מתכון למוקפץ עוף

מוקפץ עוף הוא מנה אהובה ומוכרת במטבח האסיאתי, המשלבת ניחוחות וטעמים מגוונים. מדובר במנה מהירה וקלילה, המאפשרת גמישות ביצירת המנה לפי ההעדפות האישיות שלכם. השילוב של עוף רך עם ירקות טריים ותבלינים עשירים יוצר תבשיל עשיר וטעים. המוקפץ מתאים לכל הזדמנות, בין אם זה ערב שקט בבית או אירוע מיוחד. המצרכים להכנת המנה זמינים ונפוצים, ומבטיחים ארוחה עשירה בבריאות וטעם.

מצרכים ואופן ההכנה למוקפץ עוף

**מצרכים:**

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות

2 כפות שמן שומשום

1 בצל חתוך לרצועות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 גזר חתוך לגפרורים

2 כוסות ברוקולי מחולק לפרחים קטנים

3 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב צדפות

2 כפות שמן זית

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

3 שיני שום כתושות

שומשום לקישוט

מלח ופלפל לפי הטעם

**אופן ההכנה:**
1. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית מעל חום בינוני גבוה.
2. מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים עד שהן משחימות מכל הצדדים. מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בצד.
3. באותה מחבת מוסיפים את שמן השומשום ומקפיצים את הבצל, הפלפל האדום והגזר למשך כ-5 דקות עד לריכוך קל.
4. מוסיפים את הברוקולי, הג'ינג'ר והשום למקפצה וממשיכים עוד 2 דקות.
5. מחזירים את רצועות העוף למחבת, מוסיפים את רוטב הסויה ורוטב הצדפות, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך, מקפיצים יחד ומבשלים עוד דקה אחת.

היתרונות הבריאותיים של מוקפץ עוף

הכנת מוקפץ עוף מאפשרת לשלב בקלות ירקות טריים ובריאים בתפריט היומי שלנו. הברוקולי, הגזר והפלפל האדום מספקים ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים קריטיים לבריאות הגוף. בנוסף, חזה העוף מהווה מקור חלבון איכותי, המסייע לפיתוח ותיקון רקמות השריר ואספקת אנרגיה. רוטב סויה ורוטב צדפות, שגם הם מכילים רכיבים החשובים לגוף כמו ברזל וסידן, מוסיפים למנה ערכים תזונתיים נוספים.

לאורך זמן, שילוב של מנות עשירות בירקות וחלבונים רזים כמו מוקפץ עוף בתזונה שלנו יכול לתרום לשמירה על משקל תקין ואיזון תזונתי. הצלחת יכולה להיות מגוונת יותר עם תוספת של ירקות אחרים לפי טעמכם, למשל כרוב, בצל ירוק או פטריות. הבחירה בגרסאות מופחתות סוכר ומלח של הרטבים תעשה טוב לכל מי שמחפש לשפר את איכות התזונה שלו בצורה משמעותית.

היסטוריה ומקור המוקפץ במטבח האסיאתי

המוקפץ הוא טכניקת בישול אסיאתית שמקורה בסין, שהחלה להתפשט לשאר מדינות המזרח הרחוק ומשם לכל העולם. הווק, כלי בישול בעלת בסיס עגול ודפנות גבוהות, הוא הכלי המסורתי לעשיית מוקפצים. במקור, השתמשו בטכניקה זו כדי להכין ארוחות מזינות במהירות וביעילות מחומרי גלם טריים וזמינים. המטרה הייתה לשמור על מרקם וטעם חומרי הגלם ללא איבוד ערכיהם התזונתיים.

המנה הגיעה למערב והפכה ללהיט בזכות היתרונות הבריאותיים שלה והאטמוספירה המיוחדת שהיא משווה לכל ארוחה. בערים רבות בעולם נפתחו מסעדות המתמחות במנות מוקפצות, עם וריאציות של מרכיבים ורוטבים שמתאימים להעדפות המקומיות. מאכלים מוקפצים הם כיום בין המנות האסיאתיות

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!