הקרפים הם אחד המאפים הפופולרים ביותר בעולם ובמיוחד בצרפת הקרפים הם דקים וקלילים ומוגשים בדרך כלל עם מגוון רחב של מילויים כגון שוקולד גבינה ריבת חלב ועוד אפשר גם להכין קרפים מלוחים עם מילויים כמו גבינות ירקות או אפילו בשר הכנת הקרפים היא פשוטה ומהירה והם מתאימים לארוחות בוקר ארוחות ערב או קינוח מפנק במיוחד. קרפים הם מאפה דק ורך שהוכן לראשונה בצרפת הקרפים הקלאסיים כוללים תערובת של קמח חלב ביצים ומעט חמאה שנאפים על מחבת חמה להכנת המאפה הדק והטעים הקרפים זכו להכרה רבה ברחבי העולם ושלובו במנות רבות. הקרפים הם גם בסיס מצוין לארוחות שונות הנתנים להם טעם ייחודי בעזרת מילויים מתוקים או מלוחים. בין אם אתם מכינים אותם לארוחה משפחתית או לאירוע מיוחד הקרפים מסוגלים לשדרג כל ארוחה ולהפוך אותה למיוחדת.
המצרכים הנחוצים והציוד הדרוש
קרפים קלים להכנה ודורשים רק מעט מרכיבים פשוטים וזמינים אלו הם המצרכים הנחוצים:
קמח לבן – 1 כוס
ביצים – 2
חלב – 1 כוס
חמאה מומסת – 2 כפות
סוכר – 1 כף
מלח – 1/4 כפית
בנוסף יש לוודא שיש לכם את הציוד הדרוש: מחבת נון-סטיק ומצקת. מחבת נון-סטיק חיונית להצלחת הקרפים כי היא מבטיחה שהקרפים לא ידבקו ויוכלו להתהפך בקלות מצקת תעזור למזוג את הכמות הנכונה של הבלילה לכל קרפ.
לאחר שהצטיידתם במצרכים הנחוצים ובציוד הדרוש תוכלו להתחיל בהכנה המהנה של הקרפים. הכנת קרפים בבית היא פעילות משפחתית מהנה המשלבת את הניחוח והטעם של מטבח צרפתי מסורתי במטבח הביתי.
אופן הכנת הקרפים
הכנת הקרפים דורשת מספר שלבים פשוטים שמבטיחים קרפים טעימים ומושלמים:
שלב ראשון היא ערבוב החומרים בקערה גדולה יש לערבב את הקמח עם המלח והסוכר
יש להוסיף את הביצים ולערבב היטב עד שמתקבל מרקם אחיד
לאחר מכן לשפוך בהדרגה את החלב ולערבב שוב עד שהבלילה נעשית חלקה ללא גושים
לבסוף יש להוסיף את החמאה המומסת ולערבב היטב את הבלילה צריכה להיות חלקה ודקה.
שלב שני הוא טיגון הקרפים יש לחמם מחבת נון-סטיק על להבה בינונית
כשניוודא שהמחבת חמה לשפוך מצקת אחת של בלילה למרכז המחבת ולהניע את המחבת בתנועה סיבובית כדי שהבלילה תתפשט בצורה שווה
לטגן את הקרפ כ-2 דקות עד שהוא זהוב בקצוות
להפוך את הקרפ בעדינות בעזרת תרווד ולטגן עוד דקה מצד השני
להעביר את הקרפ המוכן לצלחת שטוחה ולחזור על הפעולה עם שאר הבלילה.
מילוי הקרפים המתוק
קרפים מתוקים הם פינוק מושלם שניתן למלא במגוון רחב של תוספות טעימות אתה יכול לנסות את המילוי הקלאסי של שוקולד נוטלה:
מרח שיכבה נדיבה של נוטלה על כל שטח הקרפ החם
תוסיפו פרוסות בננה לגיוון טעמים מעניין
קפלו את הקרפ לרבעים או גלגלו אותו בצורה מהודקת
הגישו את הקרפים עם אבקת סוכר ומעט פירות יער לקישוט והוספת טעם.
מילוי נוסף שניתן לנסות הוא גבינת מסקרפונה עם דבש:
מלאו את הקרפ בכף מסקרפונה ופזרו מעל כף דבש
פזרו גם מעט אגוזי מלך קצוצים או שקדים קלויים להוספת מרקם
גלגלו את הקרפ להגשה נוחה וקשטו עם קצת קליפת לימון מגוררת להדגשת הטעם
המילוי יכול להשתנות לפי טעמכם האישי ובכך הקרפים יכולים להתאים לכל אורח בנפרד.
