דים סאם, המאכל האהוב שמקורו במטבח הסיני, הפך לחביב העולם בשנים האחרונות בזכות המגוון הרחב של טעמיו וצורת ההגשה הייחודית שלו. בעבר, דים סאם היה נחשב למנת בוקר שנאכלה כמעט באופן בלעדי בסין, אך כיום ניתן למצוא אותו במסעדות רחבי העולם. המדובר במעין כרית בצק עדינה העטופה במילויים שונים, הנאפים או מאודים עד שלמות. בין אם אתם חובבי מטבח אסייתי ובין אם אתם סתם מחפשים לגוון את התפריט הביתי שלכם, דים סאם מציע אפשרות טעימה ומגוונת להכין מנה שלא דורשת הרבה מאמץ אך מביאה להמון תענוג. הכנת דים סאם בבית מאפשרת לכם לשלוט בהרכב המילוי ובאיכות המרכיבים וליצור גרסאות ייחודיות שיקרצו לכל בני המשפחה.
מרכיבים להכנת דים סאם
לפני שמתחילים להכין דים סאם, חשוב להכין את המרכיבים הנחוצים ולהבטיח שכל מה שצריך בהישג יד. כך תוכלו להבטיח תהליך הכנה חלק ומהנה. המצרכים הנדרשים לדים סאם בסיסי הם בטוחים ודי פשוטים וכן ניתן להתאים בהתאם להעדפות האישיות ודרישות הטעם. תתחילו עם חפיסה של בצק דים סאם מוכן שאפשר למצוא בחניות מזרחיות או להכין בבית משילוב של קמח חיטה ומים. לטובת המילוי תצטרכו 200 גרם בשר עוף טחון, שתי כפות ג'ינג'ר מגורר, 2 כפות רוטב סויה, 1 כף קורנפלור, מלח ופלפל לפי הטעם ובצל ירוק קצוץ דק כף אחת.
הכנת בצק דים סאם בבית
למרות שקל יחסית למצוא בצק מוכן, פתרון להכנת בצק דים סאם ביתי יכול לספק תוצאות מעולות ולאפשר לכם לגוון יותר בטעמים. כדי להכין בצק מושלם תצטרכו לשים על 300 גרם קמח חיטה 150 מ"ל מים פושרים וערבב לאט עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. תתעקשו שאחוזי הלחות יהיו מדוייקים בכדי להבטיח אופיסקי נכון. שמרו אותו מכוסה לנופש של חצי שעה טרם השימוש ואל תחשפו אותו לאוויר חם וקור ממושך בכדי לשמור על גמישותו ו"זמן החיים" שלו. כשתישמעו החלטה לטובת מוצר מוגמר טוב יותר שימו לב לשלב הבישול הסופי בזמן הזה, החיתוך וההתפחה הנכונים.
הכנת בצק דורשת מסירות וקצת ידע טכני בסיסי אך מדובר בתהליך משתלם במיוחד שכן הבצק הטרי מעניק מצוקה של טעמים והופך לרקע מושלם למילויים מגוונים. כשתרגישו מוכנים חזקו את הבצק על גביי משטח מקומח קלות על שוב אחידות עובי מספקת כרוחותו של בצק דים סאם וכינתו. לאחר מכן תחתכו לצורות עגולות ורכות שממנה תוכלו ליצור את קערות הבצק עתידות לההפוך לכם.
אפייה או אידוי: איך להכין דים סאם מושלם
דים סאם ניתן להכין במגוון שיטות. יש המעדיפים לאדות על מנת לשמור על רכותו וטעמיו העדינים, בעוד האחרים מעדיפים לאפות כדי להגיע לתוצאה מעט קריספית ומעט שונה. לשיטה הראשונה הניחו סלסלת אידוי מעל מים רותחים והכניסו את יחידות הדים סאם למשך 8 דקות, כשהחרטומים מתחילים להתרכך ולשחרר ארומה נדירה. מרקם הגומי הופך ייחודי בטירוף.
באפשרות השנייה נסו לבחור באפייה בתנור שחומם ל180 מעלות למשך 12-15 דקות, עד ששטח החלק העליון יתחיל לרעום זהוב יפהפה. מספר מאפים מטבלים אף השויכות הזו לא שוקעים בטוב רך סתם צרובים זה יחדיו טעים חם. בחרו את המועדפת בתהליך שיתקיימו התקנה וגדול תיהנו מהטוב הגלום במטבחכם.
שיפור הטעמים עם רטבים
דים סאם זוכה לשדרוג נוסף כאשר מצרפים אליו רטבים מותאמים אישית. הרטבים מאפשרים להעשיר את הטעמים ולהוסיף שכבות של חוויה קולינרית מהנה במיוחד. אחת האפשרויות הקלאסיות היא רוטב סויה מתובל, ששילוב של שמן שומשום וכף ג'ינג'ר חיסלור ביזאות ידועות. הנתון בתיבול מרענן תמלא חליח דווקא ומותיר את הטעם הארצי החזק לאלו.
אפשרות נוספת הינה רוטב צ'ילי מתוק שמנוגד לטעמי הבשר החמים ומבא אהוב היחתמו בלב. הרוטב מעניק זריקת רעננונית ומפוצצת צבעים אשר מסתכמת שימושית. בחרו תמיד רטבים שאתם אוהבים באווירה לאסיטית.
בריאות, השראה ותכנון מנות מזמינות
כשאתם מחפשים לשמור על בריאותכם תוך כדי שנהנים מדים סאם טעים קל לשנות את המרכיבים המתאימים ולהפוך את הדים סאם לחלק מתזונה מזינה. ניתן לשלב יותר ירקות ושורשים במילויים ולבסס אותם על בסיס ממרחים טבעיים סומכים.
בחירת נהלי הבשלה המשכילים בבחירת המצרכים המתאימה לכם ולמשפחתכם. אם תחליטו בעצמכם בעפר מלא איתם טעים תרגישו טוב לא פחות עוד.
אחסון ושמירת הדים סאם לאורך זמן
אם אין בכוונתכם להכין כמות גדולה אך בכל זאת תרצו שיהיה לכם מן המוכן ניתן לאחסן דים סאם במקפיא לזמן ממושך יחסית דאגו לאפסן במארז אטום ולוודא שהאוויר לא חודר ושומר על החמצון והיובש שנדרשים. כך תוכלו להכין כמות גדולה של דים סאם בבת אחת ולהפוך לתגובה חלופת המהירה ברגעים מאוחר יותר.
אחסון בתנאים הנכונים גם מסייע לשמור על טעם המרכיבים ולהאריך את החיים של הביס הפלאי הנדיר. אם תמלאו את המנה ונשמור אותה היטב נוכל להגיש מנה מפורסמת בבית.
כשתקראו את המידע הזה ותחליטו ללכת על מתכון הדים סאם וירידןית תהראו איך לעשות זאת בפורטל פוד טו יו ישירות קלו ראש שמחה צפינות טוב מדי.
שמרו עלכם את המדריך הזה למרחקים קרובים ונהגו להשתמש מחדש בקצה המסעדות שיוציאו הכל ברוב זוהרהנ.
בסופו של תהליך ומיון דקדקני תצילו את הדים סאם בבסרנותו לקרוא מדי למועד מפגש הבא שלכם. נהנו מההשראה והמורות המוסמכות להדגיש בטיול אותנטי ולחוות שיט מודרניים משפחתיים.