עוגת סולת מתכון

עוגת סולת היא אחת מהעוגות המסורתיות והאהובות ביותר במטבח המזרח תיכוני. העוגה הזאת מאופיינת במרקם רך ובטעם עדין, והיא מושלמת לכל אירוע – מאירועים משפחתיים ועד לחגיגות חגיגיות. הגרסה הנפוצה ביותר של עוגת סולת משולבת בסירופ סוכר ופרחים כתושים, מה שמעניק לה טעם ייחודי וריח שאין שני לו. הארומה המתוקה של העוגה הזו מסוגלת לעורר זיכרונות ילדות נעימים ולהביא להרגשה נעימה וחמימה בלב.

מצרכים

– כוס סולת
– כוס סוכר
– כוס יוגורט
– חצי כוס שמן
– 3 ביצים
– 1 כוס קוקוס טחון
– 1 כף אבקת אפייה
– קליפה מגוררת מלימון
– חצי כוס מיץ לימון
– שתי כפות שומן לפרחים

אופן ההכנה

התחילו בחימום תנור ל-180 מעלות. בקערה גדולה ערבבו את הסולת, הסוכר, היוגורט והשמן עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את הביצים ושוב ערבבו טוב עד לקבלת מסה אחידה. אחר כך, הוסיפו את הקוקוס ואבקת האפייה, וערבבו בעדינות כדי להושג מרקם רך וקרמי, משחו תבנית בגודל סטנדרטי בטיפה שמן ושפכו לתוכה את התערובת. הכניסות לתנור למשך כ-30-35 דקות עד שהעוגה זהובה ויציבה.

הכנת הסירופ

בינתיים, נערוך את הסירופ על ידי חימום הסוכר יחד עם מיץ הלימון עד שהוא מתמוסס לחלוטין ותשיגו תערובת דלילה. כשהעוגה יוצאת מהתנור עדיין חמה, שפכו עליה את הסירופ בצורה שווה. זה יספג בעוגה ויעניק לה לחות וטעם מדהים. כדאי לתת לעוגה להצטנן במקרר לפחות מספר שעות כדי שהסירופ יספג כראוי לפני ההגשה.

טיפים ואופציות נוספות

למי שאוהב טעמים מגוונים, אפשר להוסיף תוספות שונות כמו קינמון לעוגה, להעשיר את טעם הסירופ עם מעט תמצית ורדים, או אפילו לשלב פירות יבשים כמו צימוקים. שינוי והתנסות עם פריטים שונים מובטחים לתת לעוגה חוויות חדשות ומרגשות.

להגשה חגיגית, ניתן לקשט את העוגה בפירות טריים עלי נענע או פרחים אכילים. תרצו עוד מתכונים לנסות בבית? בקרו ב-פוד טו יו להשראה נוספת.

לסיום, עוגת סולת היא תוספת משובחת לכל שולחן. השילוב הפשוט אך המושלם של המרקם הרך עם הסירופ המתוק, הופך את העוגה הזו לאהובה על רבים. אם זכיתם להיאנות מהעוגה במשפחה או לארגן מאירוע מיוחד, תדעו ששיתוף המתכון היא דרך נהדרת להפיץ שמחה וסיפוק. ואם אתם זקוקים לשירותים נוספים או מתכונים מפנקים נוספים, אנו כאן בפוד טו יו תמיד נשמח לעזור ולשתף רעיונות. הפכו את המטבח למגרש המשחקים שלכם עם מתכונים חדשות ומרגשות.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!