מתכון קל לפנקייק

פנקייק הוא אחד המאכלים האהובים ביותר שמזהים עם בקרים נינוחים ומשפחתיים. הוא פשוט להכנה, מתוק ומפנק ומציע אינספור אפשרויות של שילובים עם תוספות כמו פירות, דבש, שוקולד ועוד. כדי להצליח בהכנת הפנקייק המושלם, אין צורך להיות שף מקצועי, אלא רק לדעת את המצרכים הנכונים ולהישאר קשובים להוראות ההכנה. המתכון הבא מציע לכם דרך פשוטה וקלה להכין פנקייק טעים ומשפחתי שכל אחד ייהנה ממנו.

מצרכים בסיסיים לפנקייק

כדי להכין פנקייק טוב אתם נדרשים למספר מצרכים בסיסיים שוודאי כבר יש לכם בבית:
1 כוס קמח לבן
1 כף סוכר
1 כף אבקת אפייה
חצי כפית מלח
1 כוס חלב
1 ביצה בינונית
2 כפות חמאה מומסת

שלב ראשון מערבבים את הקמח אבקת האפייה הסוכר והמלח בקערה נפרדת ולאחר מכן מוסיפים את החלב הביצה והחמאה. מומלץ לערבב עד שהבלילה תהיה חלקה אך מעט גושים יכולים לתת מרקם מעניין לפנקייק. אחרי שהבלילה מוכנה יש להניח אותה לנוח כ-5 דקות כדי לתת לבצק לתפוח מעט ולפנקייק לצבור אווריריות.

אופן ההכנה הפשוט

ההכנה מתחילה בחימום מחבת טפלון על חום בינוני. לאחר מכן יוצקים בזהירות כמות קטנה מבלילת הפנקייק על המחבת וממתינים עד שמבחינים בועות קטנות בתחילת הפנקייק ואז זה הסימן שהגיע הזמן להפוך את הפנקייק לצידו השני. במקרים שבהם התהליך לא ברור יש להתמקד בצבע של הצד התחתון כאשר הוא זהוב ובהיר זהו הזמן הנכון להפוך.

חשוב לשים לב שהפנקייק לא יישרפו ושיבדקו לאחר מספר דקות שהפנקייק מוכן גם בצידו השני ניתן להוסיף שמן מעט על המחבת כדי לשמן אותה ולמנוע הדבקה והתקלקלות של הפנקייקים. לאחר הסרת הפנקייקים מהמחבת ניתן להניח להם להתקרר מעט ולשמור אותם על סופג להורדת עודפי השמן.

הצעות לשיפור המתכון

אין משהו כמו פנקייק לשיפור המצב רוח בתחילת היום. ניתן לגוון את המתכון ולשדרג אותו על ידי הוספת פירות חתוכים כמו בננות תותים אגסים או כל פרי אחר וזה יטעם נפלא. גם שוקולד מריר חתוך או שוקולד צ'יפס יכול להוסיף לפנקייק טעם עשיר ומיוחד שמתאים לאוהבי שוקולד.

מגוון אפשרויות לשימוש יצירתי בדבש או סירופ מייפל או קצפת רכה גם ישדרגו את חווית הפנקייק לאוהבי המתוק. ניתן גם להוסיף אגוזים או גרעינים קלויים בשלב ההכנה בכדי להעשיר את הטעם והמרקם. כל אלה יוסיפו צבע ועניין לשולחן הבוקר ויהפכו את הארוחה לחוויה אמיתית.

שימוש בפנקייק להכנת קינוחים

אחד היתרונות של פנקייק הוא שהוא מהווה בסיס מושלם לקינוחים מיוחדים. ניתן להשתמש בהם כשכבות לעוגות קרם בעוד שהקרם יעשיר אותם ויהפוך את הפנקייק לנימוח וטעים. ניתן למלאם בגלידות שונות שיתאימו לכל עונה ולכל מצב רוח.

עוד רעיון הוא ליצור מנות אישיות של פנקייק עם תוספות מצופות כמו שוקולד נמס דבש או סירופ מייפל עם אגוזים קלויים שמוסיפים עניין וטעם קינוחי למנה. זהו רעיון נהדר לאירוח והוא פשוט וקל להכנה כמתאים להירגע עם קפה טוב.

שמרו על גיוון בהתאמה אישית

חשוב להבין שכל אחד מעדיף את הפנקייק שלו בצורה אחרת ולכן יש להתאים את המתכון להעדפות האישיות. כלומר ניתן להשתמש גם בקמח כוסמין או קמח מלא וכן להגביל את כמות הסוכר אם אתם רוצים לשמור על אורח חיים בריא יותר. ההבדל ברמת הלחם יוצרת גם אופציה להסבר יפה לגבי איך משפיעה על פנקייק הקמח ומתווספים ומושבים כמו אגוזים טחון או פירות יבשים משתלבים בתוך המתכון.

פנקייק הוא בעצם דבר בסיסי שפשוט להכינו אך מאפשר ליצירתיות להתבטא באופן שבו מכינים אותו. לכן רצוי להעניק לכל אחד את חופש היצירתיות בעבודה האישית שלו עם המתכון תוך כדי שמירה על כללי הבסיס הבודקים את המרקם האוריריות והטעם.

לחובבי הבישול וההכנה הביתית מוצרי פנקייק הם דרך מהנה וקלה להתחיל את היום ואפשר גם להכינם בקצב שלכם בהתאם למצרכים הזמינים. מדובר בבלוג שלם שכולו על אהבת המטבח ובישול ביתי. כאן תוכלו למצוא עוד מתכונים מיוחדים ודברים מועילים שתוכלו להכין לבדכם וליהנות מהם כל בוקר חדש. מתכון זה הוא רק דוגמה לחוויה מגוונת ומרפאה שאתר פוד טו יו מציע מהמון השראה לעוד רעיונות קולינריים מיוחדים.

אחת מהחוויות הכיפיות במטבח היא היכולת לשדרג את המתכונים הפשוטים למשהו מרשים ומעניין. עם פנקייק אתם יכולים להתחיל מאפס ועד ליצירת מתכון טעימה מרהיבה ושונות. כשאתם משתמשים במתכון זה ומשדרגים אותו עם התוספות המועדפות על ידי כולם תוכלו להבטיח שחווית הארוחה בבוקר תהיה מעניינת וטעימה לכולם. בסופו של דבר אין כמו להפתיע ולשדרג משהו בסיסי שבו כל המבקרים נהנים מעוד הפעם שאתם מגישים אותו ליד השולחן. אם תזדקקו להנחיות נוספות תוכלו לפנות אלינו ונשמח לספק את השירות וההדרכה הנדרשים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!