קובה דלעת מתכון

קובה דלעת הוא מאכל מסורתי, עשיר בטעמים ומוגש במגוון אופנים ברחבי המטבח המזרח תיכוני. מדובר בכיסוני בצק שמקורם בעיראק ובקווקז, שממולאים בתערובת בשר ודלעת ומתבושלים בתוך רוטב חמוץ. שילוב המתכונים הפופולרי הזה מציע חוויית טעם שמחברת בין רכות הדלעת לחמצמצות הרוטב, הכולל את הטעמים הייחודיים שמתקבלים בתבשיל נעים ומלא משמעויות קולינריות. המורכבות הזאת בצבעים ובמרקמים מושכת רבים לאפות או לטגן את המנה במקום לבשל אותה בבישול ממושך.

מצרכים לקובה דלעת

250 גרם בשר טחון
500 גרם דלעת מגורדת
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
50 גרם פירורי לחם
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף קינמון

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון עם הדלעת המגורדת, הבצל והשום הקצוץ מוסיפים את פירורי הלחם והשמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור, פטרוזיליה וקינמון לשים היטב את החומרים ביחד עד לקבלת תערובת אחידה וחולקים לכדורים קטנים מגלגלים כל כדור על גבי משטח עבודה קרש חיתוך ליצירת הצורה הרצויה לדאוג לכך שהקצוות סגורים

להכנת הרוטב

2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
1 ליטר מים
400 גרם עגבניות קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
כף סוכר
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:
במנה חמה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את השום הפרוס מטגנים מעט מוסיפים את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות יחד עם הפפריקה משחים מעט ואז מוסיפים מים את המלח והסוכר מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון מערבבים היטב

הכנסת הכדורים לרוטב

אחרי שהרוטב התבשל היטב, מחממים שוב את הסיר ומניחים את כדורי הקובה בתוך הרוטב לוודא כי הרוטב מכסה היטב את הכדורים מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 45 דקות לפחות, עד שהבצק קובע היטב והכדורים מבושלים לאורך הדרך ניתן להוסיף מעט מים אם יש צורך

טכניקות שימור ותחליפים למנה

כאשר מניחים להכין כמות קובה תאורת ניתן להקפיא את הכדורים טרם בישולם ולהוציא ולבשל אותם כשרוצים ליהנות מתבשיל חם. בנוסף אם אין בהישג יד דלעת אפשר להשתמש בקישוא לתחליף דומה לטעמו עדין במידה אפשר להשתמש ברסק עגבניות במקום רוטב עגבניות קצוצות עדינים יותר באופי

הגשת המנה וסגנון

קובה דלעת מתאימה להגשה בסירי חרס יפים עם תושבת עץ אישית שומרת על החום והאווירה מארחת את האורחים במנה קלילה עם טחינת בצד או לחם פריך ויהיה תוספת נהדרת למנה חמה טחינה כולה לתוספת טעם מגוונת ויכולה לשדרג את הערבי הטעמים שלה הדי להשתמש בכוסברה קצוצה לפיזור מעל מתאן

הסיפור מאחורי הקובה דלעת

הקובה דלעת הולך אחורה במסורת יהודי עיראק שהביאו את הרעיון לעירק ישראל ישראל גורשה המסורת ממשיכה דרך הדורות ומדי יום יובאה המסורת ונעשית על פי הנוסחון המקורי מנה עשירה בחסרי משמעות ובעלת חומים של מטבחים מסורתיים המנקדים

כשאתם רוצים להכין את הקובה דלעת אל תשכחו להשתמש במצרכים איכותיים אשר יתנו למנה את המרקם והטעם המיוחדים בוקבים הקטלוניים אוהבים לדעת איך לבשל את אמנות הקובה לדלית השימו לב לפירומים הנחוצים והוצאו זאת הכי טעים יכול להיות הדבר בוודאי

אם תצטרכו עזרה כלשהי בהכנת המתכון או תזדקקו לשירות הכולל רכיבים מסוימים, אל תהססו לפנות אלינו באתר פוד טו יו. אנחנו נשמח לעזור ולתת את השירות הנדרש.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!