מרק קוסקוס מתכון

מרק קוסקוס הוא מנה מושלמת לערבי חורף קרירים כשאתם מחפשים משהו מזין ומחמם. זהו מתכון אידיאלי לארוחה משפחתית או לכל אירוע אחר, שבו אתם רוצים להגיש משהו טעים ומנחם. המרק הזה משלב בתוכו ירקות טריים, תבלינים חמים ומרקם מופלא של קוסקוס, המעניק לו עומק וטעם ייחודי. השילוב בין המרכיבים הפשוטים לדרך הבישול המסורתית יוצר מנה שהיא לא רק משביעה אלא גם טעימה במיוחד. אין ספק שהמרק הזה יגרום לכולם לחזור לעוד קערה. בואו נתחיל במתכון, ונגלה יחד איך להכין את המרק כך שישאיר חותם על כל מי שיטעם ממנו.

מצרכים למרק קוסקוס

הכנה של מרק קוסקוס דורשת רכיבים פשוטים הקיימים בכל מטבח, אך השילוב ביניהם יוצר את הטעמים המיוחדים שמתקבלים.
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
1 כף תבלין כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
8 כוסות מים
2 כוסות קוסקוס מוכן
חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן הכנת מרק הקוסקוס

לחמם את שמן הזית בסיר גדול על להבה בינונית להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא נעשה שקוף. להוסיף את הגזרים הקישואים ותפוח האדמה ולטגן במשך חמש דקות נוספות. להוסיף את השום והתבלינים ולערבב היטב עד שהכל נעטף בטעמים.

לאחר מכן להוסיף את המים לסיר ולהביא לרתיחה כאשר המים מגיעים לרתיחה להנמיך את הלהבה ולכסות את הסיר לבשל את המרק למשך 45 דקות עד שהירקות רכים רוב ההתכנות במרק צריכה להיות בהתנעה איטית כך שהטעמים יתמזגו יפה לכל אורכו של הבישול.

סיום הכנת הקוסקוס

בזמן שהמרק מתבשל אפשר להתחיל להכין את הקוסקוס אם משתמשים בקוסקוס מיידי יש להכין אותו לפי הוראות היצרן בדרך כלל מוסיפים מים רותחים ומשאירים מכוסה לכמה דקות כאשר הקוסקוס מוכן יש להעביר אותו על המגש בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגרים ולהשיג מרקם רך וקליל.

כאשר הירקות במרק התרככו מוסיפים את הקוסקוס המוכן לסיר ומערבבים בעדינות חשוב לבדוק את התיבול לפני ההגשה ולהוסיף מלח או פלפל אם נחוץ כשהמרק מוכן הוא מוגש בקערות אישיות ומקושט בפטרוזיליה קצוצה מוכן לתבל את תחושת היום הקר.

הגשה וקישוט

למרק מוגש בצורה המסורתית מומלץ להגיש יחד עם לחם טרי וקריספי המוסיף טעם ונותן עוד מרקם למנה המוגשת. בנוסף מומלץ להוסיף פטרוזיליה קצוצה שמעבר לצבע הירוק התוסס תוספת של מרירות עדינה שמאזנת את הטעמים הכלליים.

בזכות הלחם הטרי הקוסקוס מתאים לארוחות בכל שעה של היום בין אם מדובר בארוחת צהריים קלילה או ארוחה חמה ומנחמת בערב בזכות הפשטות של המרק והקוסמוס המורכב ממנו הוא דרך נוחה וטעימה לחוות מטבח ביתי אותנטי.

יתרונות בריאותיים של מרק קוסקוס

המרק העשיר הזה לא רק טעים אלא גם בריא מאוד הירקות הטריים שבו מספקים ויטמינים מינרלים וסיבים חשובים למערכת העיכול. השימוש בכורכום תבלין ידוע בתכונותיו האנטי דלקתיות אנטיאוקסידנטיות יכול לתמוך במערכת החיסון בתקופות קרות.

הקוסקוס עצמו עשוי מתעשיות חיטה ולכן מכיל רכב חומרים עשיר בפחמימות מורכבות חומרי גלם אלו מאפשרים לגוף לקבל אנרגיה בצורה יציבה ולשמור על תחושת שובע לאורך זמן מתאים במיוחד לימים קרירים כשמחפשים חימום אמת.

שילוב מרק קוסקוס בתפריט המשפחתי

המרק הזה יכול להיות תוספת מצוינת לתפריט המשפחתי בימי השבוע כשהכניסה של מנות קומפלקסיות לתפריט היא לעיתים מאתגרת. ניתן להכין את המרק מראש ולחמם אותו כשצריך להוציא מנה חמה ומשביעה בחוץ בקלות ובמהירות.

בעזרת שילוב ירקות שונים במרק כל פעם נוכל להפוך את כל המוגש פעם אחר פעם למגוון ונעים לטעמו של כול נמצא שלמרות הבסיס הקלאסי המרק מותאם לשינוי טעמים ולשחק עם המרכיבים בצורה המאפשרת גמישות קולינרית מרובה.

<סיכום אינפורמטיבי כאן>
במאמר זה למדנו איך מתכון למרק קוסקוס פשוט קליל מתאים לארוחת צהריים או ערב. המרק מציע שילוב טעמים מרקמים שהופכים אותו למנה שהשאירו את חותמו על השולחן המשפחתי הערבי.

כדי להבטיח תוצאה מזמינה במיוחד חשוב להצמד להנחיות התיבול הבישול אך השימוש בירקות העונתיים שיש בנמצא מאפשר התאמות קלות וטווחי טעם משתנים לפי רצונכם.

אם אתם זקוקים לעזרה יכולה לצלצל אלינו ואנו נשמח לספק שירות תמיכה ולעזור בעת הצורך. תהנו מהמרק הנהדר ותמשיכו לגלות מתכונים טעימים נוספים דרך פוד טו יו לכל מטרה עם משפחתכם וחבריכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!