פילמני מתכון

פילמני הוא מאכל מסורתי רוסי, דומה מאוד לכיסונים אך עם מילוי שעשוי מבשר. מדובר במנה שמשלבת בין בצק לח ועסיסי לבין מילוי עשיר בטעמים. הפילמני בדרך כלל ממולא בתערובת של בשר טחון ותבלינים שונים, ונהוג להגיש אותו בתוספת שמנת חמוצה או בצל מטוגן. המנה הזו מתאימה מאוד לארוחות משפחתיות או לחברים והכנה שלה מעניקה הזדמנות נפלאה לקבל חום וטעמים מיוחדים מהמטבח המזרח-אירופאי. כדי להכין פילמני מוצלח ניתן להתאים את סוגי הבשר והתבלינים לטעמכם האישי, להוסיף ירקות או רטבים שונים בצד ולהתאים את המנה לאירועים מיוחדים וארוחות חגיגיות.

מצרכים

**לבצק:**
500 גרם קמח
250 מ"ל מים
1 ביצה
קמצוץ מלח

**למילוי:**
250 גרם בשר בקר טחון
250 גרם בשר חזיר טחון
1 בצל בינוני (קצוץ דק)
2 שיני שום (כתושות)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור טחון לפי הטעם

**אופן ההכנה לבצק:**
בקערה גדולה מערבבים את הקמח וקמצוץ המלח. מוסיפים את הביצה ומתחילים ללוש את התערובת בהדרגה תוך הוספת מים. לשים את הבצק עד לקבלת מרקם אחיד וגמיש. עוטפים את הבצק בנייר ניילון ומניחים בצד למנוחה למשך כ-30 דקות. זה מאפשר לבצק להתרכך ולהפוך לעסיסי יותר.

אופן הכנה למילוי

בתוך קערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון, הבצל והשום הכתוש. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים הכל היטב עד שהתערובת אחידה ומלאה בטעמים. כל כך חשוב לטעום ולכוון את התבלינים לפי העדפה אישית. לאחר מכן, מכסים את תערובת הבשר ומכניסים אותה למקרר למשך כ-30 דקות. זו מאפשרת לכל הטעמים להתמזג ולתת למילוי מרקם עשיר יותר.

הרכבת הפילמני

מרדדים את הבצק לעובי דק בעזרת מערוך על משטח מקומח קלות. בעזרת כוס או חותכן עגול קורצים עיגולים מהבצק המרודד. ממלאים כל עיגול בכמות קטנה של מילוי, ומקפלים לעיגול על ידי קיפול הבצק בצורת חצי עיגול מעל המילוי. מהדקים את שולי הבצק היטב תוך שימוש במעט מים במידה והקצוות לא נדבקים היטב. טיפ: סגרו כל פילמני בכיווץ השוליים בצורת צמה ליצירת מראה ייחודי.

בישול והגשה

במחבת גדולה מלאו מים עד לכחצי גובה והביאו לרתיחה. הוסיפו מעט מלח למים וטבלו בזהירות את הפילמני. בשלו במשך כ-5 דקות או עד שהם צפים על פני המים מה שמעיד על כך שהם מוכנים. הסירו אותם מהמים והניחו במסננת לניקוז הנוזלים. מומלץ להגיש את הפילמני עם מעט חמאה מעל ושמנת חמוצה בצד, לקבלת טעם עשיר ומענג במיוחד.

טיפים ושידרוגים

אפשר לשלב במילוי גם עשבי תיבול כגון שמיר או כוסברה להוספת ניחוח ייחודי וטריות. ניתן גם להחליף את בשר החזיר בעוף או טלה לפי ההעדפה האישית. לאורחים שאוהבים את הפילמני קראנצ'י יותר אפשר לטגנו במחבת עם מעט חמאה אחרי הבישול במים, לציפוי חיצוני פריך ועשיר בטעמים.

שימושי במפגש משפחתי

הפילמני מתאים במיוחד למפגשים משפחתיים או חגיגות. אפשר להכין כמות גדולה מכל מרכיב ולעצב בצורה יצירתית סביב שולחן האירוע. הילדים יכולים לעזור בהרכבת הפילמני ושיתופם בהכנה ייצור חוויות מהנות ומגבשות. זו דרך נהדרת להכניס תבשילים מסורתיים וטעימים למטבח הביתי ולהתרפק על טעמים מוכרים מהבית.

פילמני זו מנה מושלמת לחורף קר ופינוק אמיתי בכל עונה. הכנתה פשוטה ודורשת מרכיבים בסיסיים בלבד. הקסם האמיתי בפילמני הוא בגיוון שמציעה. עם מעט יצירתיות אפשר ליצור טעמים ייחודיים או להתאים את המנה לטעמים האישיים. אז כשאתם מחפשים להפוך את ארוחת הערב לאירוע של ממש, הפילמני הוא הבחירה הטובה ביותר. אם תזדקקו לעזרה כלשהי, אנו בפוד טו יו נשמח לעמוד לשירותכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!