עוגיות ביסקוטי מתכון 10 דקות

עוגיות ביסקוטי הן עוגיות איטלקיות קלאסיות המתאימות כמעט לכל זמן ומצב. המרקם הפריך והטעם העדין של הביסקוטי עושים אותן למושלמות לליווי קפה או תה, או סתם כפינוק קל באמצע היום. יתרון משמעותי נוסף של הביסקוטי הוא הפשטות והמהירות בהכנתן. לפעמים פשוט צריך קצת זמן איכות במטבח, והמתכון המהיר הזה עונה על כל הציפיות. בעוד העוגיות הקלאסיות מבוססות על שקדים, המתכון המוצע כאן מאפשר לשחק מעט עם המצרכים ולעשות שינויים בהתאם להעדפות האישיות שלכם. הכנת עוגיות ביסקוטי בעשר דקות בלבד מעניקה תחושת סיפוק נהדרת שתוכלו ליהנות ממנה כל היום. מדובר על דרך נפלאה ליהנות מטעמים ביתיים וטריים בלי הקושי שעלול להרתיע בתחילת הדרך.

מצרכים להכנת ביסקוטי

עוגיות ביסקוטי מיועדות להעניק לכם חוויה קולינרית נפלאה בזמן קצר, ולכן הבחירה במרכיבים החשובים ביותר היא חלק מהותי מהמתכון. תנו תשומת לב לבחירת המרכיבים ובעת הצורך ניתן לבצע התאמות בהתאם להעדפותיכם האישיות או למידת החום הרווחת במטבח שלכם. לרוב, המרכיבים הפשוטים מעידים על העוגיה האיטלקית הזו, כך שהאיזון הנכון הוא המפתח לעוגיות מושלמות ומשגעות שרק מחכות לטעום.

המצרכים הדרושים הם:
– 2 כוסות קמח
– 1 כוס סוכר
– 1 כפית אבקת אפייה
– 1/4 כפית מלח
– 3 ביצים
– 1 כפית תמצית וניל
– 1/2 כוס שקדים טחונים או אגוזים לפי העדפה
– 1 כף גרידת לימון או תפוז (לא חובה)

איך מכינים עוגיות ביסקוטי

לאחר שהכנתם את המצרכים, כל שנותר הוא לעבור לאופן ההכנה כך שתוכלו ליהנות מהעוגיות הנפלאות הללו ממש בקרוב. בפוד טו יו אנחנו שמחים להציג את הדרך הפשוטה למקסם את ההנאה מכל פתיחה חדשה על שולחן המטבח שלכם.

מתחילים במיקסר או בקערה גדולה, מערבבים היטב את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. שומרים על תנועה אחידה ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את תמצית הווניל ואת השקדים הטחונים או כל אגוז אחר שבחרתם. אם בחרתם להוסיף גרידת לימון או תפוז, זה הזמן להוסיף גם אותה לתערובת.

כשהבצק מוכן, מעבירים אותו למשטח מקומח קלות ומחלקים לשני חלקים שווים. יוצרים מכל חלק גליל ארוך בעוביו של כשני סנטימטרים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים מרווחים בין הגלילים כדי לאפשר התפשטות בתהליך האפייה.

אפיית עוגיות ביסקוטי

תהליך האפייה של עוגיות הביסקוטי מתבצע בשני שלבים ומשם השם ביסקוטי שמשמעותו באיטלקית היא "אפה פעמיים". הפעם הראשונה מתבצעת שלב האפייה הראשונה מחייבת השגחה צמודה כדי לתת לעוגיות את מעטפת הקריספ הנדרשת מצד אחד, ומצד שני היא מסייעת לקבלת הפנים הרכה והנעימה הנדרשת במרכז העוגיה.

חממים את התנור מראש ל-180 מעלות. מכניסים את התבנית לשלושים דקות. אחרי האפייה הראשונה הוציאו מהתנור והניחו להתקרר מעט. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי של סנטימטר אחד ומחזירים את פרוסות הביסקוטי לתנור למשך עשר דקות נוספות, במשך זה הופכים את הפרוסות אחרי חמש דקות כדי להשיג פריכות מושלמת משני הצדדים.

שמירה והגשה של עוגיות ביסקוטי

עכשיו כשהעוגיות פריכות וריחניות כולנו מכירים את המצב שבו מתחשק פשוט לשבת ולהתענג על ההריח והמראה. עם השלמת תהליך האפייה, חשוב לטפל בהן בצורה כזו שתשמור על הטריות והטעם הנפלא לאורך זמן, כך שהעבודה הקשה שלכם במטבח תזכה לרגעים מתוקים גם לאחר מכן.

כדי לאחסן את העוגיות בצורה מיטבית, מכניסים לכלי זכוכית אטום או קופסה מתאימה ומורידים להתקררות מוחלטת בטמפרטורת החדר. כשהעוגיות יתקררו לגמרי, אתם יכולים לבחור להגיש אותן יחד עם קפה משובח או תה עלים, או לצרף כקינוח מרהיב לצד פירות העונה, או אפילו לקשט בשוקולד מומס.

חשיבות התאמות אישיות במתכון

עבודת הכנת עוגיות ביסקוטי מספקת חוויה יצירתית ומאפשרת לשלב טעמים וחומרי גלם שונים כדי להתאים את הטעם להעדפות האישיות של כל אחד. ניתן להוסיף לכל תערובת כמות קטנה של תבלינים כמו קינמון, ג'ינג'ר ווניל או לשים חלקיקים משוקולד אשר יוזילו את ההכנה, זה במיוחד טוב למי שיימנע מקזוז ומתכונים סבוכים מדי.

האפשרות להתאים את העוגיות לטעמים אישיים מהווה ערך מוסף לכאלו שמעדיפים לאפות בבית ולא לרכוש בעוגיות מוכנות. ניסויי יצירת טעמים נוספים הם דרך מצוינת להפוך את עוגיות הביסקוטי למסורת אישית בארוחות משפחתיות או סיפורים שאתם יוצרים תוך כדי עבודה קפדנית במטבח שלכם.

עוגיות הביסקוטי משלבות את מה שהחשוב ביותר במטבח הביתי – האפשרות להיות יצירתיים ולזכות בתוצאה טעימה וייחודית שתקשט את הרגעים המתוקים של החיים. כשתשלימו את המתכון, אל תשכחו לצור פרוסות נוספות מהעוגיות שאתם אוהבים, ולשתף את המתכון האהוב עליכם עם חברים ומשפחה. אם תזדקקו לעזרה, אל תהססו לפנות אלינו, ונשמח לעזור.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!