לחמניות מתכון

לחמניות טריות מהוות תוספת נפלאה לכל ארוחה. הריח שמשתלט על המטבח כשהלחמניות בתנור, הופך את כל התהליך לחוויה מושכת ומרגשת. אין כמו לצפות בתנור כשהלחמניות מתחילות לקבל צבע זהוב ומזמין. לעיתים נדמה כי הכנת לחמניות בבית היא משימה מורכבת הדורשת זמן רב, אך עם מתכון נכון אפשר להכין לחמניות רכות וטובות בקלות ובפשטות. המאמר הבא יעסוק במתכון קל ואפקטיבי להכנת לחמניות ביתיות, כולל אנטומיה של התהליך מחומרי הגלם ועד לתוצאה הסופית המרשימה.

רשימת המצרכים הנדרשים ללחמניות

קמח – 500 גרם
סוכר – 50 גרם
מלח – כפית 1
שמרים יבשים – 2 כפיות
מים פושרים – 300 מ״ל
שמן זית – 50 מ״ל

המנהיגה הראשונה בהכנת הלחמניות מתחילה מהמרכיבים. הקמח מהווה את הבסיס לכופתה. השמרים נותנים לנו את ההתרוממות הכל כך נחוצה לזכות בצורת לחמניות מאווררת ואוורירית. הסוכר מוסיף מגע עדין של מתיקות שמשלים את הסמאות במרקם רך. מלח חיוני לאיזון הטעמים ובסופו של דבר, השמן זית מוסיף שכבה של לחות וטעם עדין שמעשיר את הלחמניות.

איך להכין את הבצק

מערבבים את כל החומרים בתבנית גדולה
לשים היטב עד לקבלת בצק חלק וגמיש
מכסים במגבת לחה ומשאירים להתפחות במשך שעה

מערבבים את כל החומרים היבשים יחד בתבנית גדולה. לאחר שהרכיבים התייבשו, מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב קל. ההשלב הזה דורש מאיתנו אורח רוח והתמדה על מנת לקבל תהליך לישה יעיל ביותר. כשהבצק מתחיל להתגבש, יש לעבור ללישה ידנית: זהו רגע מרתק שבו החומרים מתחילים להתחבר יחד ולהתעצב למשטח אחיד וגמיש.

עיצוב הלחמניות

לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים
מעצבים כל חלק לצורת לחמניה עגולה

אחרי שעת ההתפחה נבחין בבצק שתפח והכפיל את נפחו. זמן זה הוא אידיאלי להתחיל לעצב את הלחמניות. מחלקים בעדינות את הבצק לעשרה חלקים שווים. מגיעים לכל חלק בגוון עיצוב באופן שניצור לחמניות עגולות ומלאות.

הכנת הלחמניות לאפייה

מסדרים את הלחמניות בתבנית משומנת
משאירים ל-20 דקות להתפחה שנייה

מסדרים כל לחמניה בתבנית ששומנה קלות קודם לכן בשמן זית. התבנית אמורה היתה להיבחר כך שיש מספיק מקום לכל לחמניה ״לנשום״ בתוכה ולאפשר לה להמשיך בתהליך התפחה נוסף של 20 דקות נוספות לפני האפיה. ההתפחה השנייה לאורכה חיונית משום שהיא מחזקת את המרקם הרך של הלחמניות.

שלב האפייה

מחממים את התנור ל-200 מעלות
אופים את הלחמניות במשך 15-20 דקות עד הזהבה

כאשר ההתפחה השנייה מסתיימת, מחממים את התנור ל-200 מעלות. זהו הזמן לראות את הפלא עצמו הולך ונוצר בתוך התנור. את הלחמניות יש לאפות במשך 15 עד 20 דקות או עד שהן מגיעות לגוון זהוב. הריח הנפלא של לחם טרי ימלא את הבית ויהפוך את העבודה הזו לחוויה רגשית של ממש.

הגשת הלחמניות

מוציאים ומניחים את הלחמניות על רשת קירור
מגישים חמימות לצד ממרחים אהובים

לאחר שהוצאתם את הלחמניות מהתנור, חשוב להשאיר אותן להתקרר על רשת קירור. הרשת מאפשרת לפעולה מאוזנת של התקררות הלחמניות והופכת אותן למוכנות להגשה. כשהן חמימות וטריות, הן מושלמות עם ממרחים שונים כגון חמאה, שמן זית וזעתר.

זהו זה אתם מוכנים להגיש לכם ולאורחים לחמניות ביתיות. תיהנו מהתהליך ומהתוצאה תוכלו למצוא מתכונים נוספים באתר פוד טו יו. אם יש לכם שאלות נוספות או צורך בהבהרות אל תהססו לפנות אלינו ואנחנו נשמח לעזור לכם בכל עת!

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!