כרובית מתכון

כרובית היא מרכיב גמיש ונהדר במטבח שמאפשרת להכין מבחר מגוון של מנות טעים ועשיר. עם ערך תזונתי גבוה ושפע של טעמים משתנים, כרובית יכולה להסב כל ארוחה למשהו מיוחד. הכנת מנות עם כרובית היא תהליך פשוט ומהנה המתאים לכל רמת שליטה במטבח. כדי לעזור לכם להפיק את המירב מהגידול הנהדר הזה, נציג כאן מספר מתכונים קלים שיעשו טוב לכולם.

מרקים – הקרם והניחוח

מרק כרובית קרמי הוא אופציה קלאסית לחובבי אוכל טעים ובריא. כדי להכין אותו תזדקקו לקטעי כרובית טרייה
בצל בינוני קצוץ
שום קצוץ
קרם קוקוס
מרק ירקות
מלח ופלפל לפי הטעם.

תבשלו את הבצל עם שום במעט שמן עד שיתרכך. הוסיפו את הכרובית והמשיכו בבישול עם קצת מרק ירקות עד שהכרובית מתרככת לחלוטין. לאחר מכן, תעבירו את הכל לבלנדר, תוסיפו קרם קוקוס ותטבלו במלח ופלפל – בזכות בישול קצר תקבלו מרק ניחוחי וקרמי במיוחד שמושלם לחורף.

פשטידות – מסורת עם טוויסט

פשטידת כרובית היא מנה מסורתית שקל להכין והיא טעימה להפליא. תזדקקו ל כרובית חתוכה לפרוסות
ביצים
גבינת קוטג' או גבינה צהובה מגוררת
מעט פירורי לחם
תבלינים כמו מלח ופלפל.

יש לאפות את הכרובית מראש בתנור עד שהזהיבה מעט ואז לערבב עם יתר החומרים. לאחר מכן, יוצרים תערובת אחידה ומעבירים לתבנית אפיה. האפיה נעשית בתנור בחום בינוני עד שהפשטידה מתקשה ומקבלת גוון זהוב מיוחד שמזמין כבר בכניסה לבית.

תוספת על המשקל

כרובית היא גם תוספת נהדרת למנות עיקריות. גרסה מהירה לכך מתבצעת בטיגון קל של פרוסות כרובית בשמן זית
שום כתוש
תוספת של עשבי תיבול יבשים כמו בזיליקום או אורגנו.

קחו מחבת עמוקה וטגנו עד קבלת גוון מעט הזהוב. הוסיפו את השום והעשבים וטגנו עוד כ-5 דקות. המנה משתלבת יפה עם עוף ברוטב או כמתאבלים לצד דגים אפויים. הגיוון והניחוחות יוסיפו רעננות לכל ארוחה ויפארו את המנה בצורה מכובדת.

קציצות בריאות – שילוב מנצח

קציצות כרובית הן תוספת בריאה ומזינה שיכולה להיות גם חלופה לקציצות בשריות. נדרשים כרובית טחונה
קמח עדשים או קמח חומוס
תפוח אדמה מרוסק
בצל ירוק קצוץ
תבלינים לפי הטעם
שמן לטיגון.

מערבבים את כל החומרים לכדי עיסה ומעבדים לצורת קציצות קטנות. מטגנים בשמן חם עד להזהבה ופריכות חיצונית. זהו מתכון נפלא לארוחות צמחוניות ולאנשים המחפשים גיוון ובריאות בתזונה שלהם.

סלטים מרעננים עם כרובית

כרובית משתלבת נהדר גם בסלטים טריים ומשמחים. להשתמש בכרובית טריה ומגורדת
גזר מגורד
פלפל אדום חתוך דק
בצל סגול פרוס
רוטב ויניגרט.

שימו את כל הירקות בקערה גדולה, הוסיפו את רוטב הוויניגרט וערבבו היטב. סלט זה עשיר בויטמינים ומינרלים ומתאים כתוספת קלה לארוחה עיקרית או כמזון קל ללא בישול ביום קיץ חם.

המתכון האולטימטיבי להפתעה – כרובית בציפוי

כרובית בציפוי פריך היא פינוק נעים לנשנוש פריך ובריא. קחו פרחי כרובית
קמח מתובל בשום ועלי תבלין כתושים
ביצה טרופה
פירורי לחם.

טבלו את פרחי הכרובית בקמח המתובל, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי לחם. הכניסו לתנור ואפו עד שהכרובית משחימה. תוכלו ליהנות מארוחה קלילה עם טוויסט קראנצ'י שמעלה חיוך אצל כל מי שטועם אותה.

השימוש בכרובית בהכנת האוכל יכול לשדרג כל מנה ולהפוך כל ארוחה לבריאה, מזינה וטעימה. בין אם מדובר במרק, פשטידה או סלט, המתכונים שאנו מביאים בפוד טו יו מציעים גישה רעננה ופשוטה לעולם הקולינרי. אז כשאתם זקוקים להשראה לארוחה הבאה או מחפשים להפתיע אורחים, הכרובית יכולה להיות הפתרון המושלם שמשאיר טעם של עוד. נשמח לכל שאלה או קבלת שירות – צרו איתנו קשר ונשמח לעזור.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!

פסטטט..
רק רצינו לעדכן
אם אתם צריכים בעלי מקצוע מומלצים

תוכלו למצוא באתר
קליבר בעלי מקצוע