סינבון מתכון

סינבון, הקינוח האיקוני שתפס את העולם בסערה, הוא אחד המאפים המתוקים המושגים ביותר בעולם. זהו גלגול של בצק חיטה עשיר בשומן חמאה אשר מתפשט עם תערובת קינמון וסוכר, ואפוי למשטח רך וממכר. עבור אלה המחפשים לחוות את הסינבון בבית, מדובר בהרפתקה קולינרית ששווה לחוות. הפיקוד מול המתכון המריח הוא החלק הכי מספק, כשהארומה של הקינמון מתפשטת בכל מקום בבית.

המצרכים להכנת סינבון ביתי

בכדי להתחיל עליכם לאסוף את הרכיבים הבאים:
קמח רב תכליתי 4 כוסות
שמרים יבשים 2 כפיות
חלב חם 1 כוס
סוכר לבן 1/3 כוס
חמאה מומסת 1/3 כוס
ביצים 2
מלח 1/2 כפית
קינמון 2 כפות
חצי כוס סוכר חום

לאחר שהרכיבים נאגרו התהליך מתחיל בלישה נכונה של הבצק. מערבבים את החלב החם והשמרים בקערה נפרדת, מוסיפים מעט סוכר ומשאירים בצד למשך מספר דקות עד להתחלת תפיחה. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, סוכר, מלח והחמאה. מוסיפים את תערובת השמרים הנפתחת והביצים. לשים את הבצק עד שהוא הופך לחלק ולא נדבק לקערה. עוטפים את הקערה בבד ומניחים להתפחה עד שהוא מכפיל את נפחו.

מילוי קינמון קלאסי והכנת הסינבון

כעת, כאשר הבצק תפח, מתחילים את הכנת המילוי האייקוני.
משטחים את הבצק ומגלגלים למלבן דק. מורחים חמאה מומסת לאורך הבצק ומשאירים מרווח קטן בקצוות. מפזרים מעל את תערובת הקינמון והסוכר החום כך שיכסה בצורה אחידה על פני כל הבצק.
כשהבצק מלא לחלוטין, מגלגלים אותו בצורה הדוקה החל מהקצה הארוך. לאחר מכן, חותכים לגלילים בגודל אחיד ומניחים בתבנית אפייה, שומרים על מרחק בין הסינבונים. מכסים ומתפיחים את הגלילים למשך כחצי שעה עד שיכפילו את גודלם.

אפייה וזמן הבישול

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. ברגע שהסינבונים תפחו, מכניסים את התבנית הבינונית לתנור ומבשלים כ-20 עד 25 דקות עד שהקצוות מזהיבים והסינבונים מושלמים וריחנים. יש לוודא לא לאפות יותר מדי כדי למנוע ייבוש יתר של המאפה.

זיגוג וכיצד להגיש

מכינים זיגוג חלומי המורכב מאבקת סוכר ווניל. מערבבים חצי כוס אבקת סוכר עם כף של חלב ותמצית וניל עד לתערובת חלקה ללא גושים. ברגע שהסינבונים יוצאים מהתנור, מורחים את הזיגוג מעל כל סינבון כך שיהפוך לדקדק. ההצלחה היא כאשר הזיגוג מחלחל אל תוך הגלילים ומעניק טעם נוסף ומדהים

שדרוג הטעם עם תוספות

לאלו המעוניינים להעשיר את הטעמים, ישנם כמה דרכים שאפשר להוסיף לתערובת: אפשר לשלב שוקולד מריר קצוץ, אגוזים קצוצים או ממרח שוקולד או שקדים לפני גלגול הבצק הם משדרגים כל גרסה למשהו ייחודי ובלתי נשכח

שירות והוגשה

כעת כשהסינבונים שלכם אפויים, יש לצנן קלות ולהגיש עם כוס קפה או תה. הפתרון המושלם לאירוח ביופי בטעם ובפשטות תעלו תמונות, תשתפו את המתכון עם חבריכם לא דיים מכל ביס מופלא והידע כי הכתובת שלכם היא עכשיו המקום שבו הוכן הקינוח האיקוני הזה מבחינת שירות אם אתם רק תעבירו את החוויה הראשונית הזו של אפייה בעזרת אתר
פוד טו יו אפשרי להרגיש שהמתכון הזה מעניק חוויה קולינרית עוצמתית, אולי להלהיב את בני המשפחה או את החברים כשאתם אופים ביחד בבית כולם יכולים ליהנות יחד מהתוצאה המרשימה

תודה על הזמן שהקדשת לקרוא את המאמר והחיבור למתכון זה. כל מי שמעוניין להוסיף את הטעם הייחודי של סינבון לקולאבורציה הקולינרית שלו מוזמן להתנסות במתכון זה. אנו בפורום פוד טו יו זה בטוחים שהידע הניתן ישפר את ההבנה שלכם על התהליך ויתרום לאירוח מושלם לנו יש את כל מה שאתם צריכים ליצור חוויות קולינריות מתוקות ומיוחדות ביותר פונדו טו יו המפגש הקולינרי המודרני שמביא את היצירתיות לקדמת המטבח הביתי.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!