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות. מגלגלים את הבצק ומניחים על משטח מקומח קלות. חותכים עיגולים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 10-12 דקות – העוגיות צריכות להישאר בהירות. מניחים להתקרר לחלוטין. לוקחים ריבת חלב ומורחים על עוגייה אחת, סוגרים עם עוגייה נוספת. מגלגלים את הפאות בקוקוס טחון.

היסטוריית האלפחורס

אלפחורס הוא מתכון מסורתי שמקורו באמריקה הלטינית, ובמיוחד בארגנטינה. המתכון התפרסם ברחבי העולם בעקבות מהגרי אמריקה הדרומית שהביאו את המנהג למקומות שונים בעולם. מקור המילה "אלפחורס" מיוחס למילה הערבית "אל-פחגור" שפירושה "חבילות" וזאת מחזקת את הקשר ההיסטורי בין המזרח התיכון לספרד ומשם לאמריקה הלטינית.

אלפחורס נחשבים ללב מטבחי האפייה בארגנטינה והם מוגשים בכל אירוע חגיגי מהחתונות ועד למסיבות יום הולדת. המנהג של הגשת האלפחורס נמשך בזכות הטעם המשובח והפשטות שבהכנתם. במדינות רבות המתכון עבר שדרוגים שונים, אך הטעם המקורי ממשיך לכבש את הלבבות גם היום. מדובר בתרבות שלמה ולכן חשוב לשמר את המסורת הזו ולהמשיך להפוך אותה לחלק בלתי נפרד מהמטבח הביתי.

ערכים תזונתיים

עוגיות אלפחורס אמנם מתוקה וטעימה אבל חשוב לזכור כי הן מכילות כמות לא מעטה של קלוריות ושומנים. אף על פי שהן טריות ומיוצרות מרכיבים טבעיים כמו חמאה וריבת חלב, יש בהן הפרזות מסוימות שיכולות להיות בעייתיות לאנשים עם הגבלות תזונתיות.

עם זאת, ניתן לשלב את האלפחורס בתפריט בצורה מאוזנת כחלק מתזונה היכולה להכיל גם ממתקים בצריכה מתונה. ניתן גם לשקול להכין גרסאות קלות יותר של הקינוח, כמו שימוש בריבת חלב מופחתת סוכר או יוגורט במקום חמאה, מבלי לפגוע בטעם המקורי. עבור אלה המחפשים תוכניות תזונתיות בריאות יותר, חשוב לבדוק את הכמויות והמרכיבים על מנת להבטיח שהקינוח יכול להיות חלק מהשגרה.

טרנדים בעוגיות אלפחורס

בעולם המתקדם והקולינרי של היום, לא פלא שהמתכון המסורתי של האלפחורס מקבל גרסאות מודרניות ועדכניות. בין הטרנדים הבולטים אפשר למצוא את האופציה להכין אלפחורס בגדלים קטנים מאוד למסיבות קוקטייל או כמתנות אישיות באריזות יפהפיות.

מעבר לכך, האלפחורס השתלבו בצורה מדהימה בעולמות הקונדיטוריה המודרנית עם שילובים חדשים של קרמים, כמו קרם וניל או שוקולד ואף תוספות ייחודיות כמו פירות יבשים או דבש. הפופולאריות הגוברת של עוגיות אלו בעידן הסטיילינג הקולינרי הזה גרמה לכך שניתן למצוא אותן בכל מקום מפואר בעולם, עם אינטרפרטציות שמרימות את המקור לגבהים הקולינריים.

טיפים להצלחת המתכון

כשאתם מכינים פוד טו יו או כל אלפחורס אחר, חשוב להבין כי כמו בכל מתכון, הפרטים הקטנים הם חשובים להצלחת המנה. במיוחד כשמדובר באפייה חשוב לדאוג לטמפרטורת החמאה ולהקפיד על כמויות מדויקות כדי לשמור על המרקם והטעם האותנטי של העוגיות.

חשוב לא לשכוח לנוח את הבצק במקרר לפני האפייה כדי לאפשר לחמאה להתקשות שוב. כמו כן, אפשר לשחק עם המילוי ולהוסיף טוויסט אישי שלכם, כמו תוספת אגוזים או שוקולד מריר כדי לרענן את הטעמים. נהנו מהתהליך ובטוחים שתקבלו עוגיות מושלמות ומפנקות שתפנקו את הקרובים לכם עם חוויה נפלאה.

כשאתם מתכננים להכין את עוגיות האלפחורס בעצמכם, זהו צעד נהדר לנסות את ידכם באפיית משהו חדש ומיוחד. המתכון מציע שילוב מושלם של טעמים ומרקם שהופך אותן לאחת העוגיות המבוקשות והאהובות ביותר. מהכנת הבצק ועד המילוי בריבת חלב המפנקת, יש כאן הזדמנות ללמוד וליהנות מתהליך האפייה. אם אתם מחפשים להפוך את השגרה הקולינרית שלכם למרתקת יותר, עוגיות אלפחורס הן הבחירה הנכונה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!