עוגת מספרים מתכון

הכנת עוגת מספרים היא תהליך מרגש שמאפשר לכם ליצור קינוח ייחודי ומרהיב שמתאים למגוון אירועים וחגיגות. עוגה זו משלבת בין פרזנטציה מרשימה לבין טעמים נהדרים והיא ניתנת להתאמה אישית לפי טעמכם. המרקם הרך והאוורירי של הבצק בשילוב עם הקרם או הקצפת נותנים חווית אכילה נהדרת. הקישוטים של העוגה יכולים לכלול פירות, סוכריות, ושוקולדים לפי בחירתכם מה שנעשה את העוגה לאישית ומיוחדת.

מצרכים להכנת הבצק

400 גרם קמח תופח
200 גרם סוכר
200 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
1 כוס חלב
1 כף תמצית וניל

בכדי להכין את הבצק התחילו בניפוי הקמח לתוך קערה גדולה. הוסיפו את הסוכר והחמאה המומסת וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו אחת אחת את הביצים וערבבו עד שהתערובת חלקה. כעת הוסף את כוס החלב ותמצית הווניל וערבב בעדינות עד שהבלילה נעשית חלקה ורכה. שפוך לתבניות אפיה בצורה הרצויה ואפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות. וודאו שהבצק נאפה לחלוטין על ידי החדרת קיסם בעוגה אם יצא נקי הבצק מוכן.

מצרכים להכנת הקרם

500 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל

להכנת הקרם יש לשפוך את השמנת המתוקה למיקסר ולהוסיף את אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג. התחילו להקציף במהירות נמוכה ובהדרגה העלו למהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב ועמיד. שימו לב לא להקציף יתר על המידה כדי למנוע התפרקות של השמנת.

הרכבת העוגה

כאשר העוגות התקררו לחלוטין התחילו בהרכבת העוגה. הניחו שכבת עוגה אחת והשתמשו בשקית זילוף כדי למלא את השכבה עם הקרם. המשיכו להניח עוד שכבות עוגה ומלאו כל שכבה בקרם עד לסיום העוגה.

קישוט העוגה

לאחר הרכבת העוגה הגיע הזמן לקשט. השתמשו בפירות טריים כמו תותים ואוכמניות סוכריות מיני שוקולדים או כל קישוט אחר שאתם מעדיפים. תוכלו גם לכתוב מספרים או מילים בעזרת קרם צבעוני.

טיפים להכנה

ברגע שתגיעו לשלב הקישוט, תנו לדמיונכם לרוץ חופשי. אתם יכולים ליצור עוגה בצורת כל מספר או עיצוב שאתם רוצים. טיפ נוסף הוא להשתמש בכלים וציוד קונדיטוריה שימושיים שיקלו עליכם לשמור על צורה מדויקת ונקייה.

שדרוגים אפשריים

לשדרוג נוסף של העוגה ניתן להוסיף שכבות קרם בטעמים שונים כמו שוקולד או פירות או להוסיף שברים של עוגיות או אגוזים לשכבות הקרם מה שייתן לעוגה מרקם נהדר.

לסיום הכנת עוגת מספרים היא אפשרות מושלמת לחגיגות ולאירועים שונים. המראה המרהיב שלה בשילוב עם האפשרות להתאמה אישית לפי טעם הופכים אותה לאופציה מבוקשת. באתר פוד טו יו תמצאו רעיונות נוספים לקינוחים ולהכנה ביתית קלה ופשוטה. אם אתם זקוקים לעזרה או יש לכם שאלות על המתכון אתם מוזמנים ליצור קשר ואשמח לתת לכם שירות ולענות על כל שאלה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!

פסטטט..
רק רצינו לעדכן
אם אתם צריכים בעלי מקצוע מומלצים

תוכלו למצוא באתר
קליבר בעלי מקצוע