עוף בתנור הוא אחד המאכלים האהובים והפשוטים ביותר להכנה בבית. בזכות האפשרות לשלב את הבשר עם תבלינים שונים וירקות טריים ניתן ליצור מגוון רחב של טעמים ומנות שמתאימות לכל ארוחה. המתכון שנציג כאן יאפשר לכם להכין עוף בתנור בקלות באחת השיטות הפופולריות ביותר. יתרונו של המתכון בכך שהוא דורש מעט מרכיבים וזמן הכנה קצר שיתאים גם לעוסקים ביותר שמחפשים פתרון מהיר לארוחת ערב משפחתית. שילוב התבלינים והצורניות של העוף ייסיעו ביצירת מנה רכה עסיסית וטעימה שתשאיר אתכם ואת אוהבכם שבעי רצון ועם טעמים שמתגעגעים אליהם גם אחרי הארוחה.
המצרכים הדרושים
עוף שלם או חלקים לפי העדפה
3-4 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף רוזמרין יבש או טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
תפוחי אדמה חתוכים לרבעים או סוויט פוטייטו
בצל חתוך לטבעות
הכנת העוף והשרייתו
ההליך מתחיל בהכנת העוף והשרייתו כך שיספוג את כל הטעמים המגוונים של התבלינים ותוספות נוספות. יש לוודא שהעוף מופש מהקפאה ורחוץ היטב. חשוב להסיר נוצות אם ישנן ולהשיל את השומן המיותר מהבשר. לשים בתבנית אפייה עמידה ולפזר מעל את השמן זית המשרה וטעם להיחנע. להוסיף את השום כפול והמיץ לימון שיספקו רובד נוסף של טעם חמצמץ טרי. יש לשפשף היטב את התבלינים במיוחד בינות לקפליו כדי שהטעמים ייספגו בצורה הטובה ביותר. לתת לעוף להשאיר על המרסה למשך כ-20 דקות או יותר להכנה מושלמת.
אפייה והגשת העוף
בעוד העוף שואב את כל טעמי המרסה ניתן להתחיל לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. לאחר התנור מגיע לטמפרטורה הנכונה, יש להעביר את תבנית העוף אל התנור החם. מומלץ להשאיר את כל המרינדה והירקות לצד העוף במהלך האפייה. לאפות במשך שעה ומחצה ולוודא שהעוף מזהיב יפה אך לא מתייבש יותר מדי. בסיום האפייה, יש להוציא מהתנור ולזנוח לשתי דקות להתקרר קלות לפני ההגשה. מומלץ להגיש את העוף מלווה בתפוחי אדמה או סוויט פוטייטו שנאפו היטב לספוג את טעמי העוף.
השימוש בתבלינים
שימוש בתבלינים הוא חלק חשוב מהכנת המתכון להבטיח את הטעם הנכון והמתאים לכל סועד. השימוש בפפריקה מתוקה מוסיף לעוף טעם ותחושת חום מתובל סמוך. בעוד הרוזמרין מעניק לתבשיל ניחוח ארומטי אשר מלווה כל ביס בבשר. יש אפשרות להגמיש ולהוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם כמו כורכום או פפריקה חריפה שהתוספת תוסיף עומק וחדות בטעמים. שמירה על כמות מאוזנת של תבלינים חשובה כדי ליצור איזון בטעמים ולמנוע שמח אחד יהיה דומיננטי מדי.
שילוב ירקות במתכון
המתכון הזה אינו מהווה שלם ללא הירקות הנלווים שנאפים לצד העוף ואז סופגים את הטעמים העשירים שלו. תפוחי האדמה או הסוויט פוטייטו מהווים תוספת נהדרת ותומכים בטעמים מקרקריים ומתוקים יחד. כשמוסיפים בצל טבעי טבעות שנאפה בנפרד הוא מעניק מגע מיוחד של מתיקות מקומית המבליטה את טעמו של העוף. כל הירקות המטוגנים על תבנית אחת גורמים לעסיסיות העוף להיות חלק מתבנית כוללת מרהיבה של טעמים וריחות המתפזרים לכל מרחב הבישול.
טיפים חשובים להצלחה
במתכון זה מומלץ הקפיד להשגיח על זמן האפייה כדי למנוע ייבוש יתר של העוף. העמידה בזמן תבטיח שעוקף יישארם בעסיסיותם ובשלב הנכון. זאת גם הסיבה שחשוב להשתמש בתבלינים ובשמנים טובים ואיכותיים כדי להוסיף לעשרה ולעסיסיות העוף במהלך האפייה. חשוב לנקות את הכנה ולהשתמש בהתבקעות עמידות גבוהות כדי שהעוף לא יישאר מצרוב מדי. בכל צורך בעזרה נוספת או שאלה מומלץ לפנות לצוות מקצועי באתר פוד טו יו שיהיו שמחים לעזור.
מומלץ להצמיד להגשה עיטור עשבים טריים כגון פטרוזיליה או תרד להענקת מגע מודרני וצבעוני למרכז השולחן. זכרו שהצלחה במתכון הזה היא חלקית איך שהכיף משתמע ואיך שמפנים את האוכל בצלחת. בין אם זה למשפחה או לידידים טובים העוף בתנור מתכון פשוט מובטח שיהפך לקטע מרכזי מהארוחה שתכינו לרמת יום מן היום. כל ביס ייסח איש ואיש ליהנות שלנו ליצור את פנימיות הדמיון והעדרי ההתלהבות בכל ארוחה.