קובה מתכון

קובה היא אחת המנות הייחודיות והאהובות של המטבח המזרחי יש לה מגוון גרסאות וטעמים שיכולים להתאים לכל אחד ואחת, קובה היא כופתאה שמכילה בשר מתובל בתוך מעטפת עשויה מסולת או בורגול. הארומה הנהדרת והטעם העשיר הופכים אותה לפופולרית בקרב אוהבי האוכל המסורתי וגם בקרב אלו שטרם התנסו במנה זו, במתכון הזה נבחן את הדרך להכנת קובה טעימה ומסורתית שיכולה לענג אתכם ואת שולחן האורחים שלכם.

מצרכים להכנת הקובה

כדי להכין את הקובה המסורתית והטעימה תצטרכו את המצרכים הבאים:
סולת כוס וחצי
מים חצי כוס
מלח חצי כף
בצל קצוץ דק
בשר טחון חצי קילוגרם
שמן אחת שתי כפות
חופן צנוברים
תבלינים כמו פלפל שחור פפריקה וכמון לפי הטעם

כדי שהטעם של הקובה יהיה עשיר ונהדר חשוב להשתמש במצרכים טריים ואיכותיים בחירת בשר איכותי לדוגמה תשפיע רבות על תוצאת הסופי של המנה. גם התבלינים תורמים רבות לטעם הסופי לכן אל תחששו לנסות להוסיף קצת חריפות או להוסיף תוספות לפי הטעם שלכם.

אופן הכנת המעטפת לקובה

מתחילים בהכנת המעטפת הסולת מכילה את האחיזה החזקה של הקובה לכן חשוב לעבוד באיטיות ובסבלנות הניחו בקערה את הסולת והוסיפו חצי מהמים בעדינות תוך כדי ערבוב מתמיד. ניתן להוסיף קמצוץ מלח. המשיכו לערבב עד קבלת תערובת אחידה והניחו לתערובת לנוח כחצי שעה לספיחת המים.

לאחר שהמעטפת עברה את תהליך ההתפחה שלה התחילו ליצור כדורים קטנים. בעזרת האצבע שקעו טיפה במרכז כל כדור ליצירת בור. חשוב לבצע זאת בעדינות כדי שהמעטפת לא תתפרק. תזכרו להעסיק את הידיים כל הזמן טיפה בשמן כדי להקל על העבודה ולמנוע הידבקות.

הכנת המלית וההרכבה

בזמן שהתערובת הקיאה נחה התעסקו בהכנת המלית. חממו מחבת גדולה והוסיפו שמן. כשהשמן חם הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהופך לשקוף. לאחר מכן הוסיפו את הבשר וערבבו כך שהבשר יטוגן מכל צדדיו. הוסיפו תבלינים לפי הטעם וערבבו היטב. לסיום הוסיפו את הצנוברים.

הרכבת הקובה נעשית בהכנסת מלית הבשר לכל כדור סולת. בעדינות השתמשו באצבע לסגור את הפתח שנוצר כך שהמלית תישאר בתוך המעטפת והתוצאה תהיה כדורים מושלמים. תהליך זה עשוי להצריך ניסיון אך עם הזמן תלמדו להפוך זאת למהיר ויעיל ביותר.

בישול הקובה

לאחר שהכנתם את הכדורים עוברים לשלב הבישול בחרו בסיר רחב שיכול להכיל את כל הכדורים בלי להעמיס. הניחו את הכדורים בעדינות והוסיפו מים רותחים עד לכיסוי של כולם. להוספת טעם ניתן להוסיף לציר גם גבעול פטרוזיליה וחתיכות בצל נוספות.

בשלו את הקובה על אש נמוכה למשך שלושים עד ארבעים דקות. חשוב לשמור שהמים לא ירחשו בעוצמה רבה כדי שלא לפגוע בכדורים. תהליך הבישול מאפשר לכדורים לספוג את הטעמים שמתווספים למים ולהפיץ אותם בצורה נהדרת בתוך המעטפת הרכה.

הגשה ושילובים

לאחר שהקובה סיימה את התהליך בסיר מוציאים אותה בעדינות ומסדרים על צלחת הגשה. הקובה נהדרת בהגשה כמנה מרכזית לצד מנות נוספות כמו מרקים או סלטים. ניתן גם להגיש את הקובה עם טחינה או יוגורט בצד כדי להוסיף נזילות וטעם נוסף.

אם אתם מחפשים חומר נוסף איך להכין קובה בדרכים מסורתיות או רוצים לגוון בקבויות וטעמים אתם מוזמנים לבקר בפוד טו יו בלוג המציע מתכונים נוספים והסברים על המטבח המזרחי ודרכים לעשות ממנו את המיטב בצורה אישית ומקורית בביתכם.

השמחה וההערכה במפגש עם קובה על שולחן האוכל היא תוצאה נהדרת של עבודה מוקפדת ותשומת לב לכל פרט. כשהכנתם את המנה הזאת זוהי הזדמנות לחלוק רגעים קסומים עם הקרובים אליכם. את הקובה אין צורך להחביא בסלון רק לאירועים מיוחדים, היא יכולה להוות מנה נהדרת בכל סעד ביתי. במידה ואתם זקוקים לשירות או עצה נוספת ברצון נעמוד לשירותכם ונשמח לספק לכם את עזרתנו.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!