קובה חמוסטה מתכון

קובה חמוסטה הוא מתכון מסורתי ומוכר במטבח הכורדי והעיראקי. עם תבשיל עשיר בחמיצות וחריפות עדינה. זהו מאכל שמחזיר אותנו לשורשים, ומציע חוויה טעימה ומספקת שמותירה חותם בצורת רוקחות טעמים מיוחדים. המתכון לקובה חמוסטה משלב מסורות וטעמים שבאים לידי ביטוי בחמיצות מרעננת ובמרקם העדין של הקובה. המתכון עצמו שומר על פשטות ולכן מתאים לכל מי שמעוניין לנסות ולהכין מאכל אהוב זה במטבח הביתי. כל שעליכם לעשות הוא לעקוב אחרי ההוראות, ותמצאו עצמכם עם סיר מלא בעונג. אם יש לכם שאלות או הערות, הצוות בפוד טו יו עומד לרשותכם וישמח לסייע.

מצרכים

מים חמים

חצי כף מלח לעיסה

שמן לעיסה והכנה

חבילת עליי מנגולד או תרד

1 כוס אורז

2 כוסות קמח סולת

ראש שום כתוש

3 לימונים סחוטים

קילו וחצי תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים

500 גרם בשר טחון

כף כמון

כף פפריקה

שתי כוסות מים פושרים

שלב ראשון – הכנת העיסה

עבור הכנת העיסה של הקובה חמוסטה, נשתמש בקמח סולת ואורז. תחילה, נשפוך את הסולת לקערה גדולה ונוסיף מעט מלח. במקביל, נבשל את האורז במים רותחים עד שהוא רך אך לא מתפרק. לאחר שהתקרר מעט, נוסיף אותו לסולת ונערבב היטב בעזרת ידיים נקיות או כף גדולה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. נוסיף מים פושרים בהדרגה תוך ערבוב עד שנקבל כדור גמיש וקל ללישה.

נכסה את הקערה במגבת ונשאיר את העיסה לנוח למשך כ-15 דקות. הסולת תספוג את המים והעיסה תהפוך לפלסטית יותר וכך יהפוך קל יותר ליצור את הכדורים. חשוב לבדוק ולוודא שהעיסה אינה יבשה מדי, ואם צריך, ניתן להוסיף טיפה מים וללוש קלות. לאחר שנחה מעט, נתחיל להרטיב את ידינו במעט מים, וניצור כדורים קטנים ומדויקים בגודלם מהעיסה, ונניח אותם בצד עד להמשך בשלבים הבאים בהכנת המנה.

שלב שני – הכנת המלית

בכדי לבחון את המילוי לקובה חמוסטה, נזדקק לבשר טחון, עדיף מסוג כבש או בקר. נתחיל בלחמם מעט שמן במחבת גדולה ונרחבת, ונוסיף לתוכה את הבשר הטחון. נערבב בעזרת כף עץ עד שהבשר יאבד את צבעו הוורוד ויתחיל להפריש נוזלים. תוך כדי ערבוב, נוסיף את הכמון, הפפריקה והמלח ליצירת טעמים עשירים ומרקם ארומטי מיוחד.

כדי לשפר את המרקם והטעם, נשלים את המלית עם תוספת של בצל קצוץ, ונמשיך לאדות את הבשר יחד עם הבצל עד שרכים ושקופים. נעביר את המלית לקערה ונניח לה להתקרר מעט. לאחר שהתקררה, נתחיל למלא כל כדור עיסה מהשלב הקודם בכפית מלית בקפידה, נמשיך לסגור את הכדור בעזרת ידיים רטובות על ידי עיצוב הקצוות והקפדה על סגירה הרמטית של המלית בתוך הכדור.

שלב שלישי – הכנת המרק

השלב החשוב הבא הוא הכנת המרק העשיר והחמוץ של הקובה חמוסטה, אשר מחזק ותורם לטעמי המנה. נתחיל בבחירת סיר גדול ונרוקן לתוכו כחצי כוס שמן. נוסיף את השום הכתוש שהכנו מראש ונטגן עד לריח ארומטי מעורר. בזהירות נוסיף את המים החמים ואת תפוחי האדמה ונביא לרתיחה תוך ערבוב מתון.

