מעקודה מתכון

עוגה היא לא רק קינוח מתוק שמשלים את הארוחה אלא גם חלק בלתי נפרד מהמסורת ומהתרבות הקולינרית ברחבי העולם. אחד מהיתרונות הגדולים של העוגה הוא הגמישות שיש במרכיביה – כל אחד יכול ליצור עוגה בהתאם להעדפותיו ולטעמו האישי. עוגת תפוחים מציעה חווית טעמים נהדרת ומרקם נעים לחיך המתאימות במיוחד לימים הקרירים של הסתיו. קחו את הזמן להנות מהכנת העוגה ולהוקיר את רגעי השלווה שהיא מזמנת לכם.

מצרכים והכנה – עוגת תפוחים

למתכון זה תצטרכו את המצרכים הבאים:
3 תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לפרוסות דקיקות
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס חמאה רכה
2 ביצים
1/4 כוס חלב
1 כפית קינמון
קורט מלח

בכדי להכין את העוגה חממו תנור ל־180 מעלות צלזיוס ושמנו תבנית אפייה משומנת. בקערה רצוי לערבב קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח. בקערה אחרת לערבב חמאה וסוכר עד שהן הופכות לעיסה חלקה. להוסיף ביצים אחת אחת ולאחר מכן להוסיף את החלב. יש להעביר את תערובת הקמח לנוזלית ולערבב היטב. לאחר כרבע שעה מהוספת נוזלית לערוב התפוחים לעוגה המונחת. האפייה בתנור אמורה להימשך כ־40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.

סוגי עוגות נפוצות בעולם

בכל רחבי העולם ניתן למצוא סוגים שונים של עוגות המייצגות את הקולינריה והתרבות המקומית. עוגת הגבינה הניו יורקית היא אחת מהמפורסמות ביותר בעולם, בזכות המרקם החלק וטעמה העשיר. בצרפת תמצאו עוגת מילפיי, העשויה משכבות של בצק עלי עשיר ומוסי קרם בוואריה.

המצרים העתיקים היו בין הראשונים להכין עוגות, כבר יותר מ־5000 שנה לאדם יש משיכה טבעית למתוק ולמעדני קמח. כיום תוכלו להנות מעוגות שונות במגוון סגנונות וטעמים מהמטבח של המזרח הרחוק, עוגות אורח החיים היפני, הכוללים שילוב מתוקים ומלוחים יחד.

תפקיד העוגה בחגים ובאירועים

עוגות משחקות תפקיד מרכזי ברבים מהחגים והאירועים השונים שאנחנו מציינים במשך השנה. מזווג העוגות הוא מרקע רוע עליז הכולל תבניות וקישוטים שתמיד גורמים לילדים לחייך. עוגת החתונה המסורתית היא דוגמה נוספת למנהג, כאשר כל שכבה מסמלת שלב במערכת היחסים של בני הזוג.

עוגות חגים כמו עוגות הסופגניות בחנוכה תורמות לאווירה החגיגית גם בקרב מבוגרים. ביציאת מצרים עוגות מצוות "לחם עוני" או עוגות למצא הן סמל לקרבה דתית ומשמעות היסטורית.

עוגות ובריאות

כשהמילה עוגה עולה לרוב על חייך מתוק עומד מול העיניים, אך לא תמיד מה שעומד מאחורי זה בריאותי. קיימות גרסאות רבות לעוגות בריאותיות המבוססות על קמחים מלאים, שומנים מהממלכה הצמחית וממתיקים טבעיים. תפקידה של העוגה הבריאה לאפשר לחובבי האפייה להמשיך ליהנות ממנה מבלי לפגוע בבריאות.

קיימות מרכיבים טבעיים רבים כמו פירות טריים, פירות יבשים, גרגירים, שקדים והאגוזים המעשירים את הטעם ומוסיפים ערכים תזונתיים. בשנים האחרונות מתפתח טרנד עוגות ללא גלוטן המאפשר לאנשים החולים בצליאק ואנשים אחרים המעדיפים להימנע מגלוטן, ליהנות מעוגות בכל הזדמנות.

