החודשים הקרים של השנה נותנים הזדמנות ייחודית להתכנס בבית ולהתפנק עם סירים מהבילים שמתגלה בהם טעם הטבע. אין כמו המרק כדי לחמם את הלב והגוף בעונה זו. מסתתר בו תבלין של מסורת וחום ביתי שמחזירים אותנו לזיכרונות נעימים מהילדות. אחד המרקים המוכרים והאהובים ביותר הוא מרק קוסקוס, מטבח עשיר בתבלינים וטעמים שמקורו בצפון אפריקה. מרק הקוסקוס מלווה ברקע צבעוני של רב תרבותיות, שבו הוא מסמל מזון בסיסי ומנה עיקרית בחגים ובאירועים משפחתיים גדולים. המנה הפשוטה והטעימה הזאת נעשית פעמים רבות עם ירקות עונתיים, תבלינים וניחוחות שהופכים כל ביס להרפתקה מיוחדת ומענגת. הפעם נשתף אתכם במרשם פשוט להכנת מרק קוסקוס עם ירקות שניתן לרכוש בכל סופרמרקט. התוצאה היא מרק עשיר בטעמים שמשתלב בעברית עם גביע חם של קוסקוס, מה שהופך את הארוחה למלאה ומזינה. אז אם, אתם מחפשים כיצד להכין מנה מיוחדת לארוחת ערב פשוטה או למפגש עם חברים, מתכון זה הוא הפתרון המושלם עבורכם.
המצרכים למרק קוסקוס
1. כוס קוסקוס מוכן
2. בצל גדול קצוץ דק
3. גזר גדול חתוך לטבעות
4. קישוא חתוך לקוביות
5. תפוח אדמה גדול קוביות
6. שלוש כפות שמן זית
7. כף פפריקה מתוקה
8. כף כורכום
9. קורט כמון
10. חופן עלי סלרי קצוצים
11. ליטר מרק עוף או מים
12. מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת המרק
1. לחמם את שמן הזית בסיר גדול ולהוסיף את הבצל הטרי והקצוץ. לערבב היטב עד שהבצל הופך לזהוב וריחני, ולאחר מכן להוסיף את הגזר והקישואים. להמשיך בטיגון עוד כ-5 דקות.
2. להוסיף את תפוח האדמה והפפריקה ולערבב היטב. לראות שהכל מכוסה בתבלינים ולטגן בעוד 3 דקות. לאחר מכן, להוסיף את הכורכום והכמון, לערבב היטב ולהוסיף את עלי הסלרי הקצוצים.
תהליך הבישול של המרק
1. לאחר ששלב התבלינים הושלם, להוסיף לסיר את הליטר מרק העוף או המים. להביא לרתיחה עדינה ולהפחית את האש, כדי להימנע מבישול יתר.
2. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ-45 דקות עד שהירקות מתרככים. מדי פעם לערבב את המרק ולוודא שאין צורך להוסיף מים נוספים לתוצאה חלקה.
ספיגת הטעמים
1. אחרי הבישול, מומלץ לתת למרק לנוח עוד מספר דקות כדי שהטעמים ייטמעו וישתלבו זה בזה. לפתוח את מכסה הסיר ולתת לאדים להשתחרר בעדינות.
2. זהו הזמן לבדוק את הטעמים אם יש להוסיף עוד מלח או פלפל לפי טעמכם האישי. התוצאות צריכים להיות טעימים וכל המרכיבים צריכים להיות בצורה אחידה ומרקחת טעמים מושלמת.
שילוב עם קוסקוס
1. להכנת הקוסקוס בצד, לדאוג לכוס אחד של קוסקוס מוכן מראש שיספוג את טעמי המרק וישתלב בו בצורה אחידה.
2. בכלי הגשה, ניתן להניח מעט קוסקוס בתחתית ולצידו לשפוך מהמרק החם, כך שהמרק יכסה את הקוסקוס מעט כדי למנוע מהמזון להתייבש.
מגישים ונהנים
1. להגיש את המרק בכלי הגשה יפה, לתוספת תחושת יוקרה והנאה מהחוויה הקולנירית. המספר תשמרו את הכף בראש.
2. ניתן לקשט עם עלי סלרי נוספים, או להוסיף קוביות קרוטונים כדי להעשיר את המנה. להגיש חם וליהנות עם כל המשפחה או החברים.
מרק הקוסקוס הזה מציע חוויה קולנירית מגוונת ומלאת טעם לכל חגיגה או הארוחה. המרכיבים הפשוטים והשימושיים יחד עם תבלינים מסוגננים מביאים תחושת חום ביתי וייחודיות לארוחת ערב. בבית או באירועים שונים, מנה זו תמיד תצליח לרגש ולעורר את התיאבון של הסובבים. פוד טו יו תמיד כאן לתמוך ברעיונות קולינריים מעוררי השראה, ותשמחו לקבל מאתנו כל תמיכה או הדרכה בהכנת המנה האהובה עליכם. אם אתם זקוקים לשירות נוסף, התקשרו אלינו ונשמח לסייע לכם.