פרנץ טוסט מתכון

פרנץ טוסט הוא אחד מאותם מתכונים שפשוט לא נמאס להם. מדובר בהנאה פשוטה וטעימה, עם חומרים בסיסיים שנמצאים בכל מטבח ומספקים תענוג מתוק שמתקבל בברכה בכל ארוחה ביום. כשהוא פריך מבחוץ ורך מבפנים, פרנץ טוסט מועשר בריח מושלם של קינמון ומייפל. זהו מתכון קלאסי בעדה שאפשר לגוון אותו לפי הטעם והדמיון – תוספת של פירות יער, שוקולד, או אפילו חתיכות בננה יכולות לשדרג את הטוסט למנה בלתי נשכחת. בפרנץ טוסט, כמו במרבית המנות הפשוטות, משתמשים בלחם בסיסי או כזה שנותר יום מבעוד יום, כיוון שהבצק שלו צפוף ונוח לספוג את התערובת החלבית.

מצרכים ואופן ההכנה

לפרנץ טוסט מסורתי יש צורך ב:
– 4 פרוסות לחם
– 2 ביצים
– 1/2 כוס חלב
– 1 כף סוכר
– 1/2 כפית קינמון
– 1 כפית תמצית וניל
– חמאה לטיגון

איך מכינים:
טרפו בקערה את הביצים עם החלב, הסוכר, הקינמון ותמצית הוניל. חממו מחבת עם חמאה על אש בינונית-גבוהה. טבלו את פרוסות הלחם בתערובת הביצים לכמה שניות משני הצדדים. הניחו את הפרוסות במחבת וטגנו עד שהן מזהיבות מכל צד. הגישו את הפרנץ טוסט חם, מומלץ עם סירופ מייפל או דבש וטיפת אבקת סוכר.

וריאציות מעניינות לפרנץ טוסט

פרנץ טוסט הוא בסיס מצוין ליצירתיות במטבח ולעיתים המרכיב שונה הוא המפתח לשדרוג מנה פשוטה. הוספת פרוסות בננה ודבש במקום סוכר וקינמון יכולה להעניק לטוסט טוויסט חדש. בנוסף כדאי לחשוב על הוספת פירות יער טריים או שוקולד מפוזר במרכז הפרוסות לפני טיגון.

עוד ווריאציה מפורסמת היא הטוסט הממולא – לשים פרוסת גבינת ריקוטה או מסקרפונה בין שתי פרוסות לחם דקה לבסיסית, לטבול בתערובת הביצים יחד ולסיים בטיגון – מציע טוויסט ייחודי עם מתיקות לא פחות מאלו המשובחות.

היסטוריה של פרנץ טוסט

פרנץ טוסט ידוע במסורות קולינריות רבות סביב העולם. הוא נקרא Prairie Toast באמריקה ונחשב לנשנוש בוקר מושלם. ההיסטוריה של המנה מתארת צריכה של לחמים שהורטבו בחלב ואפילו יין עוד לאמצע ימי הביניים, כשרוצים ליהנות ממשהו מפנק.

השם "פרנץ טוסט" מגיע מהמאה ה-17, כאשר היהודים שבצרפת החלו לשווקו כמנה מתוקה, והפכה פופולארית בקרב תיירים. מתכון פשוט זה שהתפשט למדינות רבות עובר מדור לדור ויש לו עשרות ווריאציות שונות לפי טעמו וטכניקת ההכנה.

שיטות טיגון שונות

ישנן שיטות טיגון שונות לפרנץ טוסט. הראשונה והקלאסית ביותר היא טיגון במחבת עם חמאה. לרוב מתכונים משתמשים באש בינונית-גבוהה, אך יכול להיות נח להנמיך את האש למצבי טיגון ארוכים יותר כדי לוודא טוסט אחיד מבפנים ומבחוץ.

טיגון הפירורים הוא עוד אפשרות. תערובת פירורי לחם משפריצה לפירורים הפריכות ויכולה להוסיף מימד נוסף של טעם, כשהפרנץ טוסט טבול לאחר הכנסת התערובת היבשה, ולאחריה בטיגון במחבת חמה.

מאכלי פרנץ טוסט ברחבי העולם

בצרפת, מכינים את הפרנץ טוסט לרוב עם בגט ומגישים עם מכתשת חמאה וסוכר כקינוח או נשנוש לבוקר. באיטליה, נפוץ פרנץ טוסט ממשק הבית עם פניני שהתערבבו יחד עם קקאו, ומשם מתפזרים עליה אוכמניות ושוקולד מריר מומס.

בארה"ב, קלאסי להגיש עם סטרוברי או בלוברי ובתוספת חמה של מייפל מעל. במקומות אחרים אוהבים להגיש עם אגוזים מסוכרים או בייגלה פריך לגרסה קריספית ושוקולדית.

יתרונות תזונתיים והמלצות

פרנץ טוסט כשלעצמו מכיל חומרים טבעיים במינונים מוצלחים ביחס לצריכה תזונתית יום יומית. הוא עשיר בפחמימות וחלבונים המגיעים מביצים ומלחם. מומלץ להשתמש בלחם מלא כדי להוסיף כמות סיבים טובה ולהוריד את הסוכר במתכון.

השימוש בחמרים טבעיים מסייע עבורכם לשמור על צריכה מדודה של סוכר ושומן. למי שמעדיף גירסה קלילה יותר, כדאי לשקול שימוש בחלב רזה ובאבקות תחליפי סוכר. כל אלו יכולים להבטיח מנה מזינה ומתוקה ללא רגשות אשמה.

ולסיום, פרנץ טוסט הוא לא רק מנה טעימה ונעימה אלא גם סמל לפשטות ויצירתיות במטבח. הוא מאפשר מגוון רחב של שילובים וניצול של חומרים זמינים בכל בית. בין אם אתם מעדיפים אותו כארוחת בוקר מפוארת או כקינוח מתוק לארוחת צהריים, פרנץ טוסט תמיד מצליח לרגש והופך את היום שלכם לשלם יותר. ואם אתם מתעניינים בעוד מתכונים ורעיונות טעימים, בקרו באתר פוד טו יו ותהיו מוכנים להתרגש ממתכוני אוכל שונים וכיפיים. אנחנו כאן אם תצטרכו עזרה – נשמח לתת שירות בהתייעצות או בהדרכה להכנה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!