עוגות ומסורת יהודית

בחגים ובאירועים יהודיים מסורתיים, העוגות תופסות מקום של כבוד. עוגת הדבש בראש השנה מזכירה לנו את התקווה לשנה מתוקה ופורייה. החלה הקלועה בשבתות מסמלת את הקודש ומביאה את טעם המסורת אל שולחן שבת.

עוגת הפסח, הידועה גם כמצה ברייט או כדאוה, היא עוגה מבוססת על מצות, מה שמאפשר לחובבי האפייה לשלב את עקרונות הכשרות עם אהבת האפייה גם במהלך חג זה. במגזין פוד טו יו נשמח לספק מגוון מתכוני עוגות המתאימים לאירועים אלו.

שדרוג עוגות – איך להפוך עוגה רגילה לאירוע חגיגי

העוגה היא בסיס טוב ליצירתיות כאשר מדובר בקישוטים ותוספות. ניתן לשדרג כל עוגה בעזרת שכבות קרם, פירות טריים, אגוזים מסוכרים או שברי שוקולד. הוספת קישוטים עוזרת להוסיף מימד נוסף לפרזנטציה ומעניקה חוויה עשירה לחיך.

ציפויים וקישוטים, כגון בצק וסוכר לא פחות חשוב מאשר טעם העוגה עצמה. כחובבי אפייה תוכלו ליהנות מחקירת טכניקות ואומנות לקישוט ולעצב, השף והאופה תורמים ממד אישי לתוך המנה האהובה הזו. מים חמים וצבע למשקי בית יוצרים פשוטים יכול להשיג באמצעות חומרי יצירה אכילים.

בסופו של עסק גדול או קטן, בודדים או משפחות, יכולים להנות מהכנת עוגות מושקעות ואיכותיות באמצעות צדפים לפתרון ובעיקר, הפוך מוצר לכל אירוע כמעט יצירה אישית שמתאימה תלוי צרכים ותקציב.
מצוותינו ב- פוד טו יו הוא לעזור בשיתוף מתכונים המהווים השראה והכי חשוב לתת טעים טובים לכם לכל מטרה.

כשתבוא השעה לאפות או לאכול עוגה, לעיתים תמצאו עצמכם מחפשים עיצוב הקישוטים של העוגה בעולם של עוגות המעטרת את השולחן. עוגות מעולם היו יותר ממנות מתוקות בלבד, המשלבות בין טעמי העולם ומסורת משפחתית ועד מתכונים בריאותיים חדשים. כשהעוגה נוצרה מאיזה חומרים או שיטה, היא תמיד הייתה סמל לחגיגה, התכנסות, שהוא קדום ורחב.

למי שטרם חווה התחושה שבאופן פלאי עוגות נעשו תאוותם היא התמרכזות של כל אהבה שיש סביב נסיבות הקולינריה. למי שמחפש מתכונים שיעזרו לשדרג ולהביא לשולחן משהו חדש, נפלא שכחתם עיינים ופוסטים כבר התלבשו תנו להם להתגנב לשדות ההיקפיים שלנו כל השטויות קוצנים! הקפידו לתעד מידע נוסף מתכון מוביל אותנו חייגן בזה מודליים ונהדר בעניינו.

בשיחה עם כמה חברים יכולים לגלות משפחות תופסות מקום שלחיים מאתראש ויש תוכניות אכילה בריאות נכון, שמש שיטה לטפל אתכם בחרה החברתית למה שיש ברחבי הסועדים לבין חווה תודעה תהיה קשר חזותי עצומה וחריגה של בעוגות עליהם ושיטה לבלות.

אם אתם רוצים עזרה במתכון או רעיון שונה לאפייה אתם מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לעמוד לשרותכם ב

פוד טו יו.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!