בלינצ'ס מתכון קל

בלינצ'ס הוא קינוח פשוט וטעים שמקורו בשפה הסלאווית ומשמש כחלק מז'אנר רחב של פנקייקים. הכנת בלינצ'ס בבית היא דרך מצוינת להפתיע את האוהבים שלנו במנה ייחודית שכולם יאהבו. עבור מתכון זה נצטרך כמה מרכיבים בסיסיים מהמטבח, בהם נשתמש גם להכנת בלינצ'ס אחרים בשל הפשטות והוורסטיליות שלו. מדובר במנה שמתאימה לכל הזדמנות: בין אם כקינוח מתוק לאחר ארוחה, או כמאכל מרכזי בארוחת בוקר או ערב. בואו נצלול להכנת בלינצ'ס מושלם, כזה שמתאים לכל אירוע ועלול להפוך להמלצה המועדפת עליכם כשאתם מזמינים אורחים. אין צורך בידע מקדים או במרכיבים יקרים. כל מה שצריך זה אהבה לבישול וקצת סבלנות.

המצרכים להכנת בלינצ'ס קל

להכנת בלינצ'ס נצטרך חומרים פשוטים שנמצאים כמעט בכל מטבח:
1 כוס קמח לבן
1 כוס חלב
2 ביצים
1 כף סוכר
1 כף שמן
מעט מלח
למילוי אופציונלי: ריבה, דבש, שוקולד ממרח או גבינה מתוקה, בהתאם לטעמכם האישי.

אופן ההכנה
1. מתחילים בלערבל את הביצים בקערה עד שהן מתאגדות היטב. שנעשה זאת, נוסיף לאט את החלב תוך כדי ערבול מתמשך כדי למנוע היווצרות גושים. זה שלב חיוני בשמירה על מרקם חלק לבלינצ'ס שלנו.
2. לאחר מכן נוסיף את הקמח בהדרגתיות לערבוב, תוך שמירה על תנועות ערבול עדינות. נוסיף את הסוכר והמלח ונערבל עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה.

הכנת הבלינצ'ס

השלב הבא הוא בישול הבלינצ'ס. אחד הטריקים להפוך את השלב הזה לקל יותר הוא להשתמש במחבת טפלון או כזאת שאינה נדבקת. נכין מחבת קטנה על אש בינונית ונשמן אותה מעט בעזרת שמן.

לאחר שהמחבת חמה, נפזר בעדינות כמות של בערך רבע כוס מהבלילה אל המחבת. נשקשק את המחבת באופן מטבעי כדי שהבלילה תתפרש בצורה שווה לכל החלקים. נבשל כ-2-3 דקות עד שהקצוות יתחילו להתרומם בעדינות.

נפוך את הבלינצ'ס בזהירות ונבשל למשך דקה נוספת עד שהצד השני יקבל גוון זהוב. נשמור על מחזור כך עד שנכין את כל הבלינצ'ס ונניח אותם בערימה מסודרת על צלחת.

מילוי והגשה מומלצים

לאחר שהבלינצ'ס מוכן, מגיע זמן למלאות אותם בתאום לטעמכם. אם אתם חובבים מנות מתוקות, תצטרכו רק לבחור מהמילויים הרבים שיש לנו להציע.

מקובלים בדרך כלל למלא את הבלינצ'ס בגבינה מתוקה, ריבה או שוקולד. לשלב המרכיבים המתוקים תוכלו להוסיף גם מעט פירות טריים לחיזוק הטעמים. המלא את הבלינצ'ס בזהירות ולאחר מכן לגלגל.

הגשה כל כך נאה ומרשימה תספק את האורחים ותעניק סיום מתוק לארוחה מושלמת. אפשר לקשט את המנה עם אבקת סוכר מבריקה או סירופ מתוק לבחירתכם.

בלינצ'ס במנות ישראליות

הבלינצ'ס תפס פופולריות רבה בישראל, במיוחד בתפריטי החג היהודי שבועות. הבלינצ'ס זוכה לגרסה ייחודית בארץ עם מטבלים שונים כמו גבינת עיזים ובזיליקום, שימוש במילויים כמו ריקוטה ודבש ועוד.

בלינצ'ס גבינה מתוקה הפך למסורת מיוחדת בעונות החגים, כשהוא מוגש לצד עוגת גבינה. תוספת של רוטב תותים או דובדבנים תוסיף למנה זו ניחוח ומראה שובה לב.

השראה לבלינצ'ס בינלאומי

הבלינצ'ס מתכתב עם פנקייקים מכל העולם: קרפים צרפתיים דקים, פאן קייקים אמריקאים עבים, ואפילו הקרפים היפניים המודרניים. כל אלו מציעים לנו חומרים למילויים ושימוש נוסף.

יצירת עולם שלם של אפשרויות מגוונות מתאפשרת בזכות הפשטות של הבלינצ'ס ובזכות היכולת שלו להסתגל לטעמים וסגנונות שונים. ההשראה מתבשילים נודדים מסביב לעולם מוסיפה לכל אירוע ניחוח תרבותי וחוויות בלתי נשכחות.

המגוון הרחב במילויים ושיטות הגשה מעניק לנו אפשרות ליצור מנה מיוחדת לכל אורח ואירוע מחוץ לגבולות הסטנדרטיים.

לסיום, בלינצ'ס קל להכנה והוא טעים במיוחד כשלוקחים בחשבון את כל האפשרויות שמוצעות לשינוי ושילוב במנה המסורתית. בצורתו הפשוטה, הוא יכול להיות פתרון טעים ומהנה לכל אירוע או סעודה. מאנשים חובבי בישול ועד לאורחים בעלי העדפות קולינריות שונות, תמיד אפשר להפתיע עם בלינצ'ס בטעמים מגוונים. אם אתם זקוקים לעזרה או להשראה נוספת, צוות פוד טו יו עומד לשירותכם באהבה ובמקצועיות.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!