קרוטונים מתכון

קרוטונים הם תוספת מיוחדת ופריכה שמעשירה כל סלט מרק או מנה אחרת. במהלך השנים הפכו הקרוטונים לפופולריים מאוד בזכות הקלות בהכנתם והגיוון האפשרי בטעמים שהם יכולים להוסיף לכל מאכל. אחד היתרונות הגדולים שלהם הוא שלרוב מדובר בדרך נפלאה לנצל שאריות של לחם יבש ולמנוע בזבוז מזון. ההכנה בבית מאפשרת לשלוט בטעמים ובתיבול וכמובן לחסוך כסף. המאמר הזה יסביר איך להכין קרוטונים ביתיים ומהם המרכיבים השונים שאפשר להוסיף להפוך את הקרוטונים הביתיים למיוחדים וטעימים במיוחד.

המצרכים הבסיסיים לקרוטונים שלך

כדי להכין קרוטונים ראשית נזדקק ללחם. עדיף להשתמש בלחם ישן אבל כל לחם יתאים כל עוד הוא פרוס לקוביות קטנות שיכולות להתאים בגודלן למנה שלך. יש צורך בשמן זית משובח להקפצת הקרוטונים וקלייה שלהם. שמן הזית מוסיף טעם עשיר אך ניתן להחליף בשמן קנולה או חמניות במידה ויש מגבלות. תבלינים כמו מלח ופלפל הם הכרח כדי לתבל את הקרוטונים אבל ניתן להוסיף עוד תבלינים על פי הטעם כמו אבקת שום או אבקת בצל.

שימוש בחמאה במקום שמן זית יכול להעניק לקרוטונים טעם יותר עשיר ומפנק. כך גם אפשר להוסיף גבינות מגורדות כמו פרמזן כדי להעניק לקרוטונים את הארומה המיוחדת. אלו הרכיבים הבסיסיים וניתן לבחור מביניהם את המצרכים המתאימים ביותר לאווירה אותה רוצים להוסיף לארוחה שלך.

איך להכין קרוטונים בתנור

התחילו בהכנת כל המצרכים והכנת תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. חימום מראש של התנור ל-200 מעלות צלזיוס חיוני כדי שהקרוטונים יהפכו פריכים ולא יאבדו מהמרקם הרך שלהם. הניחו את קוביות הלחם בקערה גדולה והוסיפו את שמן הזית. ערבבו היטב כך שכל חתיכות הלחם יקבלו ציפוי אחיד של שמן.

פזרו את התבלינים שבחרתם מעל קוביות הלחם וערבבו שוב. כשהתנור חם הכניסו פנימה את תבנית האפייה עם קוביות הלחם. לעיתים יש להוציא ולערבב את הקרוטונים באמצע הדרך כדי לוודא קלייה אחידה. הקרוטונים מוכנים כשהם קיבלו גוון זהוב ופריכוץ כשהם מתקררים מעט הם יהפכו פריכים יותר.

לקרוטונים עם טעם שונה אפשר להכין על מחבת

במקום להכין קרוטונים בתנור אפשר להכין אותם על מחבת. התהליך זהה ואין צורך לחמם תנור מראש. כל מה שצריך הוא להצטייד במחבת רחבה וחום בינוני כדי להתחיל. בערך שתי כפות שמן למחבת חם יספיקו לכסות את כל הקוביות ליצירת קרום פריך.

בשלב זה אפשר להוסיף גם חמאה לתוספת טעם ולהמס אותה היטב יחד עם שמן הזית. לאחר מכן להניח את קוביות הלחם במחבת ולהתחיל לצלות אותן תוך ערבוב מתמיד כדי שכל צד יזכה לקרום פריך. המהירות בה הן מוכנות על מחבת מהווה יתרון אם אתם מחפשים דרך להכין קרוטונים ללא הרבה בעיות במטבח.

שיטות תיבול שונות ואפשרויות לגיוון הקרוטונים

היכולת לגוון את תיבול הקרוטונים היא חלק מהרפתקת הכנתם. מלבד המלח והפלפל אפשר לשלב תבלינים כמו טימין עלי בזיליקום יבשים רוזמרין, או זעתר. אפשר להוסיף גם מרכיבים רטובים כמו מעט רוטב סויה כדי להעשיר את הטעמים.

מעניין לשלב קרוטונים במתכונים בינלאומיים ככמו להוסיף פלפלים חריפים ליצירת תיבול מקסיקני או להוסיף עלי קארי לארומה הודית. אם אתם מחפשים תחושה מעט מתוקה אפשר לפזר קצת קינמון ולעטוף את הקרוטונים בחמאה וסוכר חום – כך תיצרו נגיעות מתוקות של קרמבל.

שימושים מגוונים לקרוטונים במטבח

לקרוטונים יש לא מעט שימושים במטבח ולא מדובר רק בהוספה לסלטים. אחת הדרכים המעניינות להשתמש בהם היא פשוט לטבול אותם במרקים שונים. הם סופגים את נוזלי המרק ברגע אך עדיין שומרים על הפריכות והקרמיות שלהם.

אפשר לשלב קרוטונים בתוך תבשילים שונים, כמו לזניה ולהשתמש בהם כלחם של גראטן, או לשלב אותם ישירות בתוך תבשילי פסטה במקום פירורי לחם. אם אתם מחפשים פתרונות יצירתיים אחרים השתמשו בהם להעשרת שייקים ומזון מרוסק, כך תעניקו מרקם מעניין וקרמיות לתערובות שונות.

אחסון הקרוטונים המוכנים ושימוש מאוחר יותר

כשרוצים לשמור על פריכות הקרוטונים עליהם להיות מאוחסנים במקום קריר ויבש. מיכל סגור הוא הדרך הטובה ביותר להאריך את חייהם הטריים של הקרוטונים. הקפידו שהם יהיו בטמפרטורת החדר ולא במקרר שכן קירור עשוי להוריד מפריכותם.

הכנת כמות גדולה מראש מאפשרת לשמור קרוטונים לזמן מאוחר יותר, כאשר אפשר גם להקפיא אותם בשקיות אטומות. אם אתם מעוניינים לחדש את הפריכות שלהם ניתן לחמם אותם שוב בתנור למספר דקות וזה יחזיר להם חלק מהמרקם המקורי.

בסיכום הרצון לקישוט ופריכות יכול להתחיל בקרוטונים וכפי שראינו ניתן להתאים אותם לסוגים שונים של מאכלים ולהשתמש בהם בצורה קריאטיבית בכל ארוחה. אתם מוזמנים לנסות מתכונים חדשים בעזרת רכיבים פשוטים אלו וליהנות מתוצאות מרשימות. אם אתם מחפשים עוד מתכונים ורעיונות אפשר לבדוק את האתר פוד טו יו שם ניתן למצוא עוד הרבה רעיונות ושיטות להכנת מאכלים נוספים. אם יש לכם שאלות או שאתם זקוקים לעזרה בכל נושא אנחנו כאן לשירותכם במענה טלפוני.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!