בעוד שהמרק רותח, נוסיף את עלי המנגולד או התרד, אשר יספקו טעם ומרקם נוספים למרק. נשלים את הטעם על ידי הוספת הלימונים הסחוטים, המלח וקורט פלפל לפי הצורך האישי. נשמר על רתיחה מתונה, תוך ערבול לעיתים תכופות כדי שהטעמים יתערבבו זה בזה וכל המרכיבים יתבשלו בצורה אחידה. נאפשר למרק להתבשל במשך כ-20 דקות או עד שהירקות רכים והתבלינים ספגו את כל הטעמים אל המרק.

שלב רביעי – שילוב הקובות במרק

לאחר שהמרק הגיע לבישול רצוי, נבצע את השלב האחרון והמכריע של שילוב הכדורים הממולאים עם המלית במרק. בעדינות נכניס את הכדורים אחד אחרי השני אל תוך הסיר, תוך הקפדה שהם לא יגעו זה בזה כדי למנוע ממלוי לפרוץ החוצה בזמן הבישול. כל תנועה פתאומית מדי עלולה לפגום במהלך בישול זה ולכן כדאי לפעול בעדינות.

נמשיך לבשל את קובות למרק התוסס במשך כ-30 דקות על אש נמוכה, זאת כדי להבטיח בישול אחיד של הבשר וחדירה של מרק החמוטס לתוך כדורי העיסה. נשיר את הסיר מכוסה חלקית כדי לאפשר לטעים המנביעים להשתחרר ולהתפזר בכל חלל הסיר. נבדוק מדי פעם את מצב הבישול ואם צריך נוסיף מעט מים ושמו תוך כדי בישול. כשמבנה הקובה הוא אחיד ומרקם הפנים תקין, המנה מוכנה להגשה.

שלב חמישי – הגשה והנאה

כשהקובה חמוסטה מוכנה וטעימה, הגיע הזמן ליהנות מהמנה. ניתן להגיש את הקובה חמוסטה בכלי עמוק בו נוכל ליצוק את מרק החמוץ החם על מנת להשרות את כל כדורי המנות בטעמים המיוחדים של המרק. ניתן לקשט את המנה בעלים רעננים כמו פטרוזיליה או כוסברה, שיוסיפו עניין ויזואלי ורעננות לטעמה של המנה.

נדאג שהקובות נשארות חמות ומתאימות להגשה לא רחוק לאחר סיום הבישול. כשהמנה על השולחן, כל שנותר הוא ליהנות מהמאכל העשיר והנפלא הזה עם כל בני המשפחה או החברים. המנה הזו הופכת כל ארוחה לחגיגה של טעמים ומאפשרת לנו לחוות את מטבחי עבר עשירים, ביחד עם הפשטות והאהבה שרק מתכון מסורתי יכול להציע לנו.

מתכון זה לקובה חמוסטה מציע חוויה ייחודית במטבח הביתי, ומספק לנו הזדמנות לשחזר מאכלים אהובים מהשולחן הכורדי והעיראקי. הכנת המנה דורשת מעט תשומת לב לפרטים, אך התוצאה שמתקבלת שווה כל רגע של הכנה. זהו מאכל שמבטיח לשמח ולרצות גם את האורחים התובעניים ביותר. אם במהלך ההכנה תיתקלו בקשיים או שיש לכם שאלות, צוות פוד טו יו זמין לסייע ולהדריך בשלבים השונים כדי להבטיח שתכינו קובה חמוסטה מושלם. מתכון זה לא רק אוכל אלא חיבור למסורת וטעמים נהדרים שיכולים לקשט כל שולחן ולשמח כל לב.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!

פסטטט..
רק רצינו לעדכן
אם אתם צריכים בעלי מקצוע מומלצים

תוכלו למצוא באתר
קליבר בעלי מקצוע