מילוי הקרפים המלוח
לצד הקרפים המתוקים ניתן להכין קרפים מלוחים עם מילויים מגוונים עבור מנת ארוחת בוקר או ערב מיוחדת אחד מהמילויים הפופולריים הוא גבינה ותרד:
במחבת יש לטגן עלים קצוצים של תרד עם מעט מלח ופלפל עד שהתרד מתרכך
להוסיף גבינת פטה או גבינה אחרת לפי טעמכם
מניחים את התרד על הקרפ וקפלו
להגיש עם מעט סלט ירוק קליל לארוחה משביעה ומרעננת.
מילוי נוסף הוא גבינת עיזים ובצל:
לטגן בצל קצוץ עד שמתקרמל ולהניח על הקרפ
להוסיף קוביות קטנות של גבינת עיזים לקפול ולחמם קלות במחבת עד שהגבינה נמסה
לפני הגשה לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה להוספת צבע וטעם
עם המילויים השונים הקרפ הופך למנה עשירה ומגוונת המתאימה לכל אירוע.
טיפים להכנת קרפים מושלמים
כדי להצליח בהכנת קרפים מושלמים חשוב להקפיד על מספר כללים:
השארת הבלילה למנוחה חשובה מאוד לקבלת קרפים דקים ולכן מומלץ להשאיר את הבלילה במקרר למשך כ-30 דקות לפני הטיגון
יש לוודא שהמחבת חמה מספיק לפני שמתחילים בטיגון הקרפים כדי למנוע הדבקות או טיגון לא אחיד
מומלץ להשתמש במחבת איכותית לא מחלידה כדי לקבל קרפים מושלמים.
בנוסף ניתן לשדרג את טעם הקרפים בעזרת תוספת של תמצית וניל או גרידת תפוז לבלילה ניסיונות שונים יכולים להוליד שילובי טעמים ייחודיים שמתאימים לכם
גם תחליפי קמח כגון קמח שקדים או קמח כוסמין יכולים להעניק לקרפים גוון טעם ייחודי המשדרג את המנה
כל שינוי קטן יכול לייצר חידוש בקרפים המוכרים ולהביא לגילוי טעמים חדשים.
השראות למאכלים נוספים
הכנת קרפים יכולה להיות פעילות מהנה שמשתלבת היטב במטבח שלכם אם אתם מחפשים עוד דרכים לגוון את המטבח ניתן לשלב גם גלידות ביתיות או סורבה במנה
כאשר יש לכם אורחים מיוחדים הקרפים יכולים להיות מושלמים כהגשה של כיכוב שולחן
בנוסף לקרפים אתם יכולים לנסות להכין פנקייק אמריקאי עבה כבסיס לארוחות הבוקר או הבראנץ'.
בנוסף אם אתם מחפשים עוד אפשרויות מתוקות אתם יכולים להכין גם קאפקייקס ייחודים עם מרכיבים טריים ומגוונים אם אתם מעוניינים במאכלים מזרחיים ניתן למצוא מתכונים שונים גם באתר פוד טו יו כמו בסטילים מחמצת
המגוון האינסופי שמשלבים בין טעמים אישייים וטעמים קלאסיים יאפשר לכם לחוות את המטבח בצורה מגוונת ומעניינת
החיפוש אחר שילובים שונים מחזק את חווית הבישול והופך אותה לחדשנית וטעימה יותר.
קרפים הם מאפה פשוט וקל להכנה המאפשר יצירת טעמים ייחודיים ושונים שמתאימים אישית לכל אורח
עם המצרכים הפשוטים והציוד המינימלי ניתן להכין מהם ארוחות עשירות מגוון מעולה להגיש ולהנות ממנו על השולחן
השילובים האפשריים בין מתוק למלוח יחד עם התוספות יכולים להפוך את הקרפ למנה יוקרתית ומפנקת שתתאים לכל זמן ביום
טיפ נוסף חשוב הוא שהכנת הקרפים תהפוך לפעילות משותפת מהנה עם הילדים או חברים ימלא את המטבח באווירה חמה ומשפחתית
הקרפים הם חוויה קולינרית שמתאימה לכל רגע עם יצירתיות וטעם אישי.
על כל שאלה משאלותיכם וייעוץ בבישול וחיפוש מתכונים שונים תוכלו לפנות אלינו ונשמח לסייע.