מפרום מתכון

מפרום הוא מאכל מסורתי מהמטבח הצפון אפריקאי אשר ידוע בטעמיו המגרים ומרכיביו הייחודיים. המאכל בנוי מפרוסות תפוחי אדמה, חצילים או קישואים שממולאות בתערובת מיוחדת של בשר טחון ותבלינים, ולאחר מכן הן נטבלות בבלילת קמח וביצים ומטוגנות עד להזהבה. המתכון הקלאסי דורש סבלנות ואהבה, אך התוצאות תמיד מרשימות ומספקות. ההשפעה הרבה של המטבח הים תיכוני באה לידי ביטוי ברבדים שונים של תבלינים וטעמים, וכל בית נהג להכין את המנה באופן מעט שונה, לפי המסורת הקולינרית שלו. המדריך הבא יסייע לכם ליצור את המנה המסורתית המושלמת וליהנות מחוויית בישול משולבת בערכים תרבותיים וטעמים בלתי נשכחים.

מצרכים למפרום הקלאסי

המפרום דורש מספר מרכיבים בסיסיים אשר רובם זמינים במרבית המטבחים. להכנת המפרום תזדקקו לפרוסות תפוחי אדמה (או חצילים או קישואים) בעובי בינוני .
בשר בקר טחון (500 גרם) ישמש לדחיסת המילוי תוך תיבולו בהתאם לטעמים הרצויים .
בצל בינוני קצוץ.
שום כתוש (כ-2 שיניים).
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה .
ביצה אחת .
מלח ופלפל לפי הטעם .
כף פפריקה מתוקה .
כף כורכום.
כף כמון.
לבלילה: 2-3 ביצים, קמח לקימוח ההכנה .
שמן לטיגון .
ברגע שתאספו את המצרכים תוכלו להתחיל להכין את המצרך המרכזי.

שלב ההכנה הראשון: הכנת המילוי

בשלב הראשון תצטרכו להכין את תערובת הבשר למילוי, שהיא הלב של המנה. קחו את הבצל הקצוץ יחד עם השום הכתוש והכניסו לקערה גדולה.
הוסיפו את הבשר הטחון ועורבבו אותם היטב עד שהמרכיבים מתפזרים באופן שווה.
לאחר מכן, הוסיפו את הכוסברה או הפטרוזיליה התבלינים כמו מלח, פלפל, פפריקה, כורכום וכמון. חשוב לטעום ולתקן תיבול לקראת סוף הערבוב.
הוסיפו את הביצה כדי להקנות למילוי מרקם יציב יותר. הקפידו לשמור את תערובת הבשר בצד כשהיא מוכנה עד לשימוש.

שלב ההכנה השני: מילוי פרוסות הירקות

בשלב השני יש לקחת את פרוסות תפוחי האדמה, החצילים או הקישואים ולעשות חריץ בעדינות במרכז.
המטרה היא להימנע מחיתוך עד הסוף וכך לשמור על גבולות המנה מבלי שהמילוי יברח בעת הטיגון. בעזרת כפית, קחו כמות נדיבה מתערובת הבשר המוכנה ודחפו בעדינות לתפקיד החריץ שיצרתם. ודאו שהמילוי מקובע היטב ושקצוות הירקות מתקרבים זה לזה בעדינות תוך סטריות מסוימת – כך שהתוצאה תהיה יציבה לפני הטיגון.

טיגון המפרום: הדרך להזהבה המושלמת

לאחר שהכנתם את כל מחלוקת הפרוסות הממולאות, עברו לתהליך הטיגון. היכנסו צעד אחר צעד כאשר אתם טובלים את הירקות הממולאים בבלילת הביצים והקמח שיצרתם מראש.
ניתן לערבב ביצים, קמח וקורט מלח בצלחת שטוחה אשר תתאים לטבילת החתיכות בנוחות מרבית. חממו שמן עמוק במחבת גדולה ולחצו בעדינות על כל חתיכה לזמן קצר בבלילת הביצים וקמח לפני שתניחו אותה לטיגון בשמן החם. טגנו עד להזהבה משני צדדים.

סיום הבישול ואחסון

לאחר שסיימתם את שלבי הטיגון השתדלו להניח את המפרום המוכן על נייר סופג למשך מספר רגעים בכדי להסיר עודפי שמן מיותרים.
בשלב הזה תהליך ההכנה מתקרב לסיומו. לאחר כל הפרוסות מוכנות ניתן לבחור להגיש את המנה מידית וליהנות ממנה כשהיא חמה וטרייה. לחלופין, ניתן גם לאחסן את המנה במקרר ולחמם לפני הגשה. למועד מאוחר יותר במידה ואתם מבקשים לשמור אותה לאורך זמן .

הגשה והמלצות לשילוב עם מטעמים נוספים

המפרום משתלב באופו נפלא עם מטעמי צמחי תיבול טריים או עם תוספות מגוונות ולעיתים אף כתוספת למנה עיקרית אחרת.
נסו לשלב את המפרום שהכנתם עם סלט ירקות טרי או רוטב חמיצות פיקנטי מתובל עם עגבניות וקישוא.
ניתן להגיש את המנה גם לצד דף פיתות או לחם וכך להעמיק את הטעמים והחוויה הקולינרית. המנה מתאימה בצורה נפלאה להוות חלק מארוחה משפחתית או אירוח חגיגי כשהיא מהווה חלק מנות המזון המרכזיות .

מפרום הינו מאכל מסורתי ועשיר טעם המהווה חוויה קולינרית ייחודית ומרגשת. בזכות תהליך ההכנה הפשוט אך העשיר בפרטים תוך שמירה על המרקם והטעמים המקוריים, תוכל להעניק לאורחיך ארוחה בלתי נשכחת. תוך השימוש במרכיבים זמינים ובטכניקות בישול מוכרות, כל אחד יכול להכין את המנה ולהשיג תוצאה מרשימה ומספקת. לא משנה אם תבחרו להגישו כחלק מארוחה יומית רגילה או באירוע מיוחד, המפרום תמיד ישאיר חותם טעים ונעים. פוד טו יו מזמינה אתכם ליצור את גרסתכם האישית למנה זו ולשתף את הטעמים שלכם עם הקרובים והיקרים לכם. אם אתם צריכים הכוונה נוספת בשלב כלשהו בתהליך זו ההזדמנות שלכם לפנות אלינו ואנו נשמח ללוות אתכם בכל דרך שיידרש.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!