עוגיות גרנולה מתכון

עוגיות גרנולה הן אחד מסוגי הקינוחים הבריאים והמספקים ביותר. עם שילוב של שיבולת שועל, אגוזים, ודבש, הן מציעות טעמים עשירים ומרקם נהדר. אם אתם מחפשים דרך טעימה ובריאה להתחיל את היום או לנשנש בין הארוחות, המתכון הזה מתאים בדיוק עבורכם. הכנת עוגיות גרנולה היא פשוטה יחסית, והחומרים בידכם ניתנים לשינוי כדי להתאים לטעמים האישיים שלכם. כאן נכין מתכון בסיסי שיכול לשמש כבסיס להוספת מרכיבים נוספים כמו פירות יבשים או שוקולד מריר.

יתרונות תזונתיים של עוגיות גרנולה

עוגיות גרנולה הן לא רק טעימות אלא גם מזינות מאוד. אחד המרכיבים המרכזיים בעוגיות אלו הוא שיבולת שועל, עשירה בסיבים תזונתיים החיוניים למערכת העיכול ומסייעים בהפחתת רמת הכולסטרול בדם. בנוסף לכך יש בשיבולת השועל ויטמינים ומינרלים כמו ברזל ואבץ התורמים לתפקוד תקין של מערכות הגוף.

אגוזים הם מרכיב נוסף בעוגיות גרנולה המוסיף ערכים תזונתיים חשובים. הם מכילים חומצות שומן חיוניות, ויטמינים וחלבונים שעוזרים לשמור על בריאות הלב ומשאירים אותנו שבעים לאורך זמן. בזמן ההכנה ניתן לבחור בסוג האגוזים האהוב עליכם ובכך לשנות את הטעם והמרקם של העוגיות לפי העדפתכם האישית.

המצרכים הנדרשים למתכון

להכנת עוגיות גרנולה צריך לקנות מספר מרכיבים בסיסיים שקל למצוא בכל חנות. חשוב לבחור בחומרים איכותיים כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר.

– 2 כוסות שיבולת שועל גסה


– חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

– רבע כוס גרעיני חמנייה קלופים

– חצי כוס דבש

– רבע כוס חמאת בוטנים

– כפית קינמון

– רבע כוס שמן קוקוס

ניתן גם להוסיף מצרכים נוספים כגון פירות יבשים, שוקולד מריר קצוץ, או זרעי פשתן כדי להעשיר את הטעם והערך התזונתי של העוגיות.

אופן ההכנה

ראשית מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים מראש תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל, האגוזים וגרעיני החמנייה.

במחבת קטנה מחממים את הדבש וחמאת הבוטנים עד להתכה ומשלבים אותם עם תערובת השיבולת השועל והאגוזים. מוסיפים את הקינמון ושמן הקוקוס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מחלקים את התערובת לכדורים קטנים ומניחים על תבנית האפייה.

מניחים את העוגיות בתנור שחומם מראש ואופים למשך 10 דקות עד שהן מזהיבות מעט. יש להוציא את העוגיות מהתנור ולתת להן להתקרר על תבנית האפייה כדי להקשיח את המרקם שלהן. כשייווצרו עוגיות גרנולה פריכות וטעימות הן מוכנות להגשה.

וריאציות נוספות

עוגיות גרנולה הן בסיס נהדר להתנסויות קולינריות. אפשר להוסיף או להחליף מרכיבים על מנת לשנות את הטעמים והמרקמים שלהן. ניתן לשלב שוקולד מריר קצוץ, שמוסיף מתיקות ומרקם עשיר לעוגיות.

פירות יבשים כמו חמוציות או צימוקים יכולים לתרום למרקם ולטעם המתוק הטבעי בעוגיות. בנוסף להם הכניסו גם גרעיני דלעת או זרעי צ'יה כדי להעשיר את הכמות בחלבונים ובסיבים תזונתיים. ההתנסות בשילובי טעמים שונים מעניקה חוויה קולינרית מרתקת ומספקת.

טיפים להכנה מושלמת

להשגת עוגיות גרנולה מושלמות חשוב לשים לב למספר נקודות קריטיות. כדאי להשתמש בחומרים טריים ואיכותיים ולהקפיד על הכמות הנכונה בכל רכיב.

בתהליך השילוב של המרכיבים, יש להבטיח שהתערובת היא אחידה לפני שמחלקים את העוגיות. יש לשים לב גם לזמן האפייה, שכן עוגיות גרנולה נוטות להיחום מהר יותר מהמצופה ולכן יש לעמוד לצד התנור כדי להוציא אותן ברגע שיעלו בגוון זהוב בהיר.

ההקפדה על פרטים קטנים אלו תבטיח תוצאה מושלמת של עוגיות טעימות ובריאות.

ולבסוף, אם יש לכם צורך בשירותי מתכונים נוספים או רעיונות קולינריים, אתם מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לסייע. פוד טו יו הוא המקום עבורכם להשראה קולינרית מלאה בטעמים יצירתיים ומופלאים. ההנאה מובטחת בכל נגיסה!

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!