שעועית ירוקה מתכון ב 10 דקות

שעועית ירוקה היא ירק עשיר בויטמינים ומינרלים ומהווה תוספת נהדרת לכל ארוחה. המתכון הזה נועד להיות מהיר וקל להכנה עבור אנשים העסוקים שרוצים להוסיף תזונה נכונה לשגרת היום שלהם. בזמן קצר של כ-10 דקות, ניתן להפיק מנה עשירה בטעמי מאד, שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו.

מצרכים נדרשים

– 300 גרם שעועית ירוקה
– כף שמן זית
– שן שום כתושה
– מלח לפי הטעם
– פלפל שחור לפי הטעם
– מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה לגרסה השניה

1. ראשית, יש לחמם את שמן הזית במחבת גדולה מעל להבה בינונית.
2. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים מספר שניות עד שמתחיל להריח את ניחוחו.
3. מוסיפים את השעועית הירוקה וממליחים לפי הטעם, מטגנים את השעועית במשך 5 דקות תוך ערבוב מתמשך.
4. לבסוף, מכבים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון ומפלפלים קלות.
5. מגישים חם על צלחת הגשה בצד או כתוספת לארוחה העיקרית.

יתרון השעועית הירוקה

שעועית ירוקה מכילה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים שמשפרים את התהליך העיכול. הסיבים מסייעים בהשגת תחושת שובע מתמשכת המועילה במיוחד למי שרוצה לרדת במשקל או לשמור על המשקל הנוכחי. בנוסף, אכילת שעועית ירוקה מסייעת להפחתת הסיכון לסוכרת ומחלות לב.

יתרונות נוספים של השעועית כוללים את תכולת ויטמין C ו-K הגבוהה שבה, החשובים לשמירת בריאות העצמות וחיזוק המערכת החיסונית. השעועית הירוקה היא גם מקור טוב לאנטי אוקסידנטים המסייעים להפחתת דלקות והגנה מפני מחלות ממושכות. היא יכולה להיות תוספת מושלמת למי שמעוניין לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת.

וריאציות וטיפים להגשה

במתכון זה ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו גזר או פלפל צבעוני כדי להעשיר את הטעמים ואת הערך התזונתי. לצורך כך, יש לחתוך את הירקות השונים לרצועות דקות ולהוסיף לטיגון ביחד עם השעועית. בנוסף לתיבול הקלאסי, אתם יכולים להוסיף מעט אגוזים קלויים או שקדים פרוסים לשדרוג נוסף של המנה.

ניתן לשדרג את המנה על ידי הוספת גבינה מגורדת כמו פרמז'ן שמומס מעל השעועית. שילוב של גלידה מהירה של גבינת צאן יכול גם להוסיף רובד עשיר של טעמים ומרקם. להגשה חגיגית יותר, שימו את השעועית בקערת הגשה נאה והוסיפו נגיעות של ירקות כסלט צבעוני ומעשיר לחוויה מעודנת.

איך לשמור על רעננות השעועית הירוקה

על מנת לשמור על שעועית טרייה ורעננה למספר ימים, מומלץ לשמור אותה במקרר בתוך שקית ניילון מחוררת. כך היא תשאר טרייה לאורך זמן תוך שמירה על טעמה המרענן. במידה והשעועית גולמית ולא מבושלת, ניתן להקפיא אותה להארכת חיי המדף.

כדי לשמור על איכותו של הירק גם בהקפאה, מומלץ לחלוט את השעועית במים רותחים לקצרה ולאחר מכן לקרר אותה במהירות במים קרח. זה ימנע מהשעועית לאבד מהצבע הירוק הבוהק שלה ויאפשר לה להיות מוכנה כמעט לחלוטין לקראת בישול נוסף בשלב מאוחר יותר.

תודה שהגעתם לקרוא את מתכון השעועית הירוקה באתר פוד טו יו. אנחנו תמיד זמינים לסייע לכם ואם יש לכם צורך בשירות או עזרה במתכונים נוספים, אל תהססו ליצור עמנו קשר. נשמח לעזור ולהשרות בתחומי הקולינריה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!