שרימפס קפוא הוא מרכיב פופולרי במטבח הודות לרבגוניותו ולזמינותו לאורך כל השנה. כשאתם מחפשים מנה ייחודית שמשלבת טעמים עשירים ומרקמים מפתיעים, השרימפס הקפוא יכול לשמש כמרכיב עיקרי או תוספת מעולה למגוון מתכונים מרתקים. מאחר והוא נשמר לאורך זמן במקפיא, ניתן לשלוף אותו ולהשתמש בכל עת ללא צורך בהפשרה ממושכת. השקיעו כמה דקות נוספות בהכנה ותגלו עד כמה קל לשלב את השרימפס הקפוא באירוח או בארוחת ערב משפחתית.
מדוע לבחור בשרימפס קפוא
שרימפס קפוא מעניק יתרון משמעותי בזכות זמינותו. כאשר אתם מעוניינים להכין מתכון מהיר וטעים, השרימפס חוסך לכם זמן יקר. ניתן להשיגו בקלות בחנויות ובמרכולים בלחיצה קלה על המקפיא, והוא מוכן לשימוש כאשר רוצים להכין מנה בשרית איכותית. מוצר קפוא מתאים גם לכל עונות השנה, כך שאין צורך להתפשר על איכות או זמינות במזג אוויר משתנה.
בנוסף, השרימפס הקפוא בריא ואינו מכיל חומרי שימור מזיקים. הוא מגיע בסטנדרט אחיד המבטיח שמירה על איכות המוצר והתאמה לכל אירוע. זוהי דרך מעולה להכניס חלבון איכותי לתפריט בלי צורך בהכנה מסובכת או חיפוש אחר מרכיבים טריים, מה שמאפשר לכם להתרכז ביצירתיות ובנקיון הטעמים.
מצרכים ואופן הכנה למנת שרימפס שום ולימון
מצרכים:
500 גרם שרימפס קפוא
4 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
2 כפות חמאה
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
חופן פטרוזיליה קצוצה
כדי להתחיל, הפשירו את השרימפס מתחת לזרם מים קרים וייבשו בעזרת נייר מטבח. במחבת גדולה חממו שמן זית וחמאה עד להמסה. הוסיפו את השום המתובל למשך כדקה עד שיוצא ריח מפתה. הכניסו את השרימפס למחבת וטגנו בשכבה אחת למשך 2 דקות על כל צד עד שהם נראים ורודים ומבשלים באופן אחיד. יש להודות במיוחד שהשרימפס לא יתרחב יותר מדי במחבת כדי לשמור על רכותם ויציבותם.
בשלב הבא, הוסיפו את מיץ הלימון, הפטרוזיליה הקצוצה, המלח והפלפל למחבת וערבבו בזריזות כך שכל המרכיבים יתמזגו יחדיו. בשלו עוד דקה נוספת להספיג את הטעמים השונים בתוך השרימפס וסיימו בהעברת המנה לכלי הגשה. הגישו חם ותיהנו מטעמים מעוררי תיאבון שכבשו את לבכם.
מצרכים ואופן הכנה למנת שרימפס בקארי קוקוס
מצרכים:
500 גרם שרימפס קפוא
1 כף שמן קוקוס
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
3 כפות משחת קארי אדום
400 מ"ל חלב קוקוס
1 כף סוכר קנים
1 כף רוטב דגים
2 כפיות כוסברה קצוצה
ראשית, הפשירו את השרימפס במים קרים וסננו מנוזלים. במחבת גדולה חממו את השמן קוקוס. הוסיפו את הבצל והשום וטגנו למשך 5 דקות עד התרככות. הוסיפו את משחת הקארי וטגנו כדקה נוספת לשחרור הארומה. שילוב הטעמים העדין מתחיל במצמוץ במשחת הקארי ומלווה את השרימפס לאורך כל התבשיל.
שפכו לתוך התערובת את חלב הקוקוס, סוכר הקנים ורוטב הדגים. הבשלו בעדינות ודאגו לערבב כל העת עד המסה. הוסיפו את השרימפס והבישול ימשיך לשתי דקות נוספות כאשר הם סופגים את הטעמים המורגשים. לקראת סיום, פזרו מעט כוסברה טרייה מעל תערובת הקארי כדי להעניק רעננות למנה.
מצרכים ואופן הכנה לסלט שרימפס ואבוקדו
מצרכים:
500 גרם שרימפס קפוא
2 אבוקדו בשלים חתוכים לקוביות
חופן עגבניות שרי חצויות
1 מלפפון חתוך לקוביות
1 פלפל אדום קצוץ דק
חצי בצל סגול קצוץ דק
3 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות שמן זית
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
חופן כוסברה קצוצה
הפשירו את השרימפס מתחת למים זורמים וייבשו. בסיר עם מים רותחים, בישלו את השרימפס למשך 3 דקות ולאחר מכן סננו וקיררו בעדינות. כשהם מתקררים, העבירו את השרימפס לקערה גדולה. הוסיפו את אבוקדו, עגבניות שרי, מלפפון, פלפל אדום ובצל סגול. ערבבו בעדינות כך שמרקמות האבוקדו והעגבניות יישארו שלמות.
הכינו ד dressing על ידי שילוב של מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. שיפכו מעל הסלט וערבבו קלות להטמעת הטעמים. פזרו כוסברה קצוצה מעל השילוב למגע צבעוניות ורעננות נוסף. הסלט מושלם כהתחלה לארוחה או כמנה עיקרית קלילה ומזינה בכל פעם.
יתרונות בריאותיים של שרימפס
שרימפס נחשב לאחת ממוצרי הים הבריאים ביותר, ומציע ערכים תזונתיים חשובים ללא תוספת קלוריות מיותרות. הוא מקור עשיר לחלבון ומכיל מינונים גבוהים של ויטמינים מקבוצת B ומקורות לאומגה 3. ערכים על תזונתיים אלו מסייעים להפחתת דלקות ושליטה ברמת הטריגליצרידים בדם, מה שמשפיע לטובה על בריאות הלב ומערכת החיסון. תחושה קלילה אך מספקת מתקבלת לאחר כל מנת שרימפס.
בנוסף לתרומתו הבריאותית, לשרימפס יש תכולת ברזל נחוצה, אשר חשובה לשיפור האנרגיה ולתפקוד תקין של הגוף. עם מעט קלוריות יחסית ומינימום שומן רווי, השרימפס מהווה אפשרות מושלמת למי שמעוניין לשמור על משקל תקין וליהנות מארוחות קלות וטעימות המשלבות אבות מזון חיוניים.
כדאי לקחת בחשבון שכשאתם מכינים מנות עם שרימפס קפוא, דבר שחוסך זמן וכסף רב, התוצאה יכולה להיות מעולה לחיך ולא משהו שאי פעם תבחרו לוותר עליו. הפעילו את היצירתיות שלכם במטבח ותראו איך מעט שמן זית, שום ועוד מרכיבים פשוטים יכולים להפוך את השרימפס למעדן שהמשפחה כולה תגיד עליו תודה.
לסיום אנו מאחלים לכם הנאה מהכנת המנות עם השרימפס הקפוא, והכי חשוב שתיהנו מהמנה הסופית יחד. אל תהססו לגלות את היצירתיות שיש בכם. אם אתם מחפשים מתכונים אחרים או רעיונות מעוררי השראה, אתם מוזמנים לבקר באתר שלנו, פוד טו יו, ולקבל גישה לעולם פתוח של מתכונים מרתקים. במידה ואתם זקוקים לשירות או לייעוץ, נשמח לעמוד לצדכם ולהביא את הטעמים עד אליכם.