כשאתם מחפשים קינוח מושלם לסיום ארוחת הערב, קרם ברולה הוא אופציה מעולה ומועדפת. המנה המפנקת הזו משלבת קרם עדין ומתוק עם קרמל פריך ושבור. המתכון שמתואר במאמר זה ידריך אתכם בקפדנות איך להכין את הקרם ברולה שלכם למופת ולהדהים את האורחים שלכם. המאמץ בהכנתו משתלם, והתוצאה היא קינוח שישאיר טעם של עוד.
מרכיבים בסיסיים להכנת קרם ברולה
הכנת קרם ברולה מצריכה מספר מרכיבים בסיסיים שתמצאו ברוב הבתים או בחנויות הקרובות. הראשון מביניהם הוא שמנת מתוקה. השמנת מעניקה לקרם את המרקם העדין והרך שלו. על מנת לקבל את הטעם המיוחד, תצטרכו להוסיף מחית וניל טהורה. בנוסף, תצטרכו סוכר לבן שיבסיס את המתיקות של הקרם ויתרום גם לציפוי הקרמל העליון שלו.
ואחרון חביב הוא חלמונים. השימוש בחלמונים יוצר את היציבות ואת הצהבהבה היפה של הקרם.
המצרכים:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 מקל וניל או 2 כפות מחית וניל
100 גרם סוכר לבן
5 חלמוני ביצים
50 גרם סוכר חום לקרמל
פשטותה של רשימת המרכיבים מדגישה את ייחודו של קרם ברולה כקינוח אשר מתמקדת באיכויות הטעם והמרקם שלו.
הכנה מוקדמת של הקרם
השלב הראשון בהכנת קרם ברולה דורש קצת עבודה מקדימה אבל הוא שווה את ההשקעה. ראשית, יש לחמם את השמנת המתוקה עם מחית הוניל בסיר קטן על אש נמוכה. יש לערבב עד שהתערובת מתחילה לבעבע בעדינות ולהתמוסס לגמרי. יש להקפיד לא להרתיח את השמנת כדי לשמור על עדינותה. לאחר מכן, יש להוריד מהאש ולהניח לה להתקרר מעט.
במקביל, יש להוסיף את הסוכר הלבן לחלמונים בקערה נפרדת. יש לערבב יחד בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת קרמית וסמיכה. השלב הבא כולל שילוב עדין בין תערובת השמנת ותערובת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד. חשוב לבצע זאת בהדרגה על מנת למנוע בישול מוקדם של החלמונים.
שיטת הבישול
לאחר הכנת הקרם, יש לחמם את התנור ל-150 מעלות. לאחר מכן יש לחלק את התערובת לקעריות חסינות חום. כדי להבטיח בישול אחיד ולחם אחלה, יש להניח את הקעריות בתבנית מוקפת מים חמים כך שהן יהיו טבולות עד חצי גובהן.
התבנית עם הקעריות המכילות את הקרם תיכנס לתנור ותשהה שם בערך 30-40 דקות. זהו שלב קריטי בו חשוב לבדוק מדי פעם את התערובת. כאשר הקצוות מתייצבים ומתרכזים, זה האות להוציא את הקעריות מהתנור ולהניח להתקרר לטמפרטורת החדר ולאחר מכן להכניס למקרר לכמה שעות.
ציפוי קרמל
אחרי שהקרם התייצב, הגיע הזמן ליצור את הציפוי הפריך והטעים. חשוב לפזר סוכר חום באופן שווה על כל קרם ברולה. את אמור להחזיק מבער מטבח מעל כל קערית ולהפשיר את הסוכר עד שמתקבל קרמל בהיר וציפוי חום זהוב.
עם זאת, יש להימנע מחימום יתר שלא ישרוף את הסוכר ויפגום בטעם. דרך חלופית היא להשתמש בתנור כשהוא בחום עליון לפחות מ-200 מעלות ולהכניס אותם לכמה דקות. תשימו בעין שלא יהיה להם יותר מדי זמן כדי לא לחרוך אותם.
הגשה וטיפים לשדרוג
כדי להגיש את קרם הברולה שאתם מכינים בצורה מושלמת, יש לוודא שהציפוי הפריך חוזר לטמפרטורת החדר לפני ההגשה. על מנת להוסיף נגיעות נהדרות, תוכלו לשדרג את הקרמל עם זיגוג תפוז על ידי הוספת מעט גרידת לימון או תפוז.
עוד רעיון להוסיף אבקת שקדים קלויה מעל הקרם הפריך בשביל להעשיר את הטעם וליצור שילוב מפתיע של טקסטורות. כשהקרם סמוך לפריזנטציית השולחן, התרשמו תמיד להציע ספלים קטנים של אספרסו לצד ונהייה על דעות בורשטיים, שמוסיפים לתחושה הכללית של טעם חגיגי ואלגנטי.
שלמות המנה ואחסון
קרם ברולה לא רק טעים אלא גם פרפקטי לקניות עבריות וזקוף גו כחלק מהכנה ושימוש חכם באפיה מודרכת. מנה זו פותחת את הדלתות לשפע של מנות נלוות ומשדרגת את השולחן גם בצורתה הפשוטה ביותר.
אם נותרה כמות מקרם או שלא השתמשתם מיד, עדיף לשמור במקרר עד שלושה ימים ולהתפינוק במראה המיועד בהתאם לתווים שהם עברו. עם זאת מומלץ לא להוסיף לבישול מחודש שיטת הכנת הקרמל לפני הארוחה.
בפוד טו יו, אנו גאים להציע מתכונים בהם מתבקשת המרה מעוררת חשק והבאסה היא חלק מתהליך הבישול עצמו.
אנחנו גאים להציע את המאמר הזה שמדייק במידות ובמרכיבים לייצור מדויק של הקרם ברולה למהרו לקום ולהתעורר ביום מאושר! ואם אתם מבקשים תמיכה בפרטי המתכון אנו זמינים להשיב על שאלות בתשובות אמיתיות ונדיבות בכל שעות היום.