קוסקוס מתכון

קוסקוס הוא מאכל מסורתי שמקורו בצפון אפריקה, והוא מהווה מרכיב עיקרי באורחות רבות שם. מדובר בגלילי קמח עדינים שמבושלים עם מים וסופגים את הטעמים של התבשילים שמוגשים איתם. הקוסקוס מתאים לתבשילים בשריים, וקיים גם בבישול ירקות בלבד, כך שהוא יכול להתאים לכל סוג של אוכלי אוכל מהיר. הקוסקוס מהווה פתרון מושלם לארוחה מהירה וקלה, שמתאימה לשילוב עם מגוון רחב של תוספות ותבשילים. מדובר גם באופציה מצוינת ונוחה לארוחה קלה ביום חם, שבו לא רוצים להתרחק ממטבח.

מרכיבים ותהליך הכנת הקוסקוס הבסיסי

בנוסף לכלים הדרושים, המרכיבים שתצטרכו לקוסקוס בסיסי כוללים:
– 2 כוסות גרגרי קוסקוס
– 2 כוסות מים
– 2 כפות שמן זית
– כפית מלח

בתחילה, מחממים שתיים כוסות מים לרתיחה בסיר כשאתם מוסיפים כפית מלח ושמן זית. לאחר שהמים רותחים, כבו את האש והוסיפו אליהם את גרגרי הקוסקוס. כסו את הסיר והשאירו את הקוסקוס לספוג את המים למשך כ-5 דקות. לאחר שהגרגרים ספגו את המים, בעזרת מזלג פררו את הגרגרים וחזרו לערבוב קל. באופן זה, הגרגרים יהיו רכים ואווריריים, והקוסקוס יהיה מוכן לשימוש במנות השונות שתבחרו להכין.

קוסקוס עם ירקות קלויים

הכנת קוסקוס עם ירקות היא אופציה שימושית וטבעונית לשדרג את הארוחה:
– 2 כוסות קוסקוס מוכן
– 1 גזר גדול
– 1 דלעת קטנה
– 1 זוקיני
– 1 בצל גדול
– 2 כפות שמן זית
– כפית תבלין חוויאג'

חתכו את הירקות לקוביות קטנות והערימו על מגש אפייה. תבלו עם שמן זית ותבלין חוויאג', וקללו בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-25 דקות או עד שהירקות קלויים ורכים. הערבבו את הירקות הקלויים עם הקוסקוס המוכן, וחם שבו במידת הצורך. המנה מתאימה גם כמנה עיקרית וגם כתוספת לארוחה בשרית או כאורז אופציה לצמחונים וטבעונים.

קוסקוס עם עוף וביצים

מנה זו מעניקה לארוחה טעם עשיר וטעים במיוחד:
– 2 כוסות קוסקוס מוכן
– 4-5 ירכיים עוף
– 3 כפות רסק עגבניות
– 1 בצל קצוץ דק
– 2 ביצים קשות

מתחילים בטיגון הבצל הקצוץ עם כף שמן קייט במים עד שהוא מזהיב. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים את הירכיים וקורט מלח. מוסיפים קצת מים ומבשלים את הירכיים במים וברסק עד שהעוף מתבשל ולהמתין עד שהעוף מתרכך. מגישים את הקוסקוס המוכן עם העוף וטוספות חצי ביצה קשה לכל מנה. השילוב של ביצה ועוף עם הקוסקוס מוסיף לחות ועסיסית לארוחה.

תכנון מראש והכנת תבשילים לקוסקוס

תכנון מראש של תבשילים לקוסקוס יכול להפוך כל ארוחה לטעימה ומגוונת:
– 1/2 כוס חומוס מבושל או מקופסה
– 1/2 כוס זיתים שחורים
– 2 כפות כוסברה קצוצה
– פלפל חריף קצוץ

שים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומוסר, תבלו עם שמן זית ומיץ לימון. הערבבו את התבשיל היטב, ואז הוסיפו אותו לקוסקוס המוכן לערבוב עדין. החומוס והזיתים נותנים טעם ייחודי ומרענן, יחד עם הקוסקוס האוורירי. אפשר להגיש את הקוסקוס עם תבשיל חם או בקערה קטנה ולשתות קערת ירקות רעננים וטעם מלהיב.

חיבור התבלינים הנכונים לקוסקוס

ברוטב לקוסקוס חשוב לשלב את התבלינים הנכונים לטעמים מושלמים:
– 1/2 כפית קינמון טחון
– 1/2 כפית כמון טחון
– 1/4 כפית פלפל שחור
– מלח לפי הטעם

תבלו את הירקות או המרכיבים שתחתכו עם תבלינים אלו עוד לפני הצלייה או הבישול, ודאגו לטעום טעמים שונים על ידי הפעלת הדמיון בשימוש בתבלינים קיימים בבית. קינמון נותן ריח וטעם מתוק מיוחד, והכמון מוסיף חם ונועם לאוכל. עם תבלינים אלו, הקוסקוס הופך להיות מעין מוסד לאוכל צפון אפריקאי שיכול להוות גם מנה עיקרית וגם תוספת חיננית.

שדרוג מנות קוסקוס לקינוח

הקוסקוס יכול להוות בסיס לקינוח קליל ומתוק:
– 1 כוס קוסקוס מתוק
– 1 כף דבש
– 1 כף שמן קוקוס
– 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

בשלו את הקוסקוס והוסיפו אליו דבש ושמן קוקוס להוספת טעם ולהעשרת הטעמים המתוקים. ערבבו היטב והוסיפו אגוזי מלך קצוצים למרקם נוסף הנהינת מכל מזיגה. מנה זו מתאימה לסיום ארוחה מתוקה במיוחד וניתן להגיש אותה כחטיף גם במהלך היום.

אם אתם זקוקים להדרכה נוספת או סתם מחפשים רעיונות נוספים לחוויית קולינריה עשירה יש לנו בפוד טו יו שפע של מתכונים, רעיונות והשראה לגיוון ושדרוג הארוחות שלכם. אנחנו תמיד כאן לשירותכם, ומזמינים אתכם להכיר מתכונים ולהתנסות בטעמים חדשים מרחבי העולם!